Facebook Pixel "Βάζουν 20-25 εκατ. ευρώ ή στο σφυρί ο Σισέ"
| 2011-04-11 10:46:00

"Βάζουν 20-25 εκατ. ευρώ ή στο σφυρί ο Σισέ"

"Βάζουν 20-25 εκατ. ευρώ ή στο σφυρί ο Σισέ"

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει στο blog του για τη "σκληρή" πραγματικότητα στον Παναθηναϊκό. Αν δεν συγκεντρωθούν 20-25.000.000 ευρώ, τότε όλα δείχνουν ότι θα... πουληθούν ο Σισέ και ο Λέτο.
 

Από την απόλυτη χλιδή του Ιουνίου του 2008 και τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές, στο "ξήλωμα" του 2011!

O κύκλος της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως την γνωρίσαμε την τελευταία τριετία, έκλεισε και για να γίνει βιώσιμη η ομάδα τα επόμενα χρόνια πρέπει να πουληθούν ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανένας φίλαθλος της ομάδας, όμως εκεί θα οδηγηθούν τα πράγματα από την στιγμή που δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν 20-25 εκατ. ευρώ στην επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Γιατί τόσα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στο ταμείο της ΠΑΕ από τους μετόχους της για να μην πουληθεί ο Σισέ και ο Λέτο και για να παραμείνει το ρόστερ της στα οικονομικά επίπεδα της φετινής περιόδου.

Ψαλίδι

Αν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές και ευχάριστες εκπλήξεις στην επόμενη αύξηση του μκ δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Οπότε η μόνη λύση για να γίνει βιώσιμη η "πράσινη" ΠΑΕ είναι να πέσει μεγάλο… ψαλίδι σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό όμως κάποιος πρέπει να το πει στους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι φέτος την στήριξαν αγοράζοντας 30.000 εισιτήρια διαρκείας. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής ή ένας από τους μετόχους με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που κατέχει το 54% του μκ της ΠΑΕ οφείλουν να ενημερώσουν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας.

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια κάποιων παραγόντων τελείωσαν. Η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ είναι στο… κόκκινο και δεν είναι ντροπή να πει κάποιος που και πως θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να εναρμονιστεί και με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ.

Μέχρι σήμερα κανένας παράγοντας του "τριφυλλιού" δεν τόλμησε να πει ότι πρέπει να πουληθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σεμπάστιαν Λέτο προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν θέλει κανένας να χρεωθεί την πώληση του Γάλλου επιθετικού που είναι το Α και το Ω της ομάδας και με διαφορά ο πιο δημοφιλής ποδοσφαιριστής της. Όμως, με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ η πώληση του Σισέ είναι μονόδρομος…

Αδιάφοροι

Οι "πράσινοι" μετά την ήττα τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την απώλεια του τίτλου δείχνουν να κάνουν αγγαρεία κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο η απόδοση τους ήταν κάκιστη και κέρδισαν με ένα αυτογκόλ (1-0).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστούν τους φιλάθλους που πλήρωσαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το μυαλό τους όμως μάλλον είναι αλλού και από την στιγμή που δεν υπάρχει ισχυρή διοίκηση τα πάντα στην ομάδα λειτουργούν σε χαλαρούς ρυθμούς κι αυτό βγαίνει και στο γήπεδο.

Κι αν το "τριφύλλι" παρουσιαστεί έτσι και στα πλέι οφ, τότε εύκολα θα χαθεί η πρώτη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πάτησε… γκάζι μετά το "ναυάγιο" στις Σέρρες, έκανε συστάσεις στους ποδοσφαιριστές τους, αλλά αποτέλεσμα θετικό δεν είδε σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια τους. Οι "πράσινοι" ήταν τραγικοί στην προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι αν δεν συνέλθουν έως την ερχόμενη Κυριακή, θα χάσουν για δεύτερη φορά στην φετινή χρονιά από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού οφείλει να προστατεύσει τον προπονητή της, εφόσον έχει αποφασίσει να τον κρατήσει και την επόμενη περίοδο. Γιατί αν το «τριφύλλι» πιάσει πάτο στα πλέι οφ, τότε θα απαξιωθεί και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags