Facebook Pixel "Restart στο γήπεδο... "
| 2011-04-11 13:42:00

"Restart στο γήπεδο... "

"Restart στο γήπεδο... "

"...game over στην ΠΑΕ;". Ο Γιάννης Σερέτης γράφει στο blog του για την εικόνα του Παναθηναϊκού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και για το επικείμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ που θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου. 

• O Παναθηναϊκός έκανε χθες restart. Για πρώτη φορά μετά τη «σφαγή και λεηλασία» του «Γ. Καραϊσκάκης», οι περισσότεροι παίκτες έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν για 60-70 από τα 90 λεπτά του αγώνα. Ναι, ήταν λίγο αυτό το «καλύτερο». Και η νίκη επί της «μικρομεσαίας» ομάδας που έχει κόψει τους περισσότερους βαθμούς από το Τριφύλλι τα τελευταία χρόνια από τη σεζόν που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, ήρθε δύσκολα και μάλιστα με αυτογκόλ.

• Όμως για πρώτη φορά μετά το… τέλος του πρωταθλήματος στο Φάληρο, οι παίκτες έδειξαν τέτοια διάθεση και όρεξη. Θα μπορούσε να σκοράρει δύο φορές ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα μπορούσε να σκοράρει 6-7 και ο Σισέ να βελτιώσει τις επιδόσεις του αν ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια.

• Ναι, τα προβλήματα στη λειτουργία των ακραίων μπακ και της μεσαίας γραμμής δεν έλειψαν, ναι, ο Τζιμπρίλ έμοιαζε και πάλι ολομόναχος στο πρώτο ημίχρονο, ναι, κατά διαστήματα ο Λέτο έδωσε και πάλι ρεσιτάλ ατομισμού, όμως όλοι το πάλεψαν. Από τον Ιωαννίδη που πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ για να διατηρήσει θέση αναπληρωματικού στην ομάδα (για βασικός ούτε συζήτηση), μέχρι τον Κλέιτον και τον Γκοβού που μπήκαν στο 75’.

• Ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναϊκό να επανασυνδεθεί με το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Γιατί τέτοιο παρουσίασε μόνο κατά διαστήματα στο 1-3 επί του Ηρακλή και στο πρώτο ημίχρονο εναντίον της Λάρισας μετά το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν επιτακτική ανάγκη για το κέφι των παικτών, περισσότερο για το κέφι του προπονητή που έδειχνε ανήμπορος να μεταδώσει κίνητρα στο απογοητευμένο ρόστερ, για τα πλέι οφ (κι ας αργούν ακόμη…).

• Πριν από τα πλέι οφ, βεβαίως, μεσολαβεί το τελευταίο ματς στον Βόλο, το οποίο πήρε άλλες διαστάσεις μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Για δύο λόγους: α) διότι ο γηπεδούχος μόνο με νίκη μπαίνει στα πλέι οφ (λογικά ο Άρης θα νικήσει στην Ξάνθη που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον) β) διότι έτσι όπως τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, το «4-0» επί της ΑΕΚ στην εκκίνηση των πλέι οφ έχει μετατραπεί σε «3-1» από χθες, το οποίο, όμως, μπορεί να γίνει «4-1» αν οι Πράσινοι νικήσουν στον Βόλο. Μια νίκη ισούται με έναν κερδισμένο βαθμό στην έναρξη του έξτρα χρόνου της σεζόν.

• Την ίδια στιγμή, οι… οιωνοί για το αυριανό Δ.Σ. της ΠΑΕ μόνο θετικοί για τον Παναθηναϊκό δεν είναι. Ζολώτας, Νίκας, Ξυλάς δεν θα πάρουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Νίκος Πατέρας τηρούν στάση αναμονής, από τον Αδαμάντιο Πολέμη τo maximum που μπορεί να περιμένει ο φίλος του Παναθηναϊκού είναι ελάχιστο, ο Βγενόπουλος (παρότι είχε πει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Δ.Σ.) προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει με το ποσοστό του (11%) αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν βάλει το 54,7% και ο μεγαλομέτοχος προτίθεται μέχρι στιγμής να βάλει το 30% όσων χρημάτων θα βάλουν όλοι οι υπόλοιποι. Δηλαδή… μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.

• Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα είναι σημαντική και ίσως κρύβει εκπλήξεις μετά την αυριανή συνεδρίαση. Πάντως προς το παρόν όλοι οι δρόμοι, για να μη ζήσει ο Παναθηναϊκός χωρίς χρέη (άλλωστε ουδείς μέτοχος δείχνει τη διάθεση να εγγυηθεί για δάνεια), είναι αυτός των πωλήσεων και των μειώσεων αποδοχών.

Υ.Γ. Ενδεικτικό της εικόνας που έχει περάσει στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Γόντικας (σωστά) εξακολουθεί και ψάχνει για τεχνικό διευθυντή, αλλά οι κρούσεις του είναι ανεπιτυχείς!

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags