Facebook Pixel «Άγριες» περικοπές στην ΑΕΚ
| 2011-04-08 09:02:00

«Άγριες» περικοπές στην ΑΕΚ

«Άγριες» περικοπές στην ΑΕΚ

Το καλοκαίρι τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ αναμένονται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Ένωσης, με την διοίκηση να έχει θέσει ως στόχο να μην υπάρχουν συμβόλαια άνω των 300.000, εκτός των πρωτοκλασάτων.

Πολύ πιθανές είναι οι μαζικές αποχωρήσεις από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, λόγω των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν και των αποφάσεων της διοίκησης για μεγάλες περικοπές στο αγωνιστικό τμήμα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί παίκτες θα δεχθούν μειώσεις στα συμβόλαια τους ή θα αποχωρήσουν με την ποιότητα του ρόστερ της Ένωσης να μειώνεται δραστικά, εκτός και αν υπάρξει συνδυασμός ποιοτικών και φθηνών επιλογών.

Το αδιέξοδο στο διοικητικό πεδίο σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να μειώσει κατά πολύ τα έξοδα της και να αναζητήσει επιπλέων έσοδα μέσω πωλήσεων των πρωτοκλασάτων παικτών της.

Στόχος της διοίκησης είναι η μείωση των μεγάλων συμβολαίων. Τα δυο πρώτα που σκοπεύουν να μειώσουν είναι αυτά του Νάτσο Σκόκο και του Μανόλο Χιμένεθ. Τα δυο αυτά συμβόλαια κοστίζουν στην ΑΕΚ 2,4 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την εφορία και αν καταφέρει η Ένωση να τα μειώσει θα έχει πετύχει έναν πολύ σημαντικό οικονομικό στόχο. Για τον αργεντινό ποδοσφαιριστή μάλιστα η ΑΕΚ έχει σκοπό να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση που θα υπερβαίνει την ρήτρα που υπάρχει για το εξωτερικό η οποία βρίσκεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η περίπτωση του Ισπανού προπονητή είναι σε ισορροπία προς το παρόν καθώς η διοίκηση της ένωσης περιμένει να δει τι θα γίνει με το μέλλον του, καθώς είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του το καλοκαίρι.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα συμβόλαια τα οποία η διοίκηση της ΑΕΚ σκοπεύει είτε να μειώσει είτε να ξεφορτωθεί. Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αμείβεται με 800.000 ευρώ και η ΑΕΚ δύσκολα θα πει όχι σε ενδεχόμενες προτάσεις απόκτησης του, ενώ η προσπάθεια για πώληση του Γκερέιρο έχει ήδη ξεκινήσει. Σε περίπτωση που ο Πολωνός δεν αποχωρήσει θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί το συμβόλαιο του από τις 590.000 ευρώ που παίρνει τώρα, αν και αυτό θεωρείται πολύ δύσκολο. Μείωση θα προταθεί και στον Σεμπάστιαν Σάχα, που λαμβάνει 550.00 ευρώ, την οποία εάν δεν δεχθεί, τότε θα γίνει προσπάθεια να πωληθεί και αυτός. Ακόμη ένα συμβόλαιο το οποίο η ΑΕΚ δεν θα έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι αυτό του Ίσμαελ Μπλάνκο, με την Ένωση να γλιτώνει 450.000 ευρώ.

Μειώσεις θα γίνουν και στους Λυμπερόπουλο, Δέλλα που παίρνουν 400.000 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα. Πιθανή είναι και η πώληση του Γιάχιτς, που έχει συμβόλαιο 320.000 ευρώ, σε ομάδα της Γερμανίας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο και ο Λεονάρντο που παίρνει 300.000 ευρώ και δεν ικανοποιεί με την παρουσία του.

Στόχος της διοίκησης είναι να μην υπάρχουν συμβόλαια πάνω από 300.000 ευρώ, εκτός από λίγες περιπτώσεις πρωτοκλασάτων παικτών. Αυτό βέβαια συνεπάγεται, εκτός απροόπτου και την δραματική μείωση της ποιότητας του ρόστερ της ΑΕΚ, ωστόσο η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον δρόμο της εξυγίανσης.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags