Facebook Pixel "Καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη ο ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2011-04-08 10:46:00

"Καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη ο ΠΑΟ"

"Καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη ο ΠΑΟ"

Έπρεπε ο "Ζοτς" και οι παίκτες του να φέρουν τα πάνω-κάτω στη σειρά των τελικών με την Μπαρτσελόνα, για να παραδεχτεί ο Λόρμπεκ ότι οι "πράσινοι" είναι παραδοσιακλά μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο άσος των "μπλαουγκράνα" σχολίασε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα... γίγαντα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο “mundodeportivo.com”:

-Ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα ήταν ένα μεγάλο χτύπημα. Η “πληγή” είναι ακόμα ανοιχτή;
«Ήταν πολύ δύσκολο να “καταπιούμε” αυτόν τον αποκλεισμό, ο οποίος μας άφησε “σημάδια”, αλλά πρέπει να ανακάμψουμε και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».

-Όλο το επιτελείο της ομάδας στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε;
«Φυσικά. Ξέρουμε να παίζουμε μπάσκετ και η αλήθεια είναι ότι χάσαμε από μία εξαιρετική ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι τώρα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και μας έδωσε ένα πάρα πολύ καλό μάθημα. Καταλαβαίνουμε ότι ήταν πάνω από εμάς, οπότε η αυτοπεποίθησή μας δεν χάνεται».

-Σε κάθε περίπτωση, μία νίκη το Σάββατο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα βοηθήσει σίγουρα να ανέβει η ψυχολογία σας;
«Θα είμασε πολύ, πολύ καλά. Οι τρεις σερί ήττες μας ανησύχησαν. Θέλουμε μία νίκη για να επανέλθουμε και αν την πετύχουμε στη Μαδρίτη θα είναι κάτι το ξεχωριστό. Πρέπει να τα δώσουμε όλα επειδή θα είναι μία νίκη θα είναι ένα μεγάλο πάρτι από κάθε άποψη».

-Υποθέτω πως το πρωτάθλημα Ισπανίας έχει γίνει πλέον πιο αναγκαίο;
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Είναι ό,τι μας έχει απομείνει και δεν γίνεται να τον χάσουμε».

-Εξαιτίας του σερί των τριών ηττών, μερικοί έχουν αρχίσει και σκέφτονται ότι έχει κλείσει πλέον ο κύκλος αυτής της ομάδας.
«Όχι, δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό. Κάθε χρονιά υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, καλές περίοδοι και άλλες πολύ κακές, αλλά είμαστε συνηθισμένοι. Μιλώντας για κλείσιμο κύκλου στην ομάδα είναι υπερβολικό. Παίξαμε καλά και χάσαμε στην Ευρωλίγκα από έναν “γίγαντα” όπως ο Παναθηναϊκός, σε δύο ματς που κρίθηκαν στο καλάθι. Καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών ανθρώπων, αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags