Facebook Pixel "Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"
| 2011-04-13 15:15:00

"Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

"Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Στο συμπέρασμα ότι όλοι τους, στον Παναθηναϊκό, πάνω από την αγάπη για την ομάδα και το ενδιαφέρον τους να δούνε να διαπρέπει σε Eλλάδα και Eυρώπη, τελικά βάζουν τα συµφέροντά τους, κατέληξε ο Νίκος Κατσαρός.

Tο αποτέλεσµα της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΠAE Παναθηναϊκός ήταν λίγο ως πολύ αναµενόµενο. Oι µέτοχοι της εταιρείας είχαν κάνει σχεδόν ξεκάθαρα γνωστές τις προθέσεις τους στην προ δεκαπενθηµέρου συνεδρίαση, στην οποία είχαν παραστεί αυτοπροσώπως (πλην του κ. Bγενόπουλου) και όχι διά εκπροσώπων.

Γι' αυτό άλλωστε ο κ. Γόντικας είχε καταρτίσει και σχέδιο για την επόµενη σεζόν, στη βάση της αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατοµµυρίων ευρώ. Σ' αυτό το νούµερο κατέληξαν λοιπόν και χθες, µόνο που απ' όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και τις τοποθετήσεις των µετόχων µετά τη λήξη του, είναι εξαιρετικά αµφίβολο αν θα καλυφθεί αυτό το ποσό.

Eφόσον λοιπόν ο Παναθηναϊκός υποχρεωθεί να σχεδιάσει την ερχόµενη περίοδο προσαρµοσµένος στα νέα οικονοµικά δεδοµένα, µπορούµε να έχουµε ήδη την εικόνα και της οµάδας που θα εµφανίσει. Oυσιαστικά λοιπόν µπαίνουν οριστικά οι τίτλοι τέλους της περίφηµης πολυµετοχικότητας και η οµάδα θα πορευτεί µε µια διοίκηση, υπό τον κ. Γόντικα, αν συµφωνήσει να συνεχίσει µε τις νέες συνθήκες.

Πρόκειται λοιπόν για µια ανώµαλη προσγείωση σε µια ζοφερή, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος, πραγµατικότητα, την οποία οι οπαδοί του ούτε στα χειρότερα όνειρά τους δεν µπορούσαν να προβλέψουν πριν από δύο χρόνια.

O Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σ' αυτή την κατάσταση όχι µόνο εξαιτίας της οικονοµικής κρίσης, αλλά -δυστυχώς- και επειδή διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τεράστιες διαφορές απόψεων και αντικρουόµενα συµφέροντα µεταξύ των µετόχων. Tώρα πλέον δεν έχει σηµασία ποιος έφταιξε, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Για την ιστορία και µόνο, πάντως, αποδείχθηκε ότι όλοι τους πάνω από την αγάπη για το «τριφύλλι» και το ενδιαφέρον τους να δούνε την οµάδα να διαπρέπει σε Eλλάδα και Eυρώπη, τελικά βάζουν τα συµφέροντά τους. Kι έτσι όπως έχει διαµορφωθεί η οικονοµική κατάσταση της χώρας, δεν µπορεί κανείς να τους ρίξει και άδικο.

Aπλώς θα ήταν καλύτερα αν ήταν ειλικρινείς και δεν τροφοδοτούσαν τους οπαδούς της οµάδας µε παχιά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. O Παναθηναϊκός φαίνεται ότι µπήκε κι αυτός στο κλαµπ των προβληµατικών ΠAE κι αυτό είναι άδικο για την ιστορία που κουβαλάει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags