Facebook Pixel Η νίκη του Σένα επί του Μάνσελ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-04-13 12:28:00

Η νίκη του Σένα επί του Μάνσελ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νίκη του Σένα επί του Μάνσελ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι και αν έχουν περάσει 25 χρόνια; Τι και αν η FIA προσπαθεί να κάνει πιο θεαματικό το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 με αλλαγές στους κανονισμούς και την τεχνολογία;

Κανένας δεν έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερο θέαμα από τους Άιρτον Σένα και Νάιτζελ Μάνσελ στο γκραν πρι της Ισπανίας στις 13 Απριλίου του 1986.

Στην πίστα της Χερέθ έχει πραγματοποιηθεί ο πιο «δραματικός» τερματισμός αγώνα στην ιστορία της Φόρμουλα 1, όταν ο Σένα πήρε την καρό σημαία από τον Μάνσελ με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου και πιο συγκεκριμένα δεκατεσσάρων χιλιοστών του δευτερολέπτου (0.014) διαφορά που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Οι δύο πιλότοι είχαν δείξει ότι ήθελαν να πάρουν την καρό σημαία και ρίσκαραν σε όλη τη διάρκεια του γκραν πρι για αυτό. Ωστόσο, ο τελευταίος γύρος ήταν δραματικός με τη Lotus του Σένα να παίρνει τη νίκη.

Τα επόμενα χρόνια βρήκαν τον Σένα να πανηγυρίζει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1988, 1990, 1991) πριν το θανατηφόρο ατύχημα του στο γκραν πρι της Ιταλίας την 1η Μαΐου του 1994. Για τον Μάνσελ η κορυφή άργησε λίγο, παίρνοντας το μοναδικό του τίτλο το 1993.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags