Facebook Pixel "Ανατροπή χωρίς …πέναλτι!"
| 2011-04-11 08:05:00

"Ανατροπή χωρίς …πέναλτι!"

"Ανατροπή χωρίς …πέναλτι!"

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης συνεχίζει τις ανατροπές μέσω του blog του και πλέον ετοιμάζεται για την ολική επαναφορά έστω και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Σε όσες γλώσσες κι αν ψάξει κανείς να βρει την λέξη ανατροπή, σε όσα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα κι αν αναζητήσει να βρει αυτό το οποίο συμβαίνει με τον ΑΡΗ από την μέρα που ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης έχω την αίσθηση ότι δεν θα καταφέρει να βρει κάτι ανάλογο. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε και τον Ολυμπιακό Βόλου, πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα κι αυτή την φορά ανατρέποντας το σκορ!

Στην Ξάνθη πρέπει στο πεντάλεπτο ο Νέτο πριν απειλήσει εκ νέου τα αντίπαλα δίχτυα πρέπει να γυρίσει και να βάλει ένα αυτογκόλ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα του Τσιώλη θα φύγει με το τρίποντο από την πόλη της Θράκης.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου σαφέστατα ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι είναι πολύ ανώτερος ως ομάδα. Κέρδισε τον Βόλο αν και το παιχνίδι του ήρθε… ανάποδα. Μέχρι την φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού οι φιλοξενούμενοι όχι απλά δεν είχαν μπει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά χρειάζονταν κιάλια για να δουν που βρίσκεται ο Βελλίδης. Με το που μπήκαν κέρδισαν πέναλτι και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, την ίδια στιγμή που ο Γιακούποβιτς προσπαθούσε να πάρει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής με απίστευτες επεμβάσεις.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΡΗ να έχει καθολική υπεροχή, αλλά εμφανέστατα να του λείπουν Φατί, Καστίγιο και Κόκε. Ο τελευταίος μπήκε στο 37, ο πρώτος είδε τον αντικαταστάτη του, Πορτίγια, να σημειώνει το 1-1 και ο Νέρι –που όπως είχαμε επισημάνει έπρεπε και τελικά τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική, ετοιμάζονταν για την Ξάνθη βλέποντας το Νέτο να σκοράρει για 7η φορά φέτος για την ανατροπή του 2-1.

Βέβαια στον ΑΡΗ ακούνε μόνο το μισό από το γνωστό (sic) άσμα του Περζικιανίδη (αν τον θυμάμαι καλά) με τίτλο ανατροπή και πέναλτι. Γιατί πέναλτι υπάρχει και στην φάση που σκοράρει ο Πορτίγια, αλλά και στην φάση που πεντακάθαρα ανατρέπεται ο Νέτο. Σίγουρα δεν υπάρχει στην φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι Βολιώτες γιατί πολύ απλά ο Μίσελ είναι στο μισό μέτρο, αλλά παράλληλα και δεν έχει πρόθεση, δεν πάει το χέρι του στην μπάλα. Αυτό λέει ο κανονισμός, ο Μπέος -είπε άλλα στον Κάκο στα αποδυτήρια- γιατί προφανώς ξέχασε και τις φάσεις που προανέφερα, αλλά και το καθαρό γκολ που ακυρώνεται στο 56 χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί.

Ανεξάρτητα με τον Κάκο για μένα ήταν κάκιστος ο βοηθός από την Θράκη, ο Μπιτσίδης, ο οποίος συναγωνίστηκε τον Πάνου από την Αιτωλοακαρνανία που ήταν στην Τρίπολη. Αν στις καθυστερήσεις μπει γκολ αντί για δοκάρι αφού αφήνει τριπλό οφσάιντ ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο μετά από ένα παιχνίδι που κρίνει την συμμετοχή στα πλέι-οφ σε ένα μεγάλο βαθμό;

Καθαρά αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που βλέπουμε εδώ και 1,5 μήνα. Πάθος, τσαμπουκά, ταχύτητα, γρήγορη ανάπτυξη, ουσία, γκολ, αλλά και προβλήματα στα μετόπισθεν. Το τελευταίο είναι φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πρέπει πάση θυσία να βγεις μπροστά για να κερδίσεις. Αυτό βέβαια το έκανες και πριν. Δεχόσουν το γκολ, μπροστά έβγαινες, πρόσεχες πίσω κι άλλο γκολ δεν δεχόσουν, αλλά σίγουρα δεν έβαζες κιόλας.

Έχω την αίσθηση ότι από το 45 ως το 65 ο ΑΡΗΣ ήταν φοβερός, καταιγιστικός, ίσως ο καλύτερος της φετινής περιόδου επιθετικά. Έκανε την ανατροπή και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός. Όπως και να’ χει όμως η ουσία είναι η νίκη, είναι οι 3 βαθμοί και πλέον όλα παίζονται την τελευταία αγωνιστική για να γίνει και η ΟΛΙΚΗ ανατροπή.

Σας είχα γράψει και στο προηγούμενο σημείωμα μου τα σενάρια, τα οποία βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Για όσους άσχετους επιμένουν κι λένε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος ας μάθουν ότι με νίκη του Παναθηναϊκού και του ΑΡΗ, ότι κι αν κάνει η ΑΕΚ οι πράσινοι κερδίζουν 1 επιπλέον βαθμό για τα πλέι-οφ και επομένως η διαφορά τους θα είναι στο 4-1 από την δεύτερη ΑΕΚ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει η διαφορά θα είναι στο 3-1. Κι ένας βαθμός για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντικός…

Πρώτιστα όμως ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει το καθήκον του. Αλλά θα έχουμε τον χρόνο να αλλάξουμε απόψεις για αυτό το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα!

Υ.Γ.1 Μπορεί κάποιοι που εξαφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα να έκαναν καζούρα με τον ΑΡΗ που… θα έπεφτε. Αν και απίθανο μαθηματικά με ήττα δική τους και νίκη του ΑΡΗ μένουν αυτοί εκτός πλέι-οφ. Όπως και να’ χει όμως ποιον πραγματικά μίκραιναν με τα ανόητα σενάριά τους, όταν η ομάδα τους έχει μόλις 3 βαθμούς παραπάνω; Βέβαια υπάρχουν και ποιοι αστείοι. Αυτοί που το έπαιζαν αρειανοί ακόμα και χθες και κριτίκαραν ακόμα και τα χοτ-ντογκ στις καντίνες έξω από το Βικελίδης. Π.χ. σαν τον γίγαντα «BOB» (άντε μάγκα σε έκανα… Σφουγγαράκη!) που στο ημίχρονο χθες έγραφε ότι ο Πορτίγια είναι για Δ΄Εθνική. Μετά έφαγε ένα χοτ-ντογκ με παέγια μαζί!

Υ.Γ.2 Εγώ λέω ότι τα άρθρα αναφορικά με τις ομάδες που θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στην πιο κάτω κατηγορία πρέπει να περιμένουν. Θα πρέπει να επικυρωθεί και η βαθμολογία στις 18 Απρίλη και για αυτούς που θα πέσουν και για όσους παίξουν πλέι-οφ. Να ανακοινωθούν τα των αδειών κτλ κτλ κτλ… Πολλές… καταγγελίες ακούγονται κι ετοιμάζονται. Ίδωμεν…

Υ.Γ.3 Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα Κ20 ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Πολλά μπράβο σε αυτά τα αρειανάκια που στο τέλος του αγώνα με τον Βόλο το Σάββατο αποθεώθηκαν, στον Στέφανο Γιώρη, την ψυχή της Κ20 και της Κ17, αλλά και στον προπονητή της ομάδας Νίκο Πασσιαλή. Σειρά της Κ17 τώρα…

Υ.Γ.4 Πανηγυρίζουν οι ταβέρνες και τα φαστ φουντ στην Ξάνθη!!! Φέτος ο Πανόπουλος φέρθηκε έξυπνα αφού η κρίση επιβάλλει να δώσει εισιτήρια, όπως κι έκανε. Βέβαια τα 1200 δεν φτάνουν ούτε για τους… ντόπιους αρειανούς, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα…

Υ.Γ.5 Επειδή άκουσα και διαβάζω για απουσίες του Βόλου ή της Ξάνθης. Από τον ΑΡΗ έλειπαν χθες Σηφάκης, Πρίττας, Φατί, Καστίγιο, υπήρξε το πρόβλημα με τον Κόκε , ενώ στην Ξάνθη θα λείπουν πάλι οι 3 πρώτοι και ο Τόχα. Ο ΑΡΗΣ έδειξε όμως και πάλι ότι έχει λύσεις όταν ο προπονητής τις… κουμαντάρει όπως πρέπει.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags