Facebook Pixel Μια απίστευτη τραγωδία στο σκωτσέζικο ντέρμπι!
| 2014-01-02 09:00:00

Μια απίστευτη τραγωδία στο σκωτσέζικο ντέρμπι!

Μια απίστευτη τραγωδία στο σκωτσέζικο ντέρμπι!

«Σκυλίσια Μέρα» με ένα «μαύρο» γεγονός που έγινε σαν σήμερα και δεν ξεχνιέται ποτέ από τους οπαδούς της Ρέιντζερς και της Σέλτικ…

Είναι από τις μέρες που δεν ξεχνάει ποτέ κανένας οπαδός. Από τις τραγωδίες που σημαδεύουν μια ομάδα, ένα ντέρμπι, ένα ολόκληρο ποδόσφαιρο μιας χώρας.

Σαν σήμερα, στις 2 Ιανουαρίου 1971, στο Ibrox της Γλασκόβης στην Σκοτία γινόταν το κλασικό ντέρμπι Ρέιντζερς – Σέλτικ.

Το παιχνίδι γινόταν κανονικά μπροστά σε 80.000 θεατές και πλησίαζε πλέον προς το φινάλε του, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν, τελικά, το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.

Ο κόσμος, λοιπόν, άρχισε να αποχωρεί. Κι αναφερόμαστε στους απογοητευμένους από το 0-1 οπαδούς της Ρέιντζερς.

Τότε, όμως, ελάχιστα πριν το τελικό σφύριγμα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Στάιν. Πανικός. Οι οπαδοί που όδευαν προς την έξοδο άρχισαν να πανηγυρίζουν κι άλλοι να τρέχουν πίσω προς τις κερκίδες.

Κάποιος ή κάποιοι από τους οπαδούς στραβοπάτησαν μέσα στον γενικό χαμό κι έχασαν την ισορροπία τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν αργεί να γίνει το μοιραίο.

Ποδοπατήματα, ασφυξία, τραγωδία… Την ζωή τους χάσανε 66 άτυχοι φίλαθλοι (περισσότεροι από 200 ήταν οι τραυματίες), με την Ρέιντζερς να τους θυμάται και να τους τιμάει πάντα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και πολλά παιδιά, ενώ για τα αίτια της τραγωδίας ακούστηκαν διάφορες εκδοχές, άλλες εκ των οποίων έστεκαν κι άλλες αποδείχθηκε πως όχι.

Ωστόσο, μετά απ’ αυτό το μαύρο σκηνικό η κυβέρνηση της Σκωτίας υποχρεώθηκε να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags