Facebook Pixel Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο
| 2011-04-09 09:00:00

Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο

Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο

Ο Απούλα Εντέλ συζητιέται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες για τον Ολυμπιακό και το «Θρύλος Manager» σας δίνει στο... πιάτο μία πλήρη ανάλυση των δυνατοτήτων του, για να ξέρετε ποιος είναι.

Η αναζήτηση βασικού πορτιέρο συνεχίζεται από τον Ολυμπιακό και όπως είναι λογικό οι προτάσεις καταφτάνουν «βροχή» στα φαξ της ΠΑΕ. Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι «ερυθρόλευκοι» είναι και ο Απούλα Εντέλ.

Ο πορτιέρο της Παρί Σεν Ζερμέν μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και βρίσκεται στα υπόψη των πρωταθλητών Ελλάδας για να πάρει γάντια βασικού σε περίπτωση που τελικά αποκτηθεί. Ας τον δούμε λοιπόν…

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας με αρμενικό διαβατήριο ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά του αντανακλαστικά (16) και τον έλεγχο στις ψηλές μπάλες μέσα στην περιοχή του (15). Συνεχίζοντας την ανάλυση θα δούμε ότι δεν είναι το ίδιο καλός στο να μπλοκάρει τη μπάλα (12) και τις εξόδους (12), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και… άσχετος, καθώς διώχνει αρκετά καλά με γροθιές (15). Παράλληλα, στα τετ α τετ δείχνει αρκετά ικανός (14), ενώ χαρακτηρίζεται σχετικά μέτριος στον έλεγχο της μεγάλης του περιοχής (13) και το πόσο καλά οργανώνει την άμυνα του (12). Έχει όμως και μερικούς τομείς στους οποίους υστερεί με πιο σημαντικούς τις πάσες με τα χέρια (9) και την επαφή του με την μπάλα όταν του γυρνάνε οι συμπαίκτες του (6), όπου δεν εμπνέει την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

Συνεχίζουμε με τα φυσικά χαρακτηριστικά του 25χρονου γκολκίπερ, εκεί όπου είναι κάπως καλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη κατηγορία. Καταρχήν, είναι αρκετά δυνατός στο παιχνίδι (16), ενώ έχει μεγάλη ευκινησία-ελαστικότητα (15) και ισορροπία (15), στοιχεία αρκετά σημαντικά για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Στον τομέα της ταχύτητας από στατική θέση είναι σχετικά καλός (13), όμως στο άλμα είναι κάπως πιο μέτριος (12). Όσον αφορά την αντοχή (14) και την φυσική κατάσταση(14) είναι πάλι ικανοποιητικός αν και δεν νομίζουμε ότι είναι στοιχεία και τόσο σημαντικά για έναν πορτιέρο.

Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Εντέλ, ξεκινώντας από την γενναιότητά του (16) και το γεγονός ότι «ματώνει» τη φανέλα ακόμα κι αν το ματς είναι χαμένο (16). Από ‘κει και πέρα, «διαβάζει» αρκετά καλά τις φάσεις ώστε να επέμβει (14), αλλά είναι αρκετά μέτριος σε συγκέντρωση (12), αποφάσεις (12), τοποθετήσεις (11) και δεν συμπεριφέρεται καλά σε καταστάσεις πίεσης (12). Επίσης, δεν διακρίνεται για το ομαδικό του πνεύμα (10) και το πόσο «δουλευταράς» είναι.

Με μια ματιά λοιπόν σε όλα τα παραπάνω, το συμπέρασμα που προκύπτει από τα χαρακτηριστικά του Απούλα Εντέλ, είναι πως πρόκειται για έναν μέτριο τερματοφύλακα, ο οποίος δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και να εμπνέει εμπιστοσύνη στον προπονητή, τους συμπαίκτες του ή ακόμα και στον κόσμο της ομάδας.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags