Facebook Pixel Έχασε 18 εκ. ευρώ ο Ριβάλντο!
| 2011-04-13 11:01:00

Έχασε 18 εκ. ευρώ ο Ριβάλντο!

Έχασε 18 εκ. ευρώ ο Ριβάλντο!

Το καλοκαίρι του 2008 ο Ριβάλντο άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ για να πάει στο Ουζμπεκιστάν και την Μπουνιοτγκόρ, από την οποία όπως φαίνεται έχασε 18 εκ. ευρώ!

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Ρίμπο μπορεί να είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, όμως έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα χρήματα τα οποία βέβαια έχει κερδίσει με την αξία του.

Έτσι όταν το καλοκαίρι του 2008 η Μπουνιοτγκόρ του έκανε πρόταση για ένα χρόνο με συνολικά κέρδη 6 εκ. ευρώ, είπε χωρίς δεύτερη κουβέντα το "ναι".

Τελικά ο Ριβάλντο έμεινε στο Ουζμπεκιστάν για δυο σεζόν και όλα έδειχναν πως η παραμονή του στην ομάδα θα ήταν ονειρεμένη. Όλα αυτά μέχρι το τέλος της πρώτης χρονιάς, γιατί μετά...

Καλοκαίρι 2008...

Στις 25 Αυγούστου στα γραφεία της ΑΕΚ φτάνει μία πρόταση, κοντά στο 1 εκ. ευρώ, για τον Ριβάλντο από το μακρινό Ουζμπεκιστάν. Ο Βραζιλιάνος άσος πίεσε από την πλευρά του την Ένωση η οποία την έκανε αποδεκτή και ο Ρίμπο φόρεσε την τιμημένη φανέλα της Μπουνιοτγκόρ.

Παρά τα όσα λένε οι κακές γλώσσες, ο Ριβάλντο δεν πήγε για τα χρήματα αλλά γιατί όπως δήλωσε είχε όραμα και σχέδιο για την ομάδα, την οποία βοήθησε να έρθει σε επαφές με την Τσέλσι για να δει πως λειτουργεί ένας επαγγελματικός σύλλογος.

Μάλιστα συνεργάστηκε και σε επίπεδο ακαδημιών και πήγε πολλούς ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του, τους περισσότερους από τους οποίους είχε στις δικές του ακαδημίες και τη δική του ομάδα (Μότζι Μίριμ).

Καλοκαίρι 2009...

Ο Ριβάλντο βγάζει περίπου 7.4 εκ. ευρώ από το συμβόλαιο και τα εμπορικά δικαιώματα και η Μπουνιοτγκόρ του προτείνει να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για άλλα δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ρίμπο το δέχεται και αρχίζει να φέρνει πολλούς παίκτες, στους οποίους υπόσχεται άριστη διαβίωση και εξέλιξη του ταλέντου τους.

Τα οικονομικά της Μπουνιοτγκόρ ωστόσο είχαν παγώσει προσωρινά, με αποτέλεσμα για λίγες ημέρες να μην πληρώνουν κανένα. Οι μέρες έγιναν εβδομάδες, οι εβδομάδες μήνες και στο τέλος της σεζόν ο Ριβάλντο δεν είχε πάρει φράγκο!

Μάλιστα αναγκάστηκε να φιλοξενήσει αρκετούς συμπατριώτες του, αφού η ομάδα δεν πλήρωνε ούτε καν τα ξενοδοχεία.

Καλοκαίρι 2010...

Τελικά η περιπέτεια του Ριβάλντο στο Ουζμπεκιστάν ολοκληρώθηκε, με τον βραζιλιάνο άσο να δηλώνει προδομένος από τη συμπεριφορά της Μπουνιοτγκόρ, στην οποία πίστεψε πως θα έφτιαχνε κάτι διαφορετικό.

Πάντως αυτά τα δυο χρόνια δεν πήγαν χαμένα, αφού Ρίμπο πήρε τελικά το ποσό των 7.4 εκ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο συμβολαίου και τα εμπορικά δικαιώματα. Καθόλου άσχημα...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags