Facebook Pixel "Νίκο, έλα να τα πούμε"
| 2011-04-11 11:09:00

"Νίκο, έλα να τα πούμε"

"Νίκο, έλα να τα πούμε"

Πρόσκληση στον Μαχλά, αλλά και στους Κουράκη, Ξημέρη, Αρναουτάκη κ.α. απηύθυνε ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Θεόφιλος Φαγαδάκης.

Η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του κρητικού συλλόγου, αναφέρει:

«Προς την ΠΑΕ ΟΦΗ
Υπ' όψιν προέδρου κ. Νίκου Μαχλά και μελών Δ.Σ.
Αγαπητέ Νίκο.

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που επέδειξε η εταιρεία μου και εγώ προσωπικά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ. Μια εξαγορά που θα γινόταν με συμμετοχή μας στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ σε ύψος 1.750.000 ευρώ και σε αδιάθετες μετοχές από προηγούμενη αύξηση, ύψους 400.000 ευρώ.
Δηλαδή συνολικά είχαμε την πρόθεση να επενδύσουμε σε πρώτη φάση ποσό 2.150.000 ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου.

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη μας -κατόπιν εγκρίσεώς σας-, προσπαθήσαμε να φωτίσουμε κάποιες γκρίζες ζώνες που είχαν εντοπιστεί, όπως π.χ. το ποσοστό μετοχών που κατείχαν οι αδελφοί Βατσινά, οι οποίοι σε μας ισχυρίστηκαν ότι ανέρχεται σε 67%, αλλά στα βιβλία της ΠΑΕ φέρονται ως κάτοχοι του 20% που είναι και το ορθό.

Προ των δεσμευτικών ημερομηνιών που είχε η ΠΑΕ για την απόκτηση της άδειας συμμετοχής (αδειοδότηση) και των νομικών επεξεργασιών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αρχικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είτε ως μέρος της συμμετοχής μας στο Μετοχικό Κεφάλαιο, είτε ως άτοκο δάνειο με χρόνο αποπληρωμής τουλάχιστον ενός εξαμήνου.

Οδηγηθήκαμε στην δυνητική επιλογή του άτοκου δανείου, γιατί θέλαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις της κοινωνίας και των θεσμικών παραγόντων του Ηρακλείου για την επένδυσή μας αυτή.

Κάποιοι μπορεί να επιθυμούν άλλον ιδιοκτήτη, ή άλλες λύσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήμασταν διατεθειμένοι να έλθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Για το σκοπό αυτό συμφωνήσαμε οι δικηγόροι σας να συντάξουν το σχετικό συμφωνητικό το οποίο είναι και απαραίτητο για την εκταμίευση των χρημάτων σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Μέχρι και σήμερα, συμφωνητικό αυτής της μορφής δεν έχει συνταχθεί.

Επειδή πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε την ομάδα στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται, σας ενημερώνω ότι την προσεχή Τρίτη 12 Απριλίου ή την Tετάρτη 13 Απριλίου, επιθυμούμε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ κι εφόσον κι εσείς επιθυμείτε και τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων όπως ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Βασίλης Ξημέρης, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Κουράκης και γενικά οποιαδήποτε προσωπικότητα εσείς κρίνεται ότι πρέπει να παρευρίσκεται.

Θεωρούμε απαραίτητη την πρόσκληση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ώστε η τοποθέτησή μας και η υλοποίηση της μετέπειτα συμφωνίας, να γίνει ευρέως γνωστή στους φιλάθλους και στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Ευελπιστώ ότι θ' αποδεχθείτε ως Δ.Σ. της πρότασή μου αυτή.
Με εκτίμηση
Για την εταιρεία TORSΟR
Θεόφιλος Φαγαδάκης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags