Facebook Pixel "Το... οικογενειακό συμβούλιο του Βαλβέρδε"
| 2011-04-12 16:25:00

"Το... οικογενειακό συμβούλιο του Βαλβέρδε"

"Το... οικογενειακό συμβούλιο του Βαλβέρδε"

Με δεδομένη την επιθυμία του κόουτς να εργάζεται κοντά στους οικείους του, μήπως είναι το μείζον θέμα του ταξιδιού η Αθλέτικ, αναρωτιέται στο blog του ο Γιάννης Γεωργάκης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει πόσο αργά η γρήγορα θα επιστρέψει ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού εκμεταλλευόμενος την 48ωρη άδεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του παρά την ήττα (3-1) από τον Ατρόμητο, αναχώρησε για το Μπιλμπάο προκειμένου _ όπως γράφεται και ακούγεται _ να συζητήσει με την οικογένειά του και προφανώς να ξεκαθαρίσει τι μέλει γενέσθαι με την τοπική Αθλέτικ.

Η επιθυμία του να συνεχίσει να εργάζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι του και να βοηθάει κυρίως με την παρουσία του τη γυναίκα του Σεσίλια αλλά και στα δύο παιδιά του ένα εκ των οποίων φοιτά σε ειδικό σχολείο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής και δυσλεξίας, είναι δεδομένη και πολλάκις εκπεφρασμένη. Αυτά όμως είναι γνωστά πράγματα και ασφαλώς δεν χρειάζεται οικογενειακό συμβούλιο για να επαναβεβαιωθούν και να επικυρωθούν...

Συνεπώς, δεν αποκλείεται το μείζον ζήτημα να έχει να κάνει με το τι θα πράξει η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αν δώσει τα χέρια με τον κ. Βαλβέρδε, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο ισπανός κόουτς στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη _ πιθανόν την ερχόμενη Πέμπτη 14/4 _ θα του εκθέσει τα οικογενειακά προβλήματα και θα ζητήσει φιλικό διαζύγιο ώστε να εργαστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην πατρίδα του.

Αν η Αθλέτικ δεν ανάψει το πράσινο φως, ο Ολυμπιακός θα ελπίζει ότι δεν θα ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αναζητώντας προπονητή. Ο κ. Βαλβέρδε όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει δεν θα ήθελε να μείνει άνεργος στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του (47 ετών), ενώ η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή.

Ωστόσο αν ο νόστος του κόουτς Βαλβέρδε καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η πειραϊκή ΠΑΕ αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν θα προβάλει εμπόδια στην επιθυμία του. Εν ολίγοις σε αντίθεση με ό,τι συνέβη προ διετίας όταν ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατηγόρησε τον κ. Βαλβέρδε ακόμη και για αλαζονεία, αυτή τη φορά το διαζύγιο αναμένεται να βγει συναινετικά και με ευχαριστήρια εκατέρωθεν.

Ο ισπανικός Τύπος επιμένει πάντως ότι τον κ. Βαλβέρδε στο πάγκο του Ολυμπιακού θα αντικαταστήσει ο νυν προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης κ. Κίκε Φλόρες ο οποίος πέρυσι οδήγησε τους μαδριλένους στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Στον Πειραιά, ίσως επειδή θέλουν να πιέσουν στο μέτρο του δυνατού τον κ. Βαλβέρδε ο οποίος γνωρίζει ότι δύσκολα θα μείνει χωρίς δουλειά στην Ισπανία ο κ. Φλόρες, επιμένουν ότι τις περισσότερες πιθανότητες να εργαστεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό έχει ο Αργεντινός πρώην προπονητής του Αρη κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα ενώ και εμπειρίες Τσάμπιονς Λιγκ διαθέτει καθώς κατά το παρελθόν οδήγησε δύο φορές τη Βαλένθια στον τελικό της διοργάνωσης.

Ωστόσο, ο κ. Κούπερ δεν παύει να είναι ένας αμυντικογενής προπονητής ο οποίος δύσκολα θα ταιριάξει με τη φιλοσοφία των ερυθρόλευκων οπαδών οι οποίοι «τρελαίνονται» για επιθετικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ.
Οι φήμες δεν στέλνουν πάντως μόνο τον κ. Κούπερ στον Ολυμπιακό αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο το συμβόλαιο του οποίου η Μίλαν θέλει να ξεφορτωθεί. Για την απόκτηση του 23χρονου διεθνούς κεντρικού αμυντικού η Μίλαν πλήρωσε πέρυσι στην Τζένοα 7 εκατ. ευρώ και δωρεάν δεν θα τον άφηνε να φύγει. Ακόμη όμως και αν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός με τη μορφή δανεισμού θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς ομάδα και παίκτης θα κοστίζουν ετησίως όχι λιγότερα από 2 - 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι στην προσεχή θερινή μεταγραφική περίοδο οι Ερυθρόλευκοι δεν θα κινηθούν για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Και τούτο διότι αφενός θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν και την επόμενη σεζόν με βασικό δίδυμο τους Ούλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και αναπληρωματικούς τους Φρανσουά Μοντέστο και Γιάννη Ποτουρίδη και αφετέρου γιατί προέχει η ενίσχυση στα χαφ (αμυντικά και επιτελικά).

Πηγή: tovima.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags