Facebook Pixel Τα σκυλιά της Δαλματίας!
Μπάσκετ
| 2011-04-13 11:54:00

Τα σκυλιά της Δαλματίας!

Τα σκυλιά της Δαλματίας!

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει τα μυθικά αφιερώματα στα Final Four και σειρά παίρνει το Μόναχο, όπου η παρέα του Ράτζα γράφει Ιστορία! Ο Άρης επιστρέφει αποφασισμένος, εξωστρεφής, αλλά κάνει ένα μοιραίο λάθος.

2ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΟΤΕ: Τρίτη 4 και Πέμπτη 6 Απριλίου 1989. ΠΟΥ: «Olympia Halle», Μόναχο. ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Γιουγκοπλάστικα ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Τρίτος ο Άρης

ΜVP: Ντίνο Ράτζα

To «Olympia Halle» του Μονάχου ήταν ανέκαθεν... σεσημασμένο ως θέατρο εκπλήξεων και το δεύτερο φάιναλ φορ δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Στο γήπεδο όπου το 1972 (στον μνημειώδη έως... σκανδαλώδη τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά) οι Σοβιετικοί προκάλεσαν αποπληξία στους Αμερικανούς και το 1993 οι Γερμανοί αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, ήταν γραφτό να ανατείλει το υπέρλαμπρο άστρο της Γιουγκοπλάστικα.

Τα «σκυλιά της Δαλματίας» με μέντορα τον Σέρβο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς παρουσίασαν μια γοητευτική ομάδα που έμοιαζε με τον ποδοσφαιρικό Άγιαξ των αρχών της δεκαετίας του '70: παρουσίασε επί σκηνής το ολοκληρωτικό μπάσκετ και παρά τις συνεχείς διαρροές που υφίστατο το ρόστερ της κατέκτησε τρία τρόπαια στη σειρά. Στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Μονάχου οι «ζούτκο» (όπως αποκαλούνταν ένεκα της μασκότ τους) νίκησαν την Μπαρτσελόνα, ενώ στον τελικό επικράτησαν της Μακάμπι, συνδυάζοντας τις ομαδικές αρετές με το ατομικό ταλέντο, το οποίο... έτρεχε από τα μπατζάκια των παικτών της.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags