Facebook Pixel "Ποιος θα πουλήσει τον Σισέ;"
| 2011-04-12 15:21:00

"Ποιος θα πουλήσει τον Σισέ;"

"Ποιος θα πουλήσει τον Σισέ;"

Με το κρίσιμο ΔΣ του Παναθηναϊκού να είναι προ των πυλών, ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την περίπτωση του Σισέ και την πιθανότητα να πουληθεί στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ στους πράσινους.
 

Aναλυτικά το άρθρο του:

Γνωστό είναι το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι στη ζούγκλα. Με τον λαγό, όταν βλέπει τα δύσκολα, να λέει στο λιοντάρι: "Λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα".

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, στα δύο χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Η συμπεριφορά του είναι 100% επαγγελματική. Και μέσα και έξω από τα γήπεδα. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία του και προσφορά του, στον Παναθηναϊκό. Όντας σταρ, ούτε την ομάδα του είδε αφ υψηλού, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Έχοντας παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και σε μεγαλύτερες ομάδες θα μπορούσε να ήταν ο τύπος του σνομπ. Ότι μας κάνει χάρη που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ίσα-ίσα, το αντίθετο.

Δέθηκε και με τον Παναθηναϊκό και με τον κόσμο. Δεν είδε τη δουλειά του, μόνο επαγγελματικά. Χρίστηκε αυτοδίκαια αρχηγός κι αν κάποιες φορές νευριάζει και γκρινιάζει στο γήπεδο δεν το κάνει από βεντετιλίκι. Είναι το πάθος του για τη νίκη και την διάκριση. Ο Παναθηναϊκός, δεν έκανε διάνα μόνο σε ότι έχει να κάνει, με την αξία του, αλλά και γενικότερα με την προσωπικότητά του.

Ο Σισέ κάπου χαλάστηκε με τα γεγονότα του "Καραϊσκάκης". Και είχε απόλυτο δίκιο. Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τέτοιες καταστάσεις, είναι λίγο ή πολύ συνηθισμένες. Γι αυτό και τις ξεχνάνε γρήγορα. Ο Σισέ δεν πήγε πάσο. Το προχώρησε μάλιστα παραπέρα, λέγοντας, ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το πλέον πιθανό, είναι, ότι όταν το έλεγε, να το πίστευε. Δεν βρίσκω προφανής λόγους που θα είχε για να παίξει θέατρο.

Από το "θα" μέχρι το "να" όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση. Πολλά λέγονται, σε στιγμές μεγάλης έντασης. Και δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να φύγουν τα νεύρα και ο θυμός. Σε πρόσφατη ερώτηση για το αν τελικά θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, η απάντησή του, ήταν διαφορετική: "Και να και όχι. Αν έρθει μία καλή πρόταση θα την εξετάσω αλλά αν δεν παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό… Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Είπα κάτι πάνω στα νεύρα μου. Δεν μετανιώνω για όσα είπα, αλλά από τότε έχω ηρεμήσει.

Δεν θα πούμε λοιπόν, ότι ο Σισέ, μετά το "Καραϊσκάκης", είπε μία μαλακία σαν τον λαγό, για να περάσει η ώρα. Σε στιγμές φόρτισης, μπορούν να λεχθούν πολλά περισσότερα. Πράγματι, τώρα που ηρέμησε, μιλάει σαν επαγγελματίας. Μια κουβέντα είναι για τον Σισέ ότι θα φύγει. Και όχι ότι δεν θα βρει ομάδα. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρει συνθήκες σαν κι αυτές στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά από κάθε πλευρά. Η Σάντερλαντ, ήταν η προηγούμενη ομάδα του.

Μπορεί η Premier Legaue σαν πρωτάθλημα να είναι το ρετιρέ σε σχέση με το υπόγειο της Superleague, αλλά στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα, ο Σισέ είναι βασιλιάς. Ούτε μπορεί αν συγκριθεί η Αθήνα με οποιαδήποτε πόλη της Αγγλίας. Άντε να ζήσει στο Μάντσεστερ. Ούτε γράμμα δεν στέλνεις. Ούτε εύκολο είναι με την κρίση που υπάρχει, να βρει ο Σισέ συμβόλαιο με 2,5 εκατομμύρια καθαρά (χωρίς τα μπόνους) που έχει τώρα. Όταν δεν είναι ελεύθερος και θα πρέπει να πάρει λεφτά και ο Παναθηναϊκός. Καλά πληρώνουν οι Τούρκοι, αλλά δείχνει δύσκολο, ν αφήσει ο Σισέ την Ευρώπη, για την Ασία.

Άλλο τι λέμε λοιπόν, πάνω στα νεύρα μας και άλλο τι κάνουμε. Και το πλέον χειρότερο σενάριο: Στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ στον Παναθηναϊκό, ν’ αποφασίσουν ότι πρέπει να πουληθεί ο Σισέ. Ο Γάλλος να μην θέλει και ν αρχίσει τις δηλώσεις: "Θέλουνε να με διώξουνε, αλλά εγώ αγαπάω τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να φύγω". Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags