Facebook Pixel Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τη μεταγραφή του Πελέ!
| 2014-01-02 12:40:00

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τη μεταγραφή του Πελέ!

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει τη μεταγραφή του Πελέ!

Δεν σου βγάζει τα μάτια για επίπεδο του Ολυμπιακού, αλλά τελικά μπορεί να αρέσει πολύ στον Μίτσελ... Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ο Μίτσελ, το καταλαβαίνεις από τα όσα λέει στις συνεντεύξεις του, δεν καιγόταν για την απόκτηση του Πελέ. Για την ακρίβεια δεν καιγόταν για την απόκτηση κανενός. Και η αλλαγή ή οι αλλαγές που θα κάνει στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ έχει να κάνει με παίκτες που έχει στην ομάδα και δεν τους είχε δηλώσει. Ο Μιγκέλ Τόρες, για παράδειγμα, θα μπει σίγουρα στη λίστα και ο Μετζανί θα βγει και από τη λίστα και από την ομάδα.

Από την άλλη παρατηρώντας λίγο καλύτερα τον Πελέ στα τελευταία ματς του Εργοτέλη νομίζω ότι δεν αποκλείεται να γίνει παίκτης πολύ χρήσιμος στον Μίτσελ. Δεν είναι το αμυντικό χαφ που μαρκάρει, που τρέχει, που... καταπίνει τα χιλιόμετρα, όπως γράφουμε με τρόπο κλισέ καμιά φορά. Αντιθέτως είναι ένα αμυντικό χαφ που το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η κυκλοφορία της μπάλας. Αργός, αλλά αρχοντικός με εξαιρετικές μεταβιβάσεις είτε κοντινές και κάθετες, είτε μακρινές και διαγώνιες που αλλάζουν τον ρυθμό της ομάδας.

Ο Πελέ είναι αυτός που δίνει τον τόνο στο παιχνίδι της ομάδας (τουλάχιστον αυτό κάνει στον Εργοτέλη) και ο Μίτσελ τέτοιου είδους παίκτες και τους χρησιμοποιεί και τον κερδίζουν. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Μανιάτη. Επιπλέον ο Πελέ συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται αγωνιστικά στον Εργοτέλη (όχι με μεγάλο κέφι στο να μαρκάρει ή να τρέξει), αλλά στον Ολυμπιακό ξέρει ότι θα χρειαστεί να ζοριστεί περισσότερο για να παίξει. Και βέβαια όταν έχει κάνει συμμετοχές με την Ίντερ του Μουρίνιο, δεν μπορεί κάτι θα είσαι.

Με λίγα λόγια ο Πελέ δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία καλή εναλλακτική λύση για τον Σάμαρη, ο οποίος παίζει σχεδόν όλα τα ματς του Ολυμπιακού, αφού ο Μίτσελ δεν έχει άλλον τέτοιου είδους παίκτη στην ομάδα. Ούτε ο Γιαταμπαρέ, ούτε ο Ντινγκά, ούτε κανείς άλλος από το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει τα χαρακτηριστικά του Σάμαρη, ανεξάρτητα από το αν είναι καλοί παίκτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποκλείω ο Πελέ να πιάσει στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει ένα σταθερό μέλος του ρόστερ τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags