Facebook Pixel "Οι λεπτοί χειρισμοί κρατάνε τον Βαλβέρδε"
| 2011-04-11 15:54:00

"Οι λεπτοί χειρισμοί κρατάνε τον Βαλβέρδε"

"Οι λεπτοί χειρισμοί κρατάνε τον Βαλβέρδε"

Στις πιθανότητες παραμονής του Ισπανού τεχνικού στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στο blog του ο Γιάννης Θειακός, σχολιάζοντας παράλληλα ότι τα... "τεστ Κούπερ" γίνονται πάντα το καλοκαίρι και σε καιρό προετοιμασίας...

«Την Δευτέρα έδινα 20% πιθανότητες στην παραμονή Βαλβέρδε, σήμερα δίνω 60%…»

Αυτό μου είπε νωρίς το πρωί της Τρίτης άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι, πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό. Το ίδιο επιμένει να μου λέει και σήμερα παρά τα συνεχή δημοσιεύματα από την Ισπανία που θέλουν τον Ερνέστο να αναλαμβάνει από το καλοκαίρι το τιμόνι της Μπιλμπάο! Αλήθεια τι άλλαξε όμως μέσα σε λίγα 24ωρα και ο Ισπανός εμφανίζεται θετικός, στο να συνεχίσει στο λιμάνι; Το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα του 52χρονου τεχνικού φυσικά και υφίσταται και δυστυχώς δεν λύθηκε μέσα σε λίγες μέρες!

Απλά ο Βαλβέρδε δείχνει διατεθειμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, ώστε να συνεχίσει στην Ελλάδα. Αυτό που φαίνεται να βοηθάει πολύ την ιστορία, είναι η κατανόηση που δείχνει στην παρούσα φάση η διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Όχι μόνο κατανόηση, αλλά και μεγάλη διάθεση να βοηθήσει τον Βαλβέρδε να ξεπεράσει -όσο αυτό είναι εφικτό- το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο δεν πίεσε τον Βάσκο να απαντήσει τώρα, όχι μόνο δεν έβγαλε την δυσαρέσκεια του για όσα δήλωσε πρόσφατα στην Ισπανία ο Βαλβέρδε, όχι μόνο δεν ξεκίνησε επαφές με υποψήφιους προπονητές, αλλά σε αντίθεση του επανέλαβε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να βρεθεί λύση, στο προσωπικό του πρόβλημα.

Άλλωστε και η τελευταία τους συνάντηση σε δείπνο στο Ρέντη, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, κάτι που δείχνει την διάθεση των δύο ανδρών. Το ραντεβού που κλείστηκε για την επόμενη Πέμπτη θα είναι κομβικό αφού ο προπονητής θα έχει ταξιδέψει νωρίτερα μέχρι την πατρίδα του και θα είναι έτοιμος να απαντήσει στην διοίκηση της ομάδας του σχετικά με το μέλλον του.

Η οικογένεια του Βαλβέρδε, για όσους δεν γνωρίζουν, και σε αυτή την δεύτερη θητεία του παραμένει στο Μπιλμπάο, με τον Ισπανό προπονητή να ζει μόνος του στην Αθήνα. Όσοι ξέρουν έστω και ελάχιστα τον 52χρονο τεχνικό, γνωρίζουν ότι αυτή η απόσταση του στοιχίζει, αφού είναι μακριά από τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του! Ο Μαρινάκης που γνώριζε από την πρώτη μέρα το πρόβλημα του Ερνέστο, προσπάθησε και το περασμένο καλοκαίρι να βρει λύση, μόνο που τότε Αύγουστο μήνα με τους «ερυθρόλευκους» να καίγονται για τεχνικό, μετά το «κάζο» της Μακάμπι, δεν υπήρχε δυνατότητα να βρεθεί λύση καθώς όλα έγιναν βιαστικά.

Άλλωστε και η εποχή δεν βοηθούσε για μια ξαφνική και βιαστική μετακόμιση της οικογένειας του προπονητή στην Αθήνα! Η διάθεση των ανθρώπων των «ερυθρολεύκων» είναι ξεκάθαρη, θέλουν τον Ερνέστο και του χρόνου στο τιμόνι και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, για να τον κρατήσουν εδώ! Στον Ολυμπιακό δεν πιέζουν τον Βαλβέρδε κι αυτό λειτουργεί υπέρ τους, αλλά δεν θέλουν να….. πιεστούν και οι ίδιοι από τις ημερομηνίες σε περίπτωση αποχώρησης του προπονητή! Καταλήγωντας λοιπόν αυτό που ανεβάζει ξεκάθαρα το ποσοστό -για την ώρα- υπέρ της παραμονής του Βαλβέρδε, είναι ο χειρισμός των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Υ.Γ.: Σε κάθε περίπτωση και για παν ενδεχόμενο τα «τέστ Κούπερ» γίνονται πάντα το καλοκαίρι και σε καιρό προετοιμασίας…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags