Facebook Pixel "Θα επιστρέψει επειδή χρειάζεται"
| 2011-04-12 13:22:00

"Θα επιστρέψει επειδή χρειάζεται"

"Θα επιστρέψει επειδή χρειάζεται"

Τη βεβαιότητά του ότι η Λάρισα θα βρίσκεται ξανά την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα εκφράζει ο Νίκος Κατσαρός μέσω του σημερινού του σχολίου στο "Goal".

Οταν πέφτει μια ομάδα όπως η Λάρισα, ο πάταγος δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλος. Η ομάδα της θεσσαλικής πρωτεύουσας έχει μια ιδιαίτερη διαδρομή και ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο οι επιτυχίες της (είναι η μοναδική τής περιφέρειας που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας), αλλά και η ανάδειξη σημαντικών ποδοσφαιριστών που επάνδρωσαν και τα εθνικά μας συγκροτήματα. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια επί ηγεσίας Πηλαδάκη πέτυχε πολύ σημαντικά πράγματα, με κορυφαίο, κατά την άποψή μου, την ανέγερση αυτού του υπέροχου γηπέδου.

Ο Κώστας Πηλαδάκης μετέδωσε στο σύλλογο το δικό του εξαίρετο ήθος ενός παράγοντα διαφορετικού επιπέδου απ' αυτό της πλειονότητας των ομολόγων του στις άλλες ΠΑΕ. Γι' αυτούς τους λόγους η Λάρισα εξελίχθηκε σε έναν σύλλογο με συμπάθειες ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους όλης της χώρας και με μηδαμινές αντιπάθειες. Ο υποβιβασμός της στη Football League ήρθε σε μια ατυχέστατη συγκυρία γι' αυτήν, τη χρονιά δηλαδή που μπήκε στο δικό της υπερσύγχρονο «σπίτι». Γεγονός που επέτεινε τη στενοχώρια των Λαρισαίων και όχι μόνο φίλων του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο όσοι το αντιμετωπίζουν με λιγότερη συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να συμφωνούν ότι δεν είναι και «προς θάνατον». Ο κάθε υποβιβασμός ενέχει το στοιχείο της «ντροπής» για τους οπαδούς, είναι όμως μέσα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Και στο φινάλε δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Θέλω να πω ότι στο παρελθόν έπεσαν στη Β' Εθνική ομάδες και στη συνέχεια πήραν τον κατήφορο μέχρι σημείον να φτάσουν στα πρόθυρα της διάλυσης.

Η περίπτωση της Λάρισας είναι εντελώς διαφορετική. Η ομάδα εκφράζει την τεράστια δυναμική της μεγάλης αυτής πόλης, έχει πλέον βαριά φανέλα, δικό της μεγάλο κι ωραίο γήπεδο κι έναν ιδιοκτήτη αφοσιωμένο σ' αυτήν, με κοφτερό επιχειρηματικό μυαλό, απόλυτα ικανό να διδαχθεί από τα λάθη του, τη στιγμή μάλιστα που τα γνωρίζει και τα αναγνωρίζει.

Ουδείς αμφιβάλλει ότι η Λάρισα θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά και πιθανότατα, σε βάθος χρόνου, θα βγει ωφελημένη από αυτό το πάθημα. Η Super League χρειάζεται τη Λάρισα όπως και την παρουσία του ιδιοκτήτη της, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξή του έθιξε πολύ εύστοχα τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άσχετα αν κτυπάει σε πόρτες «μη ακουόντων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags