Facebook Pixel Μαρινάκηδες έχει πολλούς, έναν χρειάζεται!
| 2011-04-13 14:29:00

Μαρινάκηδες έχει πολλούς, έναν χρειάζεται!

Μαρινάκηδες έχει πολλούς, έναν χρειάζεται!

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε ο Μίμης Δομάζος ως πρότυπο για τη λύση των προβλημάτων του Παναθηναϊκού. Ελα όμως που οι μπελάδες του τριφυλλιού οφείλονται στο γεγονός ότι έχει πολλούς Μαρινάκηδες.

«Πρέπει κάποιος να πάρει την ομάδα. Ποιος θα είναι δεν ξέρω. Πρέπει να βγει κάποιος μπροστά να βάλει τα λεφτά όπως έγινε στον Ολυμπιακό. Έφυγε ο κ. Κόκκαλης, ήρθε ο κ. Μαρινάκης προχωρά μόνος του και είδατε τι καλά που πάει ο Ολυμπιακός» είπε ο Δομάζος, που στο δ.σ. εκπροσωπεί τον κ.Ζολώτα και είναι φουλ αντιμέτωπος με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Βεβαίως, τόσο ο Δομάζος, όσο και όλοι οι υπόλοιποι, μέτοχοι και αμέτοχοι, χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την πολυμετοχικότητα του 2009, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Μόνο που στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτοί που μπήκαν στο πολυμετοχικό σχήμα, δεν σκέφτονταν όπως οι αγνοί Παναθηναϊκοί, που οραματίστηκαν μία υπερομάδα, καθρέπτη της οικονομικής κατάστασης των μετόχων. Σκέφτηκαν την πάρτη τους, την υστεροφημία τους και μόνο αυτή.

Ας μην αναλωνόμαστε όμως σε απόψεις που είναι παγιωμένες και ριζωμένες πια στις συνειδήσεις του κόσμου και οι οποίες εκφράζονται δημοσίως πια και μέσω των πανό που αναρτώνται στο γήπεδο.

Ο Δομάζος είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν νοσταλγεί τον Μαρινάκη, αλλά το μοντέλο διοίκησής του. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα ένα αφεντικό, ενώ από την ώρα που υμνήθηκε η πολυμετοχικότητα ο Παναθηναϊκός είναι έρμαιο των συμφερόντων, των εγωισμών και της εγωπάθειας των ισχυρών οικονομικών παραγόντων που αναμείχθηκαν.

Η ουσία ξέρετε ποια είναι; Ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς Μαρινάκηδες στις τάξεις του. Τη στιγμή που μόνο το χαρτοφυλάκιο του Μαρινάκη αποτιμάται στα 180 εκ. ευρώ, η Μότορ Οϊλ του Βαρδινογιάννη είχε κύκλους εργασιών το 2010 ύψους 6.18 δις ευρώ και κέρδη 130εκ. Η ΒΙΑΝΕΞ του Γιαννακόπουλου είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των Βαλκανίων με μεικτά κέρδη το 2009 ύψους 153εκ. ευρώ.

Για τον Νικόλα Πατέρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρευστότητά του ανέρχεται στα 500 με 700 εκ. ευρώ. Ισως και περισσότερα.

Οσο για τον Βγενόπουλο τα στοιχεία είναι μπερδεμένα, ωστόσο οι επενδύσεις που έχει κάνει από τότε που εμφανίστηκε στην οικονομική ζωή της χώρας, έστω κι ως διαχειριστής αραβικών κεφαλαίων, οι αγορές, αλλά και οι θέσεις που κατέχει ως διευθύνων σύμβουλος μεγάλων οργανισμών, αποδεικνύουν το μέγεθός του.

Κι όμως, όλους αυτούς, ο Μαρινάκης καταφέρνει να τους τυλίγει σε μία κόλλα χαρτί και να ηγείται του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί; Διότι ο Παναθηναϊκός έχει ασκήσει εις εαυτόν την προαιώνια αρχή κυριαρχίας. «Διαίρει και Βασίλευε». Φυσικά ο Μαρινάκης μόνος του δε θα μπορούσε να κατακερματίσει διοικητικά τον Παναθηναϊκό. Για αυτό φροντίζουν οι μεγαλομέτοχοι του τριφυλλιού, η εγωπάθεια των οποίων δεν τους επιτρέπει να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα. Και σκοράρουν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο.

Πλέον, η κατάσταση είναι δύσκολη, τα συσσωρευμένα χρέη πολλά και ουδείς θα βγει μπροστά για να αναλάβει μόνος του να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Θα ίσχυε αυτό που είχε πει ο Μελισσανίδης πριν από χρόνια, όταν ο Ντέμης Νικολαϊδης έμπαινε στα διοικητικά της ΑΕΚ. «Θα πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να ασχοληθεί με την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή» είχε πει ο Τίγρης. Το αυτό ισχύει πλέον για το τριφύλλι.

Όπως έστρωσαν, οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού θα κοιμηθούν πια. Δεν τους φταίει κανένας. Ακόμα και τα χρέη μόνοι τους τα δημιούργησαν, ενώ αγωνιστικά έβαζαν τρικλοποδιές στην ομάδα για να προβάλλουν το εγώ τους. Η ουσία είναι ότι ο Μαρινάκης είναι μάγκας, διότι αποφάσισε να ασχοληθεί 24 ώρες το 24ωρο με τον Ολυμπιακό αφήνοντας τις επιχειρήσεις του σε έμπιστα χέρια. Οι υπόλοιποι, μεταξύ άλλων, ήθελαν να ασχοληθούν και με τον Παναθηναϊκό. Δε γίνεται ετσι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags