Facebook Pixel "Βαλβέρδε, Κυριάκος και ο... ύπνος Αντσελότι"
| 2011-04-08 12:05:00

"Βαλβέρδε, Κυριάκος και ο... ύπνος Αντσελότι"

"Βαλβέρδε, Κυριάκος και ο... ύπνος Αντσελότι"

Για όλους και όλα μίλησε, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Νικόλας Αλέφαντος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι προτιμάει τον Μοντέστο αμυντικό χαφ από τον Κυριακό Παπαδόπουλο, αλλά και ότι θέλει να δει τον Ερνέστο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Εγώ ως Αλέφαντος δεν πάω με το ρεύμα, εγώ βλέπω αλλιώς το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει αμυντικός χαφ ολκής- που λένε- Κυριάκος Παπαδόπουλος! Αν μου έλεγες ποιον προτιμάς εκεί, τον Μοντέστο ή τον Κυριάκο, θα σου έλεγα «τον Μοντέστο με χίλια».

• Ο μικρός έπαιξε σαν τρίτος σέντερ μπακ μέσα στο Μιλάνο με τη Σάλκε. Είναι βαρύ κορμί, δεν είναι γρήγορος, δεν είναι τεχνίτης, αυτός είναι μάνα για στόπερ. Όχι για τα χαφ. Τον ευνόησε η εξέλιξη του ματς, ήταν μια Ίντερ άθλια, αποκαρδιωτική. Η δε Σάλκε έπιασε εκπληκτική απόδοση, πρώτη φορά την είδα έτσι. Πώς αυτή η ομάδα είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα;

• Θέλω να δω πάντως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην Εθνική, πρέπει ο Σάντος να τον βάλει. Θα παίξει ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ ο μικρός, αλλά ο Σάντος θα βάζει ακόμα τους περίεργους που βάζει; Ο Ρεχάγκελ αυτό το καλό είχε, όποιος ήταν σε προηγμένο πρωτάθλημα, τον έβαζε στην Εθνική.

• Ο Βαλβέρδε πρέπει να μείνει, να τον δούμε κιόλας τι ψάρια θα πιάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά με τα προσωπικά του. Δηλαδή τι, προσωπικά την πρώτη φορά, προσωπικά τη δεύτερη φορά, τώρα γιατί να μην συνεχίσει με τα ίδια προσωπικά; Να μην φοβάται το Τσάμπιονς Λιγκ, να πιάσει την πρόκληση, άλλωστε το πρωτάθλημα θα το ξαναπάρει εύκολα με τις διαλυμένες διοικήσεις που έχουν οι άλλες ομάδες.

• Μάλλον μου φαίνεται αυτό που έκανε, σαν σήμα για ισπανικές ομάδες, να δει αν θα έχει καλή πρόταση, αλλιώς θα πει ότι ξεπέρασε το προσωπικό πρόβλημα και θα μείνει…

• Ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό δούλεψε πολύ καλά φέτος. Απέτυχε μεν στη μεταγραφή του Ουρτάδο, όπως είχε αποτύχει στη μεταγραφή του Όσκαρ, απέτυχε σε αρκετά ντέρμπι, όμως έχει αρκετά ατού που τα εκτιμάω: Ήταν επιτυχία του που έβαλε τον Μιραλάς σέντερ φορ, ήταν επιτυχία του που έβαλε τον Μοντέστο αμυντικό χαφ, ήταν επιτυχία του που βγήκε ο Φουστέρ. Επίσης έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, έκανε κάποια θεαματικά μισάωρα, δείχνει ότι είναι δίκαιος, δεν ασχολείται με δημοσιογράφους και πάρε-δώσε, κοιτάει τη δουλειά του και είναι σοβαρός. Και νοικοκύρης, όχι με ξενύχτια, μπουζούκια και τέτοια.

• Το ξαναλέω, αν μπορέσει να πάρει ο Ολυμπιακός τον Κλόζε σε αυτήν την ηλικία, και έχοντας Μιραλάς και Τζιμπούρ, θα βγει πρωταθλητής απ’ τον Οκτώβρη! Και αν πάρει Παπασταθόπουλο που το φωνάζω μήνες- και με ευχαρίστηση διαβάζω τώρα ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό- πάρει και μια χαφάρα, τότε θα έχει αξιώσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά τερματοφύλακα καλό χρειάζεται.

• Δηλαδή ο Βαλβέρδε θεωρεί την Ατλέτικο Μπιλμπάο μεγαλύτερη φιλοδοξία από τον Ολυμπιακό; Είμαστε σοβαροί; Ποια Μπιλμπάο μπροστά στον Ολυμπιακό! Από όπου θες να το εξετάσουμε. Από κόσμο; Από τίτλους; Από γήπεδο; Από διοίκηση; Από ιστορία; Η θέση του λέει είναι στο ισπανικό πρωτάθλημα, έτσι είχε δηλώσει. Ναι, αλλά σε ποια ομάδα; Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν του αρέσει;

• Να κάτσει εδώ ο Βαλβέρδε, στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί θα κριθεί πραγματικά. Εκεί όμως θα πρέπει να διαφοροποιήσει την τακτική του, εκεί δεν έχει «παίζουμε το παιχνίδι μας και δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος». Εκεί θέλει στρατηγική, θέλει και κόντρα παιχνίδι. Όλοι οι μεγάλοι προπονητές στον κόσμο, προσαρμόζονται, αλλάζουν τακτικές και σχήματα, δεν βλέπετε ο Φέργκιουσον, ο κολοσσός τι κάνει; Έχει αλλάξει όλα τα σχήματα και όλα τα πρόσωπα! Προχθές νίκησε μέσα στην Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ με αμυντικό χαφ τον Παρκ! Με Κάρικ και Παρκ κατέβηκε στα αμυντικά χαφ, 4-4-2.

• Έχω πει ότι δύο είναι οι μεγαλύτεροι προπονητές στον κόσμο, ο Μουρίνιο και ο Φέργκιουσον. Ο Μουρίνιο πέρασε τη Ρεάλ τώρα στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πριν από αυτόν επί 8 χρόνια η Ρεάλ δεν περνούσε ούτε στους 8! Μεταμόρφωσε κάποιους παίκτες και αν δεν υπήρχε αυτή η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο θα το έπαιρνε και στην Ισπανία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ή τουλάχιστον αν δεν υπήρχε ο Μέσι. Ο Μέσι είναι η μισή ομάδα, αυτός κάνει τα πάντα εκεί, δεν πιάνεται. Πάει για γκολ μόνος του, τραβάει παίκτες πάνω του, και αν δεν το βάλει αυτός, ανοίγει τις τρύπες και το σερβίρει στους άλλους.

• Ο Μουρίνιο δεν προλάβαινε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να φτιάξει τη Ρεάλ να είναι πιο δυνατή από αυτήν την Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι το μεγάλο φαβορί και στα 4 ματς που θα παίξει τώρα με τη Ρεάλ, δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ένα για το πρωτάθλημα, και ένα για τον τελικό του Κυπέλλου. Εκτός και αν πάθει τίποτα ο Μέσι…

• Για τον Φέργκιουσον να συνεχίσω τώρα. Καταφέρνει να ανανεώνει συνεχώς τη Μάντσεστερ, εμφανίζοντας κάποια νέα παιδιά όπως αυτός ο Φάμπιο, ο δεξίς μπακ που ήταν εκπληκτικός με την Τσέλσι προχθές. Τρέξιμο οι κοντοί της Μάντσεστερ άλλο πράγμα, πάνω κάτω, φισέκια. Γρήγορος ο Φάμπιο, τεχνίτης, πνευμόνια. Αλλά και οι γεροντάρες του Φέργκιουσον τον δικαιώνουν, ο Γκιγκς, ο Φαν ντερ Σάαρ, εκπληκτικοί. Έπιασε ένα 30λεπτο φοβερό η Μάντσεστερ, έπειτα πήγε να προστατεύσει το 0-1. Είχε μια άμυνα γρανίτη με Φαν ντερ Σάαρ, Φάμπιο, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς.

• Και μου άρεσε πολύ μια αλλαγή που έκανε, όταν τραυματίστηκε ο Φάμπιο. Έφερε πίσω τον Βαλέντσια από εκεί που έβγαινε έξω δεξιά! Και πέρασε τον Νάνι από τον πάγκο στη θέση του Βαλέντσια.

• Εγώ θα ήθελα στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ να πάνε οι δύο καλύτεροι προπονητές του κόσμου, ο Μουρίνιο και ο Φέργκιουσον. Αλλά το φαβορί για τον ημιτελικό Μπαρτσελόνα- Ρεάλ είναι η Μπαρτσελόνα. Στον άλλο ημιτελικό πιστεύω ότι θα είναι η Μάντσεστερ, θα την περάσει την Τσέλσι και θα περάσει και την Σάλκε. Θα ήθελα να δω τελικό Ρεάλ- Μάντσεστερ όπου αν γίνει αυτό θα είναι 50%-50%. Όμως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο τώρα είναι η Μπαρτσελόνα. Είναι μια σκάλα πάνω από τους άλλους.

• Έκανε και μια βλακεία ο Αντσελότι, αντί να βγάλει τον Τόρες που ήταν ανύπαρκτος, έβγαλε έξω τον Ντρογκμπά, για να βάλει τον Ανελκά. Γιατί ρε, για να δικαιολογήσεις τα εκατομμύρια που έδωσε για τη μεταγραφή του Τόρες ο Αμπράμοβιτς; Σας έχω πει ότι τον έχω δει από κοντά τον Αντσελότι στο Μιλάνο, ήμουν πολλές μέρες εκεί και δεν κράτησα τίποτα από τις προπονήσεις του. Ύπνος.

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags