Facebook Pixel "Το χρέος και η εγγυητική"
| 2011-04-11 08:34:00

"Το χρέος και η εγγυητική"

"Το χρέος και η εγγυητική"

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Λάρισα, κάνοντας το χρέος της, και για την πολύ σημαντική 30ή Απριλίου που δεν είναι σημαντική μόνο για το Κύπελλο.

Το ματς με την Λάρισα και αυτό που ακολουθεί και ολοκληρώνει το πρόγραμμα της κανονικής σεζόν για την ΑΕΚ (η οποία σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα κρίνεται αποτυχημένη και πλέον θα επιδιώξει να διεκδικήσει την κατάληψη της 1ης θέσης στα πλέι οφ) ανήκουν στην κατηγορία των αγώνων που μάλλον σε κάνουν να τα βλέπεις με το ζόρι. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στο νέο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλίας, αναμφισβήτητα μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό 90λεπτο και να γεμίσουν τον εκάστοτε ποδοσφαιρόφιλο. Απόλυτα λογικό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο επιτεύχθηκαν 5 τέρματα και είχε αρκετές επιθετικές ενέργειες από τις δυο ομάδες, κυρίως όμως από την ΑΕΚ.

Αν πρέπει να ασχοληθώ έστω και λίγο με το συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να αναγνωρίσω το παιχνίδι του Παντελή Καφέ. Για μένα το καλύτερό του με την κιτρινόμαυρη φανέλα για τη σεζόν που αποχαιρετάμε μια και ήταν η χειρότερή του στην Ενωση… Ο Καφές συμμετέχει σε ό,τι καλό συνέβη στον αγώνα για την ΑΕΚ: Στο δεύτερο γκολ έχει κάνει εκπληκτική κάθετη μεταβίβαση στον Παναγιώτη Λαγό, στο τρίτο τέρμα της ομάδας πέρασε υπέροχα και πανέξυπνα την μπάλα στον Εντερ, στο 41΄ ξεκινάει τη φάση του «Λύμπε» και της όμορφης συνεργασίας με τους Εντερ και Μπαχά… Όλα αυτά στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα η απόδοση του διεθνούς Ελληνα μέσου έπεσε (αναμενόμενα μια και όλα από τα πόδια του περνούσαν) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να απειλήσει επί της ουσίας ξανά στο 89΄με τον Ρότζερ Γκερέιρο.

Για μένα είναι μία πολύ σημαντική και άξια νίκη της Ενωσης που κατάφερε να ξεπεράσει (και) τα αγωνιστικά της προβλήματα. Εννοείται πως είναι σούπερ το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Λαγός κατάφερε να σκοράρει δυο φορές και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Θα δώσουν επιπλέον αυτοπεποίθηση στον διεθνή άσο αυτά τα γκολ και τη χρειάζεται γιατί είναι παίκτης ψυχολογίας…

Η ΑΕΚ λοιπόν έκανε το χρέος της, κέρδισε για τρίτη σερί φορά την Λάρισα φέτος (σε τρία ματς έχει ισάριθμες νίκες και 11-2 τέρματα, καθόλου άσχημα) και πλέον απομένει να πανηγυρίσει ένα ακόμη τρίποντο με αντίπαλο τον Ηρακλή στο φινάλε των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο ΟΑΚΑ για την κανονική σεζόν. Αν το καταφέρει αυτό θα πάει σούπερ στον πρώτο (και απόλυτο) στόχο της, στην κατάκτηση του Κυπέλλου! Κι όπως όλοι οι ΑΕΚτσήδες γνωρίζουν αυτό το ματς θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου. Επιπρόσθετα όμως οι Ενωσίτες οφείλουν να γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η ίδια ημερομηνία για εξωαγωνιστικούς λόγους. Είχαμε γράψει στην Εξέδρα σχετικά με την εγγυητική ύψους 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει 100% την αδειοδότησή της. Πολλοί το περνάνε στο… ντούκου και θεωρούν ακόμη και τώρα. Επειδή όμως πρέπει ο ΑΕΚτσής να γνωρίζει την αλήθεια, τα δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μήνυμα του Σταύρου Αδαμίδη προς την ΕΠΟ ήταν ότι δεν δύναται να βρει την εγγυητική, σενάριο καταστροφικό για την ομάδα. Το μοναδικό δεδομένο τη συγκεκριμένη στιγμή είναι πως οι Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς δεν έχουν καμία διάθεση να παρουσιάσουν τις συγκεκριμένες εγγυήσεις που αφορούν υποχρεώσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011. Κάτι που σημαίνει ότι η νυν διοίκηση οφείλει να βρει από αλλού τη λύση στο πρόβλημα. Το θέμα είναι από πού κι αν υπάρχει λύση… Η 30η Απριλίου λοιπόν είναι απόλυτα σημαντική για την ΑΕΚ και όχι μόνο για την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags