Facebook Pixel "Ο Βιεϊρίνια ξυπνάει, οι σκόρερ όμως;"
| 2011-04-11 14:05:00

"Ο Βιεϊρίνια ξυπνάει, οι σκόρερ όμως;"

"Ο Βιεϊρίνια ξυπνάει, οι σκόρερ όμως;"

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει στο blog του τα συν και τα πλην του ΠΑΟΚ εν όψει των πλέι οφ, στα οποία οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες για όλους.
 

Αν επρόκειτο για το τελευταίο ματς της περιόδου θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε εκατοντάδες λέξεις για να αναλύσουμε τι πρέπει να κρατήσει και τι να αλλάξει στη νέα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ.

Επειδή, όμως, υπάρχουν μπροστά τα πλέι οφ, η ενδελεχής ανάλυση μπορεί να περιμένει.

Προς το παρόν, θα αρκεστούμε να καταγράψουμε ποια είναι τα μηνύματα που στέλνει στον “Δικέφαλο” η λευκή ισοπαλία με τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και κυρίως η εμφάνιση της ομάδας.

Οι επιθετικοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου...

Ας αρχίσουμε από το στοιχείο που μπορεί να αντιληφθεί ακόμη και ένα μικρό παιδί. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Κόντρα στον Γηραιό δεν σκόραρε ο Αθανασιάδης στις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν και φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι δεν διέθεταν άλλον παίκτη που να τους προδιαθέτει ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια έχουν να σκοράρουν από τον Γενάρη, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς έχουν “κολλήσει” στο ένα γκολ από τον πρώτο γύρο, ενώ δεν υπήρχε και ο-κατά καιρούς-σωτήρας, Πάμπλο Κοντρέρας (τιμωρημένος), για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το πόσο δύσκολη έχει γίνει η υπόθεση γκολ για τους "ασπρόμαυρους" φαίνεται και από τη στατιστική του αγώνα του Καυτανζογλείου.

Ο ΠΑΟΚ είχε πέντε σουτ εντός περιοχής-κάποιες από αυτές από προφανείς θέσεις για γκολ-κι όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αν με ρωτήσετε να δικαιολογήσω που οφείλεται η επιθετική αφλογιστία, θα απαντήσω στην κακή ατομική κατάσταση των προαναφερθέντων.

Δεν πρόκειται για θέμα ομαδικής λειτουργίας, όταν ο Μουσλίμοβιτς, φάτσα-κάρτα με το αντίπαλο τέρμα, δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ είναι αν προλαβαίνουν να αφυπνιστούν οι (μεσο) επιθετικοί του μέχρι τα πλέι οφ.

Προσωπικά, για τον Μουσλίμοβιτς δεν πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί το μυαλό του δεν είναι στον ΠΑΟΚ. Ξέρει ότι το καλοκαίρι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και έχει χάσει την συγκέντρωση και την όρεξη που διέθετε σε αρκετά διαστήματα της θητείας του στον ΠΑΟΚ. Ίσως θα ήταν καλό και για τον ίδιο και για την ομάδα, σιγά-σιγά να αποσυρθεί από το προσκήνιο...

Ο Σαλπιγγίδης αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Μέσα στο χειμώνα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις αρχές του β΄ γύρου του πρωταθλήματος, είχε ένα ξέσπασμα σε γκολ, ενδεικτικό της αξίας του. Μπορεί να το επαναλάβει αρκεί να ξεφύγει κάποια στιγμή από την κουραστική πλέον ιστορία με την κριτική που του ασκείται από μερίδα οπαδών, για την επιστροφή του από τον Παναθηναϊκό και το υψηλό συμβόλαιό του. Αν ψυχολογικά ξεμπουκώσει τότε μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για διάκριση μέσω των πλέι οφ.

Για τον Ίβιτς, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα γιατί δείχνει και ψυχικά κουρασμένος και σωματικά ταλαιπωρημένος. Ίσως, όμως, η εμπειρία του τον βοηθήσει να βρει τη φόρμα του που τόσο έλειψε φέτος από τον ΠΑΟΚ στο πιο κατάλληλο σημείο.

... και ο Βιεϊρίνια αισιοδοξία

Στον Βιεϊρίνια θα ήθελα να αφιερώσω μερικές αράδες παραπάνω γιατί, μετά από καιρό, κόντρα στον Ηρακλή θύμισε τον καλό εαυτό του. Ο Πορτογάλος ήταν ο πλέον παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ και αν συνεχίσει σ' αυτό το τέμπο, ο “Δικέφαλος” θα είναι άλλη ομάδα στα πλέι οφ. Προσωπικά, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί το βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ και θα αποδειχτεί αυτό και στην εξτρά περίοδο του πρωταθλήματος.

Ας καταλήξει στις επιλογές του ο Χάβος

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός κειμένου το κεφάλαιο προπονητής. Είναι προφανές ότι ο Μάκης Χάβος δεν έχει αυτή την περίοδο ξεκάθαρες ιδέες για τη διαχείριση του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Το αποδεικνύουν οι επιλογές του σε σχήματα και πρόσωπα, το γεγονός ότι άλλα δοκιμάζει στη διάρκεια της εβδομάδας και άλλα πράττει μέσα στους αγώνες.

Τα πλέι οφ δεν προσφέρονται, όμως για πειραματισμούς. Ας ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του, ας αποφασίσει σε ποιους παίκτες ποντάρει και για ποιες θέσεις και ας δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένα πλάνα. Μόνο έτσι θα σωθεί η σεζόν.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags