Facebook Pixel "Εβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον..."
| 2011-04-11 09:00:00

"Εβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον..."

"Εβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον..."

O Γιώργος Νοικοκύρης σχολιάζει στο blog του την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται στον Ολυμπιακό με κυρίαρχο θέμα αυτό της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Η πλέον καθοριστική εβδομάδα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν ξεκινάει σήμερα με πρώτο και κυρίαρχο θέμα αυτό του προπονητή. Ο Βαλβέρδε θα μείνει στην πατρίδα του μέχρι την Τετάρτη και γυρνώντας στην Αθήνα θα έχει την Πέμπτη το κρίσιμο ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκεί αφού πρώτα έχει μιλήσει με την οικογένεια του και εν συνεχεία συζητήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού θα γνωρίζουμε αν θα ηγηθεί τις προσπάθειας των πρωταθλητών και την νέα σεζόν ή όχι. Μπορεί στην Ισπανία τα δημοσιεύματα να γέρνουν προς την επιστροφή του στην πατρίδα του όμως στον Ολυμπιακό η αίσθηση που έχουν τις τελευταίες ημέρες είναι πως θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας αλλά περιμένουν και τα αποτελέσματα της τριήμερης παραμονής του στην Ισπανία.

Όπως και να έχει πηγαίνοντας για την φιέστα με την Λάρισα, την Κυριακή στο Καραισκάκη, το ιδανικό θα είναι για τους «ερυθρόλευκους» να μπορέσουν να την γιορτάσουν ξέροντας πως οι μόνες αλλαγές που θα γίνουν εν όψει της νέας σεζόν θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα φύγουν και θα έρθουν να προστεθουν στο ρόστερ. Μια που μιλάμε για αποχωρήσεις, η πιο ηχηρή απο αυτές συνέβη κιόλας με την αποχώρηση του Ντουντού σε χρόνο dt, όπως ακριβώς ήθελε ο Μαρινάκης και όπως και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος είχε καταλάβει πως δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς καταλαβαίνοντας πως για πολλούς και διάφορους λόγους είχε γίνει ξένο σώμα πλέον στην ομάδα. Και θα ακολουθήσουν και άλλες, όχι το ίδιο ηχηρές αλλά σημαντικές, ειδικά αν ο Βαλβέρδε μείνει στον Ολυμπιακό.

Γιατί όλα δείχνουν πως ο Ισπανός θα ζητήσει τόσο ο Μπράβο όσο και ο Ζαιρί που λήγουν τα συμβόλαια τους να μην ανανενώσουν. Όπως θα ζητήσει και στην επίθεση να υπάρξουν αλλαγές με το θέμα του Μήτρογλου να έχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως και το μέλλον των Πάντελιτς, Τζιμπούρ σε δεύτερη μοίρα. Ο Ισπανός θέλει έναν καθαρό επιθετικό για την νέα σεζόν, βασικό στράικερ που θα στηρίζει πολλά στα γκολ του.

Η αποχώρηση του Ντουντού βεβαίως δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση του Ολυμπιακού να εξοικονομίσει ένα σεβαστό ποσό για μεταγραφές και να μπορέσει να κινηθεί πιο άνετα ανεβάζοντας το μπατζετ των μεταγραφών της. Πλέον είναι πιο πιθανό να δούμε τον Ολυμπιακό να αποκτά δύο κεντρικά χαφ με αμυντικό προσανατολισμό και ένα στυλ Ιμπαγάσα όπως απο τον Ιανουάριο θέλει ο Βαλβέρδε. Πρώτα απο όλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε με σιγουριά την Πέμπτη αν ο Ισπανός θα συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Γιατί αν κάτι «στραβώσει» και ο Βαλβέρδε αποχαιρετίσει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ζητήσει ο επόμενος. Όποιος και αν είναι αυτός.

Υ.Γ. Το ματς με τον Ατρομήτο ήταν καθαρά διαδικαστικό για τον Ολυμπιακό. Είχε απέναντι του μια καλή ομάδα που «καιγόταν» για την νίκη την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το παραμικρό κίνητρο. Όπως θα έχουν με την Λάρισα στο φινάλε επιδιώκοντας την νίκη για να κάνουν το ιστορικό 15 στα 15 στην έδρα τους. Απο την άλλη όμως ο Βαλβέρδε έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος απο παίκτες που τους έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουν πως έκανε λάθος και αυτοί τον δικαίωσαν. Βεβαίως δεν μπορεί κανείς να βγάζει απόλυτα συμπεράσματα απο ένα παιχνίδι, πόσο μάλιστα την στιγμή που παίζει μια ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες. Όμως κάτι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν παίκτες όπως ο Φετφατζίδης, ο Ρόμενταλ, ο Ποτουρίδης, ο Ουρτάδο και ο Γ. Παπαδόπουλος που έπαιξε αλλαγή. Ειδικά ο Ποτουρίδης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τραγικό λάθος που έκανε στο 1-0 του Ατρομήτου, κάνοντας δώρο και το 3-1 στους γηπεδούχους. Αλλά απο τα λάθη μαθαίνεις....Ειδικά όταν αυτά δεν στοιχίζουν επί της ουσίας.

Υ.Γ. 2: Καλό θα ήταν να βιαστεί ο Ολυμπιακός στο θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο άσος των «ερυθρολεύκων» θέλει να μείνει και να κάνει νέο συμβόλαιο (αυτό που «τρέχει» λήγει το καλοκαίρι του 2012) όμως οι προτάσεις απο το εξωτερικό θα αρχίσουν σύντομα, και καλό είναι να μην «ξελογιαστεί». Γιατί θα είναι και απο πρωτοκλασσάτες ομάδες...

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags