11/04/11 - 09:23

"Ο κερατάς πληρώνει"

Ο Κώστας Καίσαρης συγκρίνει τις παλιές ιστορίες μοιχείας με την ΑΕΚ και το σκηνικό με τα ταξί.

"Ο κερατάς πληρώνει"
52.572views 0shares

Aναλυτικά το άρθρο του:

ΤΑ παλιά τα χρόνια, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμα πτωχή, ολίγον τίμια, αλλά όχι χρεοκοπημένη, το διαζύγιο δεν ήταν εύκολη και απλή υπόθεση όπως σήμερα. Για οικονομικούς, κοινωνικούς, αλλά και νομικούς λόγους. Μόνο ο δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε βγάλει νομοσχέδιο για να μπορέσει να χωρίσει ο ίδιος αυθημερόν και να παντρευτεί τη Δέσποινα. Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν επίσης η διαδικασία και η απόδειξη της μοιχείας. Δεν αρκούσε δηλαδή να συλληφθεί η μοιχαλίς επ' αυτοφόρω σ' ένα δωμάτιο.

Για να πειστεί το δικαστήριο έπρεπε να υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχε συντελεσθεί η πράξη. Οι σκηνές με τους μοιχούς να μεταφέρονται σκεπασμένοι με σεντόνια στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα δεν ήταν μόνο αντικείμενο των κινηματογραφικών ταινιών. Συνέβαιναν στην πραγματικότητα. Ο κερατάς με συνοδεία φίλων του, και φωτορεπόρτερ μάλιστα, μπούκαρε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να πιάσει τη μοιχαλίδα στα πράσα.

Με τη συνέχεια να δίνεται στο δικαστήριο: «Τι κάνατε μέσα στο δωμάτιο;» να ρωτάει ο πρόεδρος. «Είχαμε πάει να συζητήσουμε ένα σοβαρά θέμα» η απάντηση. «Και γιατί είχατε βγάλει τα ρούχα σας;». «Εκανε ζέστη, κύριε πρόεδρε» ο ετοιμόλογος δικηγόρος. Και «γιατί ήσασταν στο κρεβάτι και ο κύριος είχε τα χέρια του επάνω στην κυρία;». Και πάλι υπήρχε απάντηση: «Παίζαμε. Κάναμε αστεία». Για να διαπιστωθεί, λοιπόν, η μοιχεία, έπρεπε να υπάρχουν πειστήρια και αποδείξεις ότι η κυρία ήτανε τ' ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά και ο κύριος από πάνω της. Ταυτόχρονα, βέβαια, προέκυπταν διάφορα ευτράπελα. Ο καλπάζων συνταγματάρχης με το που άνοιγε η πόρτα να βουτάει παντελόνι και πουκάμισο, να πηδάει από το παράθυρο και να τρέχει για να αποφύγει την επ' αυτοφώρω σύλληψη.

Η κυρία να βάζει τα κλάματα, με τους αστυνομικούς να την τυλίγουν στα σεντόνια για να τη μεταφέρουν. Και μέσα σ' αυτόν τον πανικό, ο ξενοδόχος να φωνάζει: «Το δωμάτιο εμένα ποιος θα μου το πληρώσει;». Πάντα, λοιπόν, σ' αυτές τις περιπτώσεις αυτός που έβαζε το χέρι στην τσέπη ήταν ο κερατάς. Αυτός πλήρωνε το ξενοδοχείο. Ολα αυτά με αφορμή την ιστορία με τα ταξί που πήγαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο. Δεν πληρώθηκαν δηλαδή από την Original. Την αποζημίωση 50 γιούρο στο καθένα για την κούρσα συν ένα κατοστάρικο για ένα τζάμι που έσπασε πληρώθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Οπως ο κερατάς.

Πηγή: Goal