Facebook Pixel "Άρης με πολλά… guts"
| 2011-04-11 15:13:00

"Άρης με πολλά… guts"

"Άρης με πολλά… guts"

Ο Πάρης Ζουμπούλης γράφει στο blog του για τον καλύτερο Άρη του Τσιώλη και το ματς των "κιτρινόμαυρων" στην Ξάνθη, που είναι ακατάλληλο για τους καρδιακούς φίλους της ομάδας.

Καλού κακού, όσοι φίλοι του Άρη αποφασίσουν να πάνε την Κυριακή στην Ξάνθη ας πάρουν μαζί τους και… υπογλώσσια. Ίσως να τα χρειαστούν, αφού έτσι πως το πάει η ομάδα τους είναι πολύ πιθανό το σενάριο να κερδίσει πάλι με ανατροπή, όπως κάνει από την πρώτη μέρα που κάθεται στον πάγκο της ο Σάκης Τσιώλης.

Όχι ότι δεν θα είναι καλοδεχούμενη η νίκη αν έρθει πάλι με τέτοιο τρόπο, αλλά την ερχόμενη Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα. Θα μάθουμε αν αυτό το ντεμαράζ που κάνει ο Αρης αποδειχθεί αρκετό για να τον οδηγήσει στα πλέι οφ, ή αν δεν θα προλάβει το τρένο. Το… σενάριο που λέμε δεν προϋποθέτει μόνο νίκη του Αρη στα Πηγάδια.

Χρειάζεται και ο Παναθηναϊκός να μην χάσει στο Βόλο. Ακόμη και στην ισοπαλία, ο Αρης είναι αυτός που πάει στα πλέι οφ, αφού υπερτερεί του Βόλου στην ισοβαθμία. Στο σενάριο αυτό δεν βρίσκουμε κάτι το παράλογο ή το ακατόρθωτο. Ισα, ίσα. Με τη φόρα που έχει πάρει ο Αρης είναι ικανός να πάρει το «διπλό» στα Πηγάδια, όπως και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει ή να φέρει ισοπαλία στο Βόλο. Φυσικά μπορεί και να χάσει. «Παίζουν» όλα τα αποτελέσματα, γιατί οι Βολιώτες καίγονται περισσότερο για τη νίκη, από την άλλη όμως θα έχουν και περισσότερο άγχος. Και σε ματς με πίεση ως τώρα, ο Βόλος δεν μας έπεισε ότι μπορεί να τα κερδίζει (θυμηθείτε τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο). Εν πάει περιπτώσει, κοντός ψαλμός…

Ο καλύτερος Άρης

Ο Αρης που είδαμε μέχρι το 75’ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ο καλύτερος επί Τσιώλη. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με γρήγορη ανάπτυξη από τα άκρα και με ξεκάθαρες ευκαιρίες για να τελειώσει στο διάστημα αυτό το παιχνίδι με ένα καθαρό 3-1 ή και 4-1. Στο τελευταίο τέταρτο είδαμε άλλο ματς. Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και ο Αρης αδικαιολόγητα του έδωσε χώρο γυρνώντας πίσω.

Εκτός αυτού, η άμυνα του έκανε μαζεμένα παιδαριώδη λάθη που, αλλά ευτυχώς ο Βελλίδης δικαίωσε τον Τσιώλη που τον προτίμησε αντί του Χουάνμα. Οσο για το πέναλτι που ζητάει ο Βόλος στο χέρι του Μίσελ στο τέλος, προφανώς ξεχνάει ότι η φάση προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ που έδωσε ο Κάκος σε καθαρό τάκλιν του Τσέζαρεκ στον Ρόκα στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Ο βοηθός που ήταν δίπλα έδειξε πλάγιο άουτ και ο Κάκος από το κέντρο του γηπέδου «είδε» φάουλ.

Για να λέμε όλη την αλήθεια. Επειτα, προσπαθούμε ακόμη να εξηγήσουμε γιατί ο Κάκος ακύρωσε το γκολ του Αρη μετά την ισοφάριση και πριν διαμορφώσει ο Νέτο το 2-1. Αν σφύριξε επιθετικό φάουλ του Μπομπαντίγια στον Τομά, δεν είναι απλώς τραβηγμένη αλλά… παρατραβηγμένη η απόφασή του και σίγουρα δεν θα τολμούσε να ακυρώσει τέτοιο γκολ υπό άλλες συνθήκες.

Στο δια ταύτα. Τέσσερις νίκες με ισάριθμες ανατροπές κάτι σημαίνουν. Μεταξύ άλλων, ότι ο Αρης διαθέτει τελικά και… guts. Κάτι που διαπιστώνουμε τώρα που πάμε στο τέλος και που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται φυσικά στον Τσιώλη.

Το μέταλλο της ομάδας βγαίνει τώρα που πάει να κάνει την ολική επαναφορά. Και έχουμε την αίσθηση ότι εφόσον ο Αρης μπει στα πλέι οφ, θα κάνει ζημιές με το ρυθμό που βρήκε και την αυτοπεποίθηση που απέκτησε. Το ζητούμενο είναι να μπει όμως, γι’ αυτό ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Εδώ που τα έφερε τα πράγματα όμως, στο -2 από τον Βόλο, nothing is impossible...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags