Facebook Pixel Αυτός έφυγε, η σφραγίδα του μένει!
| 2013-12-31 09:00:00

Αυτός έφυγε, η σφραγίδα του μένει!

Αυτός έφυγε, η σφραγίδα του μένει!

«Σκυλίσια Μέρα» με την μεγάλη μορφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήρθε στην ζωή σαν σήμερα.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είναι πια στους πάγκους. Ακόμα και σήμερα, όμως, είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στα στόματα των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάτι που θα συμβαίνει για χρόνια ακόμα. Για δεκαετίες.

Μπορεί να αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Φέργκιουσον, αλλά η σφραγίδα του θα μένει για πάντα… Είναι τεράστιο το έργο που άφησε πίσω του μετά το φινάλε της προπονητικής του καριέρας.

Σαν σήμερα ο Άλεξ Φέργκιουσκον ήρθε στην ζωή. Ήταν 31 Δεκεμβρίου 1941. Από μικρός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο κι έκανε καριέρα σαν παίκτης στην Ρέιντζερς κι άλλες ομάδες της Σκωτίας. Εκεί, όμως, που μεγαλούργησε ήταν σαν προπονητής.

Ξεχώρισε με το έργο του στην Αμπερντίν το 1978, στην συνέχεια έκατσε στον πάγκο και της εθνικής Σκωτίας για να τον προσλάβει το 1986 η Μάντσεστερ Γ. κι εκεί να μείνει μέχρι και πριν από λίγους μήνες, γράφοντας ιστορία.

Με την Αμπερντίν κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και το κύπελλο κυπελλούχων. Με την Γιουνάιτεντ πήρε 13 πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, τέσσερα λιγκ καπ, δυο τσάμπιονς λιγκ κι ένα κυπελλούχων.

Οι ατομικές του διακρίσεις ατέλειωτες, ο σεβασμός που του δείχνουν όλοι μεγάλος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για ένα πασίγνωστο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόσωπο του αθλητισμού. Χρόνια σου πολλά, σερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags