Facebook Pixel "Δεν τα λέει όλα... "
| 2011-04-07 15:56:00

"Δεν τα λέει όλα... "

"Δεν τα λέει όλα... "

Στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τα... μονά-ζυγά δικά του, αναφέρεται στο σχόλιό του στο "Εθνοσπόρ" ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

Ετσι φαίνεται. Οτι ο Ερνέστο Βαλβέρδε σαν να μη μας τα λέει καλά. 'H, ορθότερα, να μη μας τα λέει όλα. Παρά την άμυνα ζώνης που τον «παίζουν» οι συνάδελφοι. Οι Ελληνες συνάδελφοι, διότι στους δικούς του, τους Ισπανούς, και λαλίστατος εμφανίζεται και περνάει όσα μηνύματα θέλει. Το... παιχνίδι «ήξεις αφήξεις» το ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και το εφαρμόζει ακόμα καλύτερα. Τα θέλει, δε, μονά-ζυγά δικά του. Τα μονά χρόνια (2009, 2011) τον πιάνουν τάσεις φυγής και τα ζυγά (2008, 2010) δεν έχει πρόβλημα να πιάσει λιμάνι. Λιμάνι Πειραιά. Κι όταν αποχωρεί, φεύγει με τίτλο.

Σίγουρα, στο διάστημα της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο τον ενόχλησαν πολλά πράγματα. Και όποτε του δινόταν η ευκαιρία, το έδειχνε. Στις ρίψεις κροτίδων, στα επεισόδια και στις συνεχείς διακοπές αγώνων, δυσφορούσε. Κι έκανε μορφασμούς. Ισως γι' αυτό δεν πήγε και στο γλέντι μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Το μίσος, επίσης, που έχει εμποτίσει οπαδούς ομάδων τον απωθούσε. Ωστόσο, αν κι έφυγε, επέστρεψε. Ισως γιατί αποδοχές ύψους 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως δεν τις βρίσκεις εύκολα.

Στην πατρίδα του αλλιώς είχε συνηθίσει. Το ποδόσφαιρο να είναι γιορτή, οπαδοί να μην εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγούν παίχτες της αντιπάλου ομάδας, αλλά και της δικής τους, αλλά και παράγοντες να μην παρεμβαίνουν στο έργο του. Λέγεται, δε, ότι τον ενόχλησε και κάτι άλλο: ότι μάθαινε από τις εφημερίδες τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού.

Ομως, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τα «ήθη και έθιμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος, διότι πριν από δύο χρόνια είχε όλα τα δίκια με το μέρος του. Ακόμα κι αν είχε τις διαβεβαιώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι αλλάζουν τα πάντα στην ομάδα, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορούσε ν' αλλάξει και το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις παθογένειές του.

Ο κόσμος των «ερυθρολεύκων», ο οποίος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο προκειμένου να γυρίσει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, τον στήριξε και φέτος. Και σίγουρα θα τον ήθελε και του χρόνου στον πάγκο. Οπως και θα ήθελε να του έλεγε από νωρίς την αλήθεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags