Facebook Pixel "Εκποίηση λόγω πτώχευσης"
| 2011-04-13 08:38:00

"Εκποίηση λόγω πτώχευσης"

"Εκποίηση λόγω πτώχευσης"

Ο Βασίλης Βέργης γράφει στο σημερινό "Goal" για τους πολυΑμπράμοβιτς που έφτασαν τον Παναθηναϊκό στη "χρεοκοπία" και σχολιάζει το αύριο της ομάδας.

Καλημέρα, αδέλφια...

Μελλοντολόγος δεν είμαι, γυάλα μέντιουμ ουδέποτε δέχτηκα ως δώρο, ουδείς μου έμαθε να διαβάζω τη μοίρα στη σπάλα του αρνιού. Οπότε λέω να πορευθώ στην «ανίχνευση» του μέλλοντος μέσα από λογικές οδούς.

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός είναι μία «χρεοκοπημένη εταιρεία», για τον Θανάση Γιαννακόπουλο «το μέλλον του είναι ζοφερό», για τους δε Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο ήταν το στρίβειν διά του αρραβώνος. Και για τον Αδαμάντιο Πολέμη -η ατάκα του οποίου ήταν «κύριοι, επτωχεύσαμε»- η υποτιθέμενη αύξηση των 15 εκατ. ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ούτε κατά το ήμισυ. Σε απλή αριθμητική, αν από τα 26,8 εκατ. ευρώ αφαιρέσεις τα 7,8 μένει ένα έλλειμμα-φέσι 19 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν.

Αυτό, αγαπητοί μου πολυΑμπράμοβιτς, δεν καλύπτεται ούτε αν πουλήσετε τον Σισέ, τον Νίνη, τον Λέτο, τον Τζόρβα και έναν δύο ακόμη. Γι' αυτό λέω πως θα πορευθώ στη λογική οδό του τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα στον Παναθηναϊκό με κασκαντέρ τον Γόντικα και τον κόσμο του συλλόγου να κυκλοφορεί με υπογλώσσια για να αντέξει όσα ακολουθήσουν.

Το πιθανότερο (σχεδόν δεδομένο) είναι λοιπόν πως θα επιχειρηθεί πλήρης «αποδόμηση» του υπάρχοντος ρόστερ. Με πωλήσεις, αν όχι όλων, των περισσότερων σημαντικότερων περιουσιακών αγαθών, τα οποία μπορούν να φέρουν εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο (και ταυτόχρονα εξοικονόμηση των παχυλών συμβολαίων τους), αλλά και προτάσεις για μεγάλες μειώσεις σε πολλές από τις υπόλοιπες υπάρχουσες συμβάσεις (κυρίως τις «βαριές») παικτών «υψηλής ποδοσφαιρικής ηλικίας».

Λέω εγώ, π.χ., ότι θα προταθεί στον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Καντέ (και όχι μόνο) να δεχθούν βαρβάτη μείωση των συμβολαίων τους κι αν αρνηθούν, μπορεί να «παίξει» ακόμη και η περίπτωση να μείνουν ελεύθεροι!

Αν, λοιπόν, ο κασκαντέρ Γόντικας υλοποιήσει τα παραπάνω (κι ακόμη περισσότερα), τότε ο Παναθηναϊκός από «ελλειμματική εταιρεία» θα γίνει αυτόματα... πλεονασματική. Δύο μικρές... λεπτομέρειες θα τεθούν προς διευθέτηση: Α) Το ρόστερ θα έχει μειωθεί σε βαθμό που με χίλια ζόρια θα υπάρχει ολίγος πάγκος να συμπληρώνει την 11άδα. Β) Η ανταγωνιστικότητά του δεν θα αρκεί ούτε καν για την είσοδο στα επόμενα πλέι οφ. Κι αυτό... επιτυχία θα θεωρείται!

Στο τέρμα αυτού του δρόμου (της... φωτιάς!) δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα έχουν περάσει το στάδιο των υπογλώσσιων και θα βλέπουν τον Μαυρία στο πιο μελαμψό, πιο ψηλό και πιο αθλητικό του, κάτι σαν νέο Σισέ! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Δεν θέλω να πουληθεί κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης και είναι απόλυτα φυσιολογική η ανησυχία του κόσμου, όμως πρέπει να υπάρξει κάποια αντιπρόταση» ήταν η άποψη του Γιάννη Βαρδινογιάννη όπως κατατέθηκε στο ΔΣ της 12ης Απριλίου. Λίγο χρονικό διάστημα αργότερα, αφού θα έχουν γίνει όλα όσα εκτιμώ ότι βάσει λογικής θα συμβούν, θα έρθει η ώρα της «αντιπρότασης» υπό τη μορφή της επόμενης μέρας.

Με τον Γόντικα να έχει καθαρίσει την μπουγάδα, το ρόστερ να έχει μειωθεί σημαντικά, το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος να είναι τουλάχιστον 50% κάτω, τότε οι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλοι θα βγουν μπροστά βάζοντας τα δικά τους εκατομμύρια, ουσιαστικά φτιάχνοντας μία ομάδα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Με δικές τους επιλογές σε όλα τα επίπεδα (μεταγραφών, συμβολαίων κ.λπ.) οι δύο ισχυρές οικογένειες θα παρουσιάσουν στον κόσμο του «τριφυλλιού» τη δική τους πρόταση για την επόμενη μέρα του συλλόγου, μέσα από ένα διαφορετικό (σαφώς πιο φθηνό σε χρήματα) ρόστερ. Το οποίο, όσοι γνωρίζουν, λένε πως πρέπει να επιλεγεί με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και όχι με τα τεράστια βάρη που κληροδότησε το παρελθόν.

Ο δικός μου δρόμος λογικής και πληροφόρησης αυτά δείχνει. Οταν (κι αν, φυσικά) φθάσει στο τέρμα του, τότε μόνο ο Παναθηναϊκός θα μετρήσει τις πληγές του και θα καταγράψει τις όποιες προοπτικές για την καινούργια μέρα. Μέχρι τότε η ανηφόρα του είναι τεράστια. Κι αυτά που θα κληθούν να υποστούν οι οπαδοί του από δύσκολα έως δυσβάστακτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags