Facebook Pixel Πολυεθνική... League
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-12 14:15:00

Πολυεθνική... League

Πολυεθνική... League

Μετά και την πώληση της Άρσεναλ σε Αμερικανούς, το πρωτάθλημα της Αγγλίας έχει μετατραπεί σε… πολυεθνική αγορά ιδιοκτητών.

Από κάθε γωνιά της επιχειρηματικής υφηλίου μπορεί να συναντήσει κανείς ιδιοκτήτη ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα γούστα να… καλύπτουν όλες τις ηπείρους! Πάντως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την πρωτοκαθεδρία, καθώς πέρα από την Άρσεναλ «ελέγχουν» πλέον και τις Άστον Βίλα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και Σάντερλαντ. Κατά τα άλλα, ο… μπαξές περιλαμβάνει τα πάντα!

Η... χαρά των Αμερικανών!

Ξεκινώντας με τη Λίβερπουλ, οι Αμερικανοί Τομ Βέρνερ και Τομ Χένρι είναι μάλλον οι πλέον… αποτυχημένοι καθώς η ομάδα πηγαίνει τα τελευταία χρόνια από το κακό στο χειρότερο και δεν θυμίζει σε τίποτα το άλλοτε μεγάλο κλαμπ του «Άνφιλντ». Στον αντίποδα, οι Αμερικανοί της Μάντσεστερ της οικογενείας Γκλέιζερ έχουν καταφέρει να την διατηρήσουν σε κορυφαίο επίπεδο, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στους φίλους της ομάδας λόγω της αμερικάνικης ιδιοκτησίας.

Το… παζλ των Αμερικανών συμπληρώνεται μετά και την αλλαγή στην Άρσεναλ από τις Σάντερλαντ και Άστον Βίλα. Οι «μαύρες γάτες» έχουν στο τιμόνι τους τον Σορτ Έλιοτ, ο οποίος ασχολείται με τραπεζικά συστήματα, ενώ οι «χωριάτες» έχουν τον Ράντι Λέρνερ στην ιδιοκτησιακή ηγεσία, του οποίου πάντως οι μετοχές βρίσκονται στα… κάτω τους.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags