Facebook Pixel "Χωρίς γκολ, δεν πας πουθενά!"
| 2011-04-11 16:10:00

"Χωρίς γκολ, δεν πας πουθενά!"

"Χωρίς γκολ, δεν πας πουθενά!"

Ο Ευγένιος Δαδαλιάρας γράφει στο blog του για τη μεγάλη πληγή του φετινού ΠΑΟΚ, που δεν είναι άλλη από την αστοχία των επιθετικών του...

Ο ΠΑΟΚ του Καυτανζογλείου θα έχει τύχη στα πλέι οφ -εφόσον πάει εκεί, φυσικά- μόνο αν οι επιθετικοί του αρχίσουν να βρίσκουν δίχτυα. Η αστοχία είναι μια πληγή, που έχει κοστίσει αυτή τη σεζόν στον "Δικέφαλο".

Ο εφιάλτης της αστοχίας και της δυσκολίας της επαφής με τα αντίπαλα δίχτυα ζωντάνεψε για τα καλά για τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή (10/4) στο Καυτανζόγλειο. Κανείς από τους επιθετικούς του "Δικέφαλου" δεν κατάφερε να "ματώσει" τα "κυανόλευκα" δίχτυα, αν και οι καλές ευκαιρίες δεν έλειψαν.

Κάθε προπονητής στη θέση του Μάκη Χάβου, ειδικά αυτή την περίοδο, θα κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα, αν έβλεπε τον Βιεϊρίνια, τον Σαλπιγγίδη, τον Αθανασιάδη, τον Μουσλίμοβιτς, τον Ίβιτς, να χάνουν αυτά που έχασαν κόντρα στους "γαλάζιους".

Το μόνο παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες κι όταν μια ομάδα το καταφέρνει συστηματικά αυτό, το γκολ έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Θα είναι, όμως, έτσι και στη συνέχεια; Γιατί το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ αυτής της περιόδου δεν είναι μόνο ότι βάζει δύσκολα γκολ, αλλά ότι δεν έχει μεγάλη ευκολία στη δημιουργία ευκαιριών.

Απελπιστική συγκομιδή

Ας υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στα πλέι οφ με λευκή ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, καθώς του αρκεί ο ένας βαθμός. Από 'κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Χρειάζονται γκολ για να καταφέρουν οι "ασπρόμαυροι" να πετύχουν κάτι στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος που ακολουθεί.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ βρεθεί στα πλέι οφ και θέλει να μην τρέχει νωρίς νωρίς το καλοκαίρι για ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία θα τον κουράσουν γρήγορα και δεν θα τον αφήσουν να προετοιμαστεί όπως πρέπει για μία ακόμη δύσκολη σεζόν, πρέπει να αφήσει πίσω του τον κακό του επιθετικό εαυτό της κανονικής περιόδου. Έναν εαυτό, που του έχει αποφέρει μια απελπιστική συγκομιδή τερμάτων.

Όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το τέλος των αγώνων της 29ης αγωνιστικής, ο πρώτος Ολυμπιακός μετράει 59 γκολ ενεργητικό και 18 κατά, ο δεύτερος Παναθηναϊκός 45 γκολ ενεργητικό και 23 κατά, η τρίτη ΑΕΚ 46 γκολ ενεργητικό και 37 κατά και ο πέμπτος Ολυμπιακός Βόλου 37 γκολ ενεργητικό και 26 παθητικό. Ο τέταρτος ΠΑΟΚ έχει μόλις 30 γκολ συν, δηλαδή είναι καλύτερος μονάχα από τον έκτο στον πίνακα Άρη, που είναι ακόμη στο παιχνίδι της συμμετοχής στα πλέι οφ. Οι "κίτρινοι" έχουν σημειώσει 27 γκολ.

Με δεδομένη, μάλιστα, και τη δυσκολία των "ασπρόμαυρων" να κερδίσουν στο "καταραμένο" γι' αυτούς ΟΑΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αντίστοιχα, πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να σκοράρουν τουλάχιστον σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους, παίρνοντας νίκες, κι από εκεί και πέρα να ψάξουν ό,τι μπορούν περισσότερο εκτός.

Αξιοσημείωτο, βεβαίως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ από τις ομάδες της πρώτης εξάδας του βαθμολογικού πίνακα έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, με 29 γκολ παθητικό, με την ΑΕΚ να μετράει 37, όμως, με δεδομένο ότι στα πλέι οφ η ομάδα αναμένεται να είναι πιο "σφιχτή" στην πίσω ζώνη, θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μπροστά είναι το θέμα τι γίνεται...

Ξεκάθαρος στόχος

Για τους τακτικούς αναγνώστες της στήλης, αυτό που αναφέρεται παρακάτω δεν είναι καινούργιο. Μάλλον, όμως, είναι απαραίτητο να το επαναλάβουμε, διότι όπως λέει κι ο λαός, πες, πες, πες, στο τέλος κάτι μπορεί να μείνει. Σε όσους, βεβαίως, θέλουν να ακούσουν.

Ο ΠΑΟΚ με τα τόσα πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν είναι λογικό να είναι κουρασμένος, εξαντλημένος κι ως εκ τούτου ακόμη και εκνευρισμένος. Έχει μπροστά του, όμως, έναν ακόμη στόχο, τον οποίο πρέπει να πιάσει, αν δεν θέλει η ερχόμενη σεζόν να είναι ακόμη πιο βαριά από αυτήν που φεύγει.

Αυτός ο στόχος, λοιπόν, πρέπει να είναι ξεκάθαρος στους παίκτες. Κι αν δεν είναι ήδη, πρέπει να γίνει από τη διοίκηση. Η δεύτερη θέση δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτόματα σημαίνει προοπτική για μεγάλα έσοδα. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να διεκδικήσει ο "Δικέφαλος". Αν δεν μπορεί, τότε δεν πρέπει να διεκδικήσει τίποτε λιγότερο από την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη, που του δίνει μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για ξεκούραση και πιο σωστή προετοιμασία. Σε αυτό το έργο δεν έχουν ρόλο μόνο οι παίκτες. Έχουν κι οι διοικούντες. Ας τον αναλάβουν, λοιπόν, πριν η ομάδα πάει στο χειρότερο γι' αυτήν σενάριο.

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags