Facebook Pixel Αυτά δεν γίνονται ούτε στους Καζαμίες…
| 2013-12-31 11:00:00

Αυτά δεν γίνονται ούτε στους Καζαμίες…

Αυτά δεν γίνονται ούτε στους Καζαμίες…

Έναν διαφορετικό Καζαμία γράφει στον sportdog ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, με γεγονότα-ευχές και καταστάσεις για την χρονιά που έρχεται… Στο επίκεντρο ο ΠΑΟΚ και… όχι μόνο!

Τελευταίες ημέρες του χρόνου και είτε θα γίνονται απολογισμοί του 2013 είτε θα καταστρώνονται πλάνα για το 2014. Θα μείνουμε σε έναν διαφορετικό καζαμία του 2014… Με γεγονότα-ευχές και καταστάσεις που μπορεί(;) να συμβούν μέσα στην χρονιά που έρχεται… Στο επίκεντρο ο ΠΑΟΚ και… όχι μόνο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στο ματς κυπέλλου! Γελάτε; (Είπαμε καζαμία γράφουμε…) Γιατί γελάτε όμως; Εκεί ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από τότε που πληρώναμε με δραχμές. 1998… έγραφε το ημερολόγιο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται επί της Μπενφίκα. 1-0 στην Τούμπα με εκπληκτική εμφάνιση Γλύκου! Έχει δώδεκα επεμβάσεις και πιασμένο πέναλτι. Στην Πορτογαλία το αποτέλεσμα λήγει 0-0 αφού ξαφνικά στο 5΄ της αναμέτρησης άνοιξαν οι ουρανοί της Λισαβόνας! Στο 93΄ η βροχή σταματάει, αλλά οι ομάδες έχουν ήδη κολλήσει στην λάσπη. Στις καθυστερήσεις η βροχή σταμάτησε και ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων για την πρόκριση. Ο Σαββίδης αρνείται αρχικά να κάνει δηλώσεις, αλλά στην συνέχεια επί 55 λεπτά αναλύει ότι αυτή η πρόκριση έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνη του Ολυμπιακού!! «Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα…» λέει κλείνοντας, σε άπταιστα Ελληνικά!

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα στην Τούμπα και τελικό σκορ 1-0. Πρώτος διαιτητής ο Γιάχος! Στο 42΄ δεν βλέπει καθαρό διπλό χέρι- πέναλτι του Κατσουράνη που αποκρούει πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Ιμπαγάσα! Στα αποδυτήρια ο Γιάχος (που ξαναπαίζει Ολυμπιακό μετά τον ιστορικό περσινό τελικό κυπέλλου) αρρωσταίνει από τις ανοικτές πόρτες που άφησαν παράγοντες οι οποίοι ξαφνικά τον επισκέφθηκαν… Τον αντικαθιστά ο Βοσκάκης… Ο διαιτητής κρατάει καθυστερήσεις έντεκα λεπτών(!) και στο 100΄ σκοράρει ο Ολίσε (εδώ ξεφύγαμε εντελώς, αλλά είπαμε καζαμίας είναι αυτός). Λίγο μετά ο συγκεκριμένος διαιτητής σφυρίξει –επιτέλους- και το τέλος της περσινής αναμέτρησης Λεβαδειακός- Ολυμπιακός!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ημιτελικά κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Παραμονές πρώτου αγώνα ο Σάββας Θεοδωρίδης ζητάει να σφυρίξει το ματς ο Δαλούκας με τον Ιταλό φίλο του που έπαιξε το Μακάμπι- Ολυμπιακός!

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ που έχει τιμωρήσει με τρία χρόνια εξορία τους Γιάχο και Βοσκάκη, επαναφέρει (και για τα δύο ματς) τον Καλόπουλο και τον βοηθό Τρύφωνα. Ο Κατσουράνης δηλώνει: «Ήρθε η ώρα να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ οφσάιντ…».

Μετά από διπλή σφαγή του Ολυμπιακού περνάει ο ΠΑΟΚ. Ο Γαύρος βγαίνει την επομένη πρωτοσέλιδο με αίματα επάνω σε μαχαίρι μπουγάτσας!

ΜΑΪΟΣ

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλου μετά από 11 χρόνια! Αντίπαλος ο Ατρόμητος που έχει προπονητή και πάλι τον Γιώργο Δώνη μια και προηγήθηκε ανταλλαγή με Παράσχο στον ΑΠΟΕΛ! Την παραμονή του αγώνα (!) ο Τσιστιακόφ στέλνει sms στον Δώνη για να συζητήσουν νέα λύση αναφορικά με την αποζημίωσή του. «Διπλά ή τίποτα…» απαντάει ο Δώνης: «Αν πάρω το κύπελλο διπλά εγώ, αν το χάσω τίποτα…».

Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ ψάχνει τον Σαββίδη για να τον ενημερώσει… Αλλά δεν τον βρίσκει!

4-0 ο ΠΑΟΚ παίρνει το κύπελλο με δύο γκολ από Σαλπιγγίδη και άλλα δύο από Γκαρσία. Και οι δύο τα αφιερώνουν στον Δώνη! Την κίνησή τους χαιρετίζει και ο Κώστας Σταφυλίδης!

ΙΟΥΝΙΟΣ

Μένει ο Στέφενς! Και όμως ο ΠΑΟΚ κρατάει έναν προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι μισοί παίκτες του Δικεφάλου αποθεώνουν την εξέλιξη και κάνουν δηλώσεις για τον «πατέρα» των αποδυτηρίων τους και το άψογο κλίμα που πρέπει να συνεχιστεί! Ο Γκαρσία δηλώνει: «Απαιτώ σεβασμό!»

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει προετοιμασία εδώ και τρεις μήνες και δεν ψάχνεται όπως κάθε χρόνο την τελευταία στιγμή !! Το αθλητικό κέντρο που βρήκαν φέτος οι άνθρωποί του, είναι πρότυπο για όλες τις Ευρωπαϊκές ομάδες. Πριν τον ΠΑΟΚ φιλοξενούσε την Μπόκα Τζούνιορς (βεβαίως…) και μετά την Ελληνική ομάδα, προσπάθεια κάνουν για να κλείσουν έστω και έξι-εφτά μέρες η Ρεάλ και η Λίβερπουλ (είπαμε μεγάλες ομάδες…)! Επειδή άργησαν, το κέντρο που ευχαρίστως είχε δεχθεί τον ΠΑΟΚ, ειδοποιεί ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει Ισπανούς και Άγγλους ταυτόχρονα. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έρχεται φαξ ( ναι ρε σεις… δουλεύει) όπου η Ελληνική ομάδα ερωτάται αν μπορεί να δώσει δύο ημέρες και σε ποια ομάδα: Εκεί επιτέλους κλείνεται και το μεγάλο φιλικό που περιμένουμε χρόνια: ΠΑΟΚ- Λίβερπουλ…

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκληρώνει τρεις μεγάλες μεταγραφές. Πρόκειται για υποθέσεις «δουλεμένες» επί μήνες από όλα τα στελέχη της ΠΑΕ, με την σύμφωνη γνώμη του Στέφενς που συμμετέχει ενεργά, αλλά και με τον Σαββίδη να συμφωνεί αμέσως, ενώ μετά από 45 χρόνια τα ονόματα μένουν μυστικά από τον Τύπο…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η Τρόικα που είναι ακόμη εδώ, προτείνει την κατάργησή του για να αποφευχθούν τα διάφορα έξοδα. «Αφού κάθε χρόνο τζάμπα παίζετε και το παίρνει ο Ολυμπιακός, φέτος μην ξοδεύεστε άσκοπα! Το πρωτάθλημα με τροϊκανό διάταγμα, το παίρνουν οι ερυθρόλευκοι». Στον Γερμανό υπουργό, απαντάει ο Στουρνάρας: «Δίκιο έχει. Σοφή η απόφασή του!»

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ (κατά τα τέλη…)

Μετά από πολυήμερες συσκέψεις και ανταλλαγή mail με Ροστόφ και προτάσεις-αντιπροτάσεις, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίζουν 28η Οκτωβρίου να δώσουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου τα τελευταία δύο χρόνια έτσι ώστε να ενημερωθεί επίσημα ο κόσμος!! Μιλάνε Βρύζας και Τσιστιακόφ και θέμα είναι το πώς πρέπει να διοργανωθεί το επόμενο πρωτάθλημα! Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ αρνούνται να πάρουν θέση για την προ μηνός απόφαση της Τρόικας: «Ακόμη μαζεύουμε στοιχεία. Δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε θέση…». Στην συνέντευξη δεν γίνεται καμία αναφορά στον Ολυμπιακό.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ που έχει περάσει στους ομίλους του Champions League (!!) παίζει με την Μέταλιστ!! Οι Ουκρανοί πριν τα ματς βάζουν ως στόχο να κερδίσουν στα χαρτιά και προσλαμβάνουν με τα τριπλά λεφτά απ’ ότι παίρνει στον ΠΑΟΚ, τον δικηγόρο Αχιλλέα Μαυρομάτη που τους «έσκισε» πέρυσι το καλοκαίρι!

Ο Σαββίδης δηλώνει: «Πάρτε τον έχουμε και καλύτερο…». Εκεί ανακοινώνεται γενικότερη συνεργασία με τον… Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά και το δίδυμο Λυκουρέζου- Κούγια!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Για τις χειμερινές μεταγραφές ο Ολυμπιακός κάνει κρούση στον Ερωτόκριτο Νταμαρλή του Άρη, από τον Εργοτέλη ζητάει τον Τζώρτζογλου και από τον Πανιώνιο το μισό γήπεδο και τον Μητσάρα! Πλατανιάς, Καλλονή, ΠΑΣ και λοιποί, ενημερώνονται ότι αυτή την περίοδο θα πάρουν από έναν δανεικό ο καθένας! Ο ΠΑΟΚ όμως κάνει την έκπληξη και «κλέβει» μέσα από τα χέρια των ερυθρόλευκων τον Νταμαρλή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags