Facebook Pixel "Παράδοση άνευ όρων"
| 2011-04-13 11:46:00

"Παράδοση άνευ όρων"

"Παράδοση άνευ όρων"

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει στο blog του για το κρίσιμο ΔΣ και την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του τριφυλλιού...

Στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης, τα παρόντα μέλη κλήθηκαν δις να ψηφίσουν. Την πρώτη για το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη δεύτερη για την πώληση παικτών.

Η πρώτη ολοκληρώθηκε και στα χαρτιά -και μόνο εκεί- ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Η δεύτερη διεκόπη, όταν εις εκ των συμμετεχόντων (σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Γόντικας) υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα νόημα να ψηφίζουν περί πώλησης, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουν τα χρήματα που θα μαζευτούν από την αύξηση. Είχαν προλάβει πάντως να ψηφίσουν τέσσερις “όχι” και ένας “λευκό”...

Αυτά στις ψηφοφορίες, γιατί επί της ουσίας και εμπράκτως, άπαντες οι συμμετέχοντες (μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων) υπέγραψαν φαρδιά πλατιά την πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και είναι -νομίζω- πασιφανές το γιατί.
Τα δεδομένα ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ως εξής:

δια στόματος Θανάση Γιαννακόπουλου, ο αδερφός του Παύλος θα συμμετάσχει με βάση το ποσοστό του (4,83%), δια στόματος Αντώνη Αντωνιάδη, ο Νικόλας Πατέρας θα συμμετάσχει με βάση το ποσοστό του (5,3%), ο Αδαμάντιος Πολέμης δήλωσε ότι θα συμμετάσχει με βάση το ποσοστό του (δηλαδή το 1/3 του 4,83% που κατέχουν οι Πολέμης-Νίκας-Ξυλάς), ο Παναγιώτης Δάβαρης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχει με βάση το ποσοστό του (2,74%), ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα συμμετάσχει με το 30% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν απ' όλους τους υπόλοιπους.

Την ίδια ώρα, ο Μίμης Δομάζος ξεκαθάρισε ότι ο Μιχάλης Ζολώτας δεν θα συμμετέχει, ο Γιάννης Ξυλάς έχει ξεκαθαρίσει από το προηγούμενο Δ.Σ. ότι δεν θα συμμετέχει, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα κάνουν οι Ανδρέας Βγενόπουλος (ο εκπρόσωπός του, Μάνος Μαυροκουκουλάκης δήλωσε άγνοια) και Γιώργος Νίκας (απουσίαζε στο εξωτερικό).
Με δεδομένα λοιπόν, περίπου 800.000 ευρώ από τον Πατέρα, 725.000 ευρώ από τον Π. Γιαννακόπουλο, 400.000 ευρώ από τον Π. Δάβαρη, 240.000 ευρώ από τον Αδ. Πολέμη, το σύνολο χοντρικά είναι στα 2.200.000 ευρώ.

Αν συμμετάσχει ο Α. Βγενόπουλος με βάση το ποσοστό του (10,85%) δηλαδή 1.630.000 ευρώ, τότε φτάνουμε στα 3.830.000 και με το 30% του Γ. Βαρδινογιάννη επί του συγκεντρωθέντος ποσού (1.150.000), μόλις και μετά βίας φλερτάρουμε με τα 5.000.000 ευρώ.

Αν δεν συμμετάσχει ο Α. Βγενόπουλος, αντιλαμβανόμαστε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί, δεν υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι το έλλειμμα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα το υπερτριπλασιάσει στη διάρκεια της επομένης, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να φέρουν λεφτά στα ταμεία και παράλληλα να αποσυμφορήσουν την μισθοδοσία, δεν είναι απλά μονόδρομος, αλλά ήδη προ των πυλών.

Οι μέτοχοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά, παραδόθηκαν και με τον πλέον επίσημο τρόπο τοποθέτησαν την ταφόπλακα, όχι τόσο της πολυμετοχικότητας, όσο του Παναθηναϊκού της πολυμετοχικότητας, του Παναθηναϊκού του Σισέ, του Ζιλμπέρτο, του Λέτο, του Κατσουράνη και όσων τον ανέβασαν αγωνιστικό επίπεδο στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Πιθανότατα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να αισθάνεται όντως ηθικά και νομικά αμέτοχος στην επιχείρηση σωτηρίας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος να δικαιούται να θεωρεί εξαγορασμένο δικαίωμα την σιωπή, ο Νικόλας Πατέρας να νιώθει δικαιωμένος που ναι μεν ευθύνεται αλλά δεν έκλεψε και καλώς η οικογένεια Γιαννακοπούλου να προαναγγέλλει το τέλος της πολυμετοχικότητας αν και εμπράκτως αμφισβητείται και η διάθεση για μονομετοχικότητα!

Γιατί όμως συνήργησαν στη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού που θα είχε διαρκώς την ανάγκη πολλών, ενώ ήδη χωρισμένοι σε στρατόπεδα επεδίωκαν την αποχώρηση οι μεν των δε; Σε αυτό το ερώτημα δεν έχουν ακόμη απαντήσει...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags