Facebook Pixel «Πιο δεμένος ο Ολυμπιακός»
Άλλα Σπορ
| 2011-04-13 20:02:00

«Πιο δεμένος ο Ολυμπιακός»

«Πιο δεμένος ο Ολυμπιακός»

H Ρούξι Ντουμιτρέσκου μιλάει για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στη Σάμο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Η πρώην βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε ως εμπειρότερη ομάδα τους «ερυθρόλευκους», ενώ δεν παραλείπει να δώσει τις οδηγίες της και στους δύο φιναλίστ.

Έχοντας κατακτήσει οκτώ φορές το βαρύτιμο τρόπαιο και μάλιστα τις δύο από αυτές ως MVP της διοργάνωσης, η Ρούξι Ντουμιτρέσκου αποτελεί την πολυνίκη αθλήτρια του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει στο Media Guide του τελικού της Σάμου, τα μυστικά της και δίνει… οδηγίες στις δύο φιναλίστ:

«Πρώτα απ’ όλα μου φαίνεται περίεργο που δεν θα δω τον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό Κυπέλλου, γιατί είχαμε μάθει να παίρνουμε το τρόπαιο με τη δύναμη της συνήθειας. Όταν αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζαμε όλα τα ματς του Κυπέλλου, από τα προημιτελικά ως τον τελικό με ξεχωριστό πάθος. Σιγά – σιγά χτίσαμε τρομερή αυτοπεποίθηση ως ομάδα και θεωρώ ότι αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σπάσουμε ακόμα και το ρεκόρ των Βριλησσίων».

- Ολυμπιακός και ΑΕΚ, όμως, δεν έχουν αυτές τις παραστάσεις…

«Καμιά ομάδα δεν γεννιέται με την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή. Αυτά αποκτώνται χρόνο με τον χρόνο. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι λίγο πιο δεμένος σε σχέση με την ΑΕΚ. Αυτό έχω δει στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά ίσως είναι λάθος να βγάλουμε συμπεράσματα με βάση την εικόνα της Α1. Πάντως, στην περίπτωση της ΑΕΚ, δεν μπορούμε να ζητάμε και πολλά περισσότερα! Είναι ένα σύνολο που πέρσι έπαιζε στην Α2 και φτιάχτηκε το καλοκαίρι με σκοπό να πάρει το νταμπλ…».

- Δηλαδή, δεν υπάρχει φαβορί;

«Όχι, δεν μπορώ να χρίσω ως φαβορί καμία από τις δύο φιναλίστ, όλα είναι στο 50-50 και θα κερδίσει όποια ομάδα βγάλει περισσότερη ψυχή στο γήπεδο. Όποια δείξει ότι το θέλει περισσότερο. Σε έναν τελικό Κυπέλλου δεν πηγαίνεις για να κερδίσεις βαθμούς ή να… βολευτείς με το τάι μπρέικ. Πηγαίνεις γνωρίζοντας ότι η νίκη στα δίνει όλα και η ήττα τίποτα».

- Αγωνιστικά, που μπορεί να κριθεί ο τελικός;

«Κατά την άποψή μου το Κύπελλο θα το πάρει η ομάδα που θα έχει το καλύτερο σέρβις. Εκείνη δηλαδή που θα ρισκάρει περισσότερο σε αυτόν τον τομέα και θα έχει τακτική. Και αυτό γιατί σήμερα δεν βλέπουμε σταθερότητα στην υποδοχή, όπως παλιότερα. Αντίθετα, τελειώνουν τα ματς με πάρα πολλούς άσους, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Μία κακή υποδοχή, λοιπόν, δεν έχει και τόσες πολλές πιθανότητες να διορθωθεί από την πάσα. Για παράδειγμα, η Ογκνιένοβιτς μπορεί είναι χαρισματική πασαδόρος, αλλά όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή υποδοχή, χαλάει και το δικό της παιχνίδι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags