Facebook Pixel "Η Μεγάλη Τρίτη του Παναθηναϊκού"
| 2011-04-11 10:04:00

"Η Μεγάλη Τρίτη του Παναθηναϊκού"

"Η Μεγάλη Τρίτη του Παναθηναϊκού"

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει και για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και το αυριανό κρίσιμο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Εις αύριον λοιπόν τα σπουδαία για το τριφύλλι. Την Τρίτη στις 4 το απόγευμα θα γίνει η νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την αύξηση ή όχι του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση από το προηγούμενο Δ.Σ. για αύξηση που θα κυμαίνεται από 10 εώς 15 εκ. ευρώ. Παράλληλα οι περικοπές είναι δεδομένες αλλά δεν θα είναι οδυνηρές εφόσον μπουν τελικά χρήματα στα άδεια ταμεία της ΠΑΕ, με το έλλειμμα αυτή τη στιγμή να αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν να αναφέρει πως θα φτάσει τα 26 εκ. ευρώ!

Όμως φως στο τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει με τα υπάρχοντα δεδομένα. Οι μέτοχοι διαφωνούν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βάλουν τελικά χρήματα. Όπως έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές, η πολυμετοχικότητα απέτυχε με την υπάρχουσα μορφή της και το σχήμα πρέπει να αλλάξει, προτού διαλύσει ολοκληρωτικά την ομάδα. Απο την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση από κάποιον να βγει μπροστά αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ιστορία του συλλόγου. Κοινώς αδιέξοδο...

Η λογική λέει ότι στο επερχόμενο Δ.Σ. θα ψηφιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και απλά περιμένουμε να δούμε το νούμερο, αφού οι προτάσεις της διοικούσας επιτροπής είναι δύο. Αύξηση ύψους 10 εκ. ευρώ η πρώτη και 15 εκ. ευρώ η δεύτερη. Ωστόσο η έγκριση της Α.Μ.Κ δεν σημαίνει κιόλας πως θα μπουν τελικά χρήματα. Και δεν πιστεύω πως οι μέτοχοι θα ανοίξουν από τώρα τα χαρτιά τους σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι.

Μην ξεχνάμε πως πέρσι τον Μάρτιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ. ευρώ αλλά τα χρήματα μπήκαν τελικά μετά από 7 μήνες, πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και μάλιστα τα 9 από τα 15 εκ. ευρώ. Παράλληλα θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως και να μπουν τώρα χρήματα, θα υπάρξουν πωλήσεις βασικών παικτών λόγω της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ και ουδείς είναι διατεθειμένος να σηκώσει αυτό το φορτίο.

Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες με το φτωχό 1-0 σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το τουριστικό ταξίδι στις Σέρρες την περασμένη Κυριακή και οι παίκτες του Φερέιρα είχαν διάθεση αυτή τη φορά, ωστόσο ο κόσμος περιμένει καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Και αν μη τι άλλο αποτελεί υποχρέωση όλων η κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο η διαφορά του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ μειώθηκε στους 2 πόντους, ενώ παραμένει το +3 από ΠΑΟΚ και από Ολυμπιακό Βόλου. Το ματς της Κυριακής στο Βόλο είναι κρίσιμο για τους "πράσινους" και οφείλουν να το κερδίσουν για πολλούς λόγους.

Υ. Γ Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Λάζαρο Μουρκάκο από την κοινή μας παρουσία στο Contra. Το ήθος και η ευγένεια του μου έκαναν εντύπωση από την πρώτη στιγμή και τέτοιοι άνθρωποι λείπουν από το χώρο μας και την κοινωνία γενικότερα τη σημερινή εποχή. Καλό ταξίδι...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags