Facebook Pixel Με οδηγό το 2010 στην Μαλαισία…
| 2011-04-08 08:56:00

Με οδηγό το 2010 στην Μαλαισία…

Με οδηγό το 2010 στην Μαλαισία…

Η περσινή πορεία της Red Bull και του Σεμπάστιαν Φέτελ προς την κατάκτηση των δύο παγκόσμιων τίτλων, είχε ως εφαλτήριο την πίστα της Σεπάνγκ.

Οι δύο RB6 είδαν πρώτες την καρό σημαία του τερματισμού, σε έναν αγώνα με μετατράπηκε σε μονόλογο των ταύρων. Ο 23χρονος Γερμανός αλλά και ο Μαρκ Γουέμπερ θα ήθελαν να ζήσουν ανάλογες στιγμές και την προσεχή Κυριακή.

Ειδικά ο πρωταθλητής, μετά τη νίκη στη φετινή πρεμιέρα της Αυστραλίας, θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του και να αποκτήσει από νωρίς σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του. Ξέρει όμως πως η πίστα της Σεπάνγκ, διαφέρει άρδην από το προηγούμενο πεδίο μάχης.

«Η Μαλαισία είναι η πρώτη πραγματική πίστα που επισκεπτόμαστε αφού το Άλμπερτ Παρκ ήταν σιρκουί πόλης. Έχει ζέστη και βρέχει κάθε μέρα αλλά το ερώτημα είναι ποια στιγμή της ημέρας και για πόσο; Θα είναι δύσκολο τριήμερο. Σε ότι αφορά στη χάραξη της διαδρομής, έχει τα πάντα. Ειδικά η στροφή 14 αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς φρενάρεις ενώ έχεις ήδη στρίψει το τιμόνι», σχολίασε ο Φέτελ.

Για τον Μαρκ, το Grand Prix Μαλαισίας αποτελεί μία καλή ευκαιρία να επιστρέψει στο βάθρο, αφού προβλήματα στο μονοθέσιο του, τον περιόρισαν στην 5η θέση στη Μελβούρνη.

«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη πίστα. Προσφέρει πάντα ενδιαφέροντες αγώνες, ειδικά λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν πρόκληση για τους οδηγούς και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί και με τα ελαστικά. Μαζέψαμε πολλές πληροφορίες από τον πρώτο αγώνα και περιμένω να έχω ένα καλό μονοθέσιο στη Μαλαισία. Θέλω να γευτώ τη σαμπάνια και να βρεθώ στο βάθρο», τόνισε ο Αυστραλός.

Η νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 ήρθε παρότι οι δύο RB7 δεν χρησιμοποιούσαν το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, το περίφημο KERS. Όμως η χρήση του στις μεγάλες ευθείες της Μαλαισίας, κρίνεται απαραίτητη.

«Θα δοκιμάσουμε το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αποφασίσουμε αν θα το κρατήσουμε για τις κατατακτήριες και τον αγώνα», αποκάλυψε ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix Μαλαισίας:

- Αυτό είναι το 13ο Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στην πίστα της Σεπάνγκ

- Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο οδηγός με τις περισσότερες επιτυχίες στη Μαλαισία, έχοντας στο ενεργητικό του 3 νίκες και 5 pole position

- Πέρυσι ο Μαρκ Γουέμπερ εκκίνησε από την pole position αλλά ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκείνος που είδε πρώτος την καρό σημαία

- Οι γόμες ελαστικών της Pirelli που θα έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες είναι η μαλακή και η σκληρή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags