11/04/11 - 09:00

Τους ακούσατε ή πέρα βρέχει κι ο ΠΑΟ μικραίνει;

Την ώρα που ο κόσμος έστειλε από το ΟΑΚΑ το μήνυμα στους μετόχους, κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να βγει μπροστά ενόψει Δ.Σ. Το "καταστροφικό" σενάριο της μηδενικής αύξησης.

Τους ακούσατε ή πέρα βρέχει κι ο ΠΑΟ μικραίνει;
25.065views 0shares

Για αύριο Τρίτη (17:00) είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ένα Δ.Σ. που θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου.

Αρχικά, να πούμε ότι το συμβούλιο προγραμματίστηκε τρεις μέρες νωρίτερα για δύο λόγους. Πρώτον για μην συμπέσει με τη συναυλία ενίσχυσης του Ερασιτέχνη και δεύτερον για να μπορούν να δώσουν το "παρών" κάποιοι μέτοχοι που αδυνατούσαν να παρευρεθούν ημέρα Παρασκευή.

Ας περάσουμε τώρα και στο ...ζουμί. Δηλαδή, στο τι θα αποφασίσουν (αν αποφασίσουν...) οι μέτοχοι. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αναμένεται να βγει κάποιος μπροστά, ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει συμφωνία ούτε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Θυμίζουμε ότι για να προχωρήσει "φυσιολογικά" ο σύλλογος τους επόμενους μήνες θα πρέπει να γίνει Α.Μ.Κ. τουλάχιστον 15 εκ. ευρώ. Και γράφουμε "φυσιολογικά", εννοώντας ότι με αυτό το ποσό δεν θα χρειαστεί να ξεπουληθεί όλη η ομάδα.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία για να μπουν αυτά τα χρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αύξηση πολύ μικρότερη (10 ή 5 εκ. ευρώ) ή ακόμα και μηδενική!

Να μην μπουν, δηλαδή, καθόλου χρήματα, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον σύλλογο και θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές και πωλήσεις πολλών ποδοσφαιριστών για να αποκτήσει βιωσιμότητα.

Όπως και να έχει ο Δημήτρης Γόντικας σε συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή (Πολέμης, Νίκας, Βεκρής) έχει έτοιμα 2-3 πλάνα για κάθε πιθανή απόφαση που θα προκύψει από το αυριανό Δ.Σ. Ακόμα και για το ενδεχόμενο να μην μπουν, δηλαδή, χρήματα υπάρχει το ανάλογο πλάνο που θα είναι πολύ σκληρό για την ομάδα.

Βεβαίως, όλα αυτά την ώρα που ο κόσμος έβραζε χθες στο ΟΑΚΑ και με τα συνθήματά του προσπάθησε να στείλει το δικό του μήνυμα στους μετόχους.

Το θέμα είναι τον κόσμο τον άκουσε κανείς ή πέρα βρέχει και ο Παναθηναϊκός μικραίνει;