12/04/11 - 12:20

"Τζάμπα καίει η λάμπα…"

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για ένα ΔΣ που όλα δείχνουν ότι θα γίνει για να γίνει και να …ξαναγίνει!

"Τζάμπα καίει η λάμπα…"
38.931views 0shares

Χωρίς αντίκρισμα
Καλά κάνει ο Γόντικας και πιέζει να γίνει το ΔΣ. Το θέμα όμως είναι ότι τζάμπα καίει η λάμπα. Και το λέω αυτό διότι, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης το συμβούλιο θα γίνει απλά για να γίνει. Και να… ξαναγίνει φυσικά λίαν συντόμως, μπας και βγει επιτέλους και καμιά άκρη.

Με απουσίες
Καταρχάς για μία ακόμη φορά δεν θα υπάρχει απαρτία. Ο Βγενόπουλος απέχει συστηματικά, ο Πατέρας παραμένει παγωμένος και θα στείλει τον Αντωνιάδη, ο Παύλος αν δεν κάνω λάθος δεν έχει ακόμη αναρρώσει, άρα τι μένει; Ο Τζίγκερ με το 30% και τα… hellow kitty, ο Θανάσης με τους Παναθηναϊκάρες και τα Παναθηναϊκάκια, ο Πολέμης που όλο βάζει και ακόμη δεν έχει βάλει τα προηγούμενα κοκ. Τα γνωστά δηλαδή, τα τετριμμένα.

Βλέποντας και κάνοντας
Καταρχάς αν ρίξει κανείς μια ματιά στις προθέσεις των μετόχων δεν θα δει ξεκάθαρα πράγματα. Ο ένας περιμένει τον άλλον, σε ένα παιχνίδι τακτικής, με μπλόφες και άλλα πολλά. Λες και παίζουν χαρτιά και δεν μιλάμε για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Με λίγα λόγια, κανείς δεν «κατεβαίνει» αποφασισμένος στο ΔΣ παρά όλοι πάνε στη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Γνώμη μου είναι ότι τζάμπα μαζεύονται κιόλας, καθώς αν δεν τα βάλουν πρώτα κάτω οι ίδιοι οι μέτοχοι να δουν πού θα πάει η ιστορία, τότε τι να σου κάνουν και οι… αντιπρόσωποι;

Δεν τους νοιάζει
Για τους μετόχους δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει, για τον κόσμο πάντως αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. Και κανέναν πλέον δεν νοιάζει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σε αυτή την ιστορία. Εξ ου και το «είστε όλοι συνένοχοι» που φώναξε η εξέδρα. Ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, έχει καταλήξει ρε αδερφέ και δεν θέλει «βοήθεια». Ακόμη και λάθος να κάνει στην εκτίμησή του δεν τον νοιάζει πια, δεν είναι αυτό το θέμα. Γιατί πολύ απλά δεν έχει σημασία τι έγινε, αλλά τι θα γίνει. Όταν το καταλάβουν αυτό οι μέτοχοι, τότε θα έχουμε κάνει σαν σύλλογος ένα πρώτο μεγάλο βήμα.

Ο βοσκός με τα πρόβατα
Μέσα στη μέρα έσκασε και το θέμα με το τρακάρισμα του… αμαξιού του Γκοβού. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε ούτε ήμουν μπροστά. Έμαθα πάντως από έγκυρη πηγή και το «σήκωσα» αμέσως στο site ότι δεν ήταν ο Γάλλος αυτός που οδηγούσε καθώς ισχυρίζεται ότι εκείνη την ώρα κοιμόταν, αλλά ένας φίλος του. Πιθανόν να είναι και έτσι. Φυσικά και ελάχιστη σημασία έχει και καμία έκπληξη δεν θα ένιωθα αν συνέβαινε και αυτό που εξαρχής διέρρευσε. Να τράκαρε δηλαδή ο παίκτης στις επτά τα ξημερώματα προφανώς γυρίζοντας από ξενύχτι και όχι πηγαίνοντας στην… εκκλησία. Το κακό βλέπετε με τον Γάλλο είναι ότι ακόμη και όταν έχει δίκιο, δεν μπορεί να το αποδείξει εύκολα διότι κανείς δεν τον πιστεύει. Σαν το ανέκδοτο με τον ψεύτη τον βοσκό και τα πρόβατα ένα πράγμα…

Σφίξιμο λουριών
Εγώ θα πω κάτι άλλο. Η εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι τυχαία. Και αν δεν σφίξουν τα λουριά μπορεί να έχουμε και τίποτα χειρότερα στα πλέι οφ. Κάποιος θα πρέπει να πει (γιατί ο Φερέιρα αυτό το πράγμα φαίνεται ότι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δεν μπορεί να το κάνει), μεταξύ πολλών άλλων βέβαια πραγμάτων, στους ποδοσφαιριστές ότι ο καιρός μπορεί να έχει φτιάξει, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμη για να αρχίσουν οι διακοπές.

Υποχρεώσεις
Ο Γκοβού μάλιστα ίσως να είναι και από αυτούς που βγαίνουν… λιγότερο αυτή την εποχή. Το λέω αυτό χωρίς να γράψω το παραμικρό όνομα γιατί δεν τα γουστάρω αυτά τα κουτσομπολιά, για να καταλάβουν ορισμένοι ότι όταν η ομάδα είναι συνεπής απέναντί σου, έχεις και υποχρεώσεις και δεν χρειάζεται να προκαλείς με νυχτοπερπατήματα. Η Αθήνα άλλωστε είναι… μικρή για να κρυφτείς.

Πηγή: leoforos.gr