Facebook Pixel "Ο αξιότιμος κύριος Κόκε"
| 2011-04-14 08:51:00

"Ο αξιότιμος κύριος Κόκε"

"Ο αξιότιμος κύριος Κόκε"

Ο Περικλής Στέλλας γράφει στο blog του για το ξαφνικό «αντίο» του Σέρχιο Κόκε στον Αρη και την γεύση που άφησε το πέρασμά του από την Θεσσαλονίκη.

Χθες εντελώς ξαφνικά(κατά την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης) ο αρχηγός της ομάδας κύριος Σέρχιο Κόκε ζήτησε να του επιτρέψουν να φύγει. Και το ζήτησε αυτό διότι όπως ισχυρίστηκε, θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του στον ΄Άρη. Μάλιστα. Αυτή η υπόθεση που `'έσκασε'' ξαφνικά στον Άρη σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη χρονική στιγμή(εξοδος στην Ευρώπη,πλει οφ) δεν είναι καθόλου απλή και κατά την άποψη μου δεν είναι καθόλου ξαφνική. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να φτάσουμε στον Κόκε.

Πριν από λίγο καιρό η διοίκηση του ΄Άρη ανακοίνωσε την αποκατάσταση των επαγγελματικών της σχέσεων με τον Ισπανό ατζέντη Μανέλ Φερέρ.Και το ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Ένας φίλος από τα παλιά, επέστρεψε στον Άρη για να βοηθήσει τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Ο αξιότιμος κύριος Κόκε

Σας υπενθυμίζω πως ο Φερέρ είχε εκδιωχθεί από τον Άρη επι Σκόρδα, όταν δεν πέτυχε το σχέδιο του να αναλάβει τον Άρη με μια εταιρία που θα δημιουργούσε μαζί(εάν δεν με απατά η μνήμη μου) με τον πρώην πρόεδρο του Άρη Λάμπρο Σκόρδα και τον εκτελεστικό διευθυντή του Άρη Γιάννη Κόντη. Σας υπενθυμίζω επίσης ότι φεύγοντας είχε απειλήσει τον Άρη ακόμη και με την απόσυρση των παικτών που είχε φέρει στον Άρη, όπως ήταν ο Κόκε, Ο Χαβίτο και ο Κάλβο. Και πήγε στον Ηρακλή.

Λίγες μέρες μετά τον εκ νέου ερχομό του Φερέρ στον Άρη, ο Άρης στέλνει δανεικό στην Πάρμα τον Κάλβο, λίγες μέρες αργότερα ο Χαβίτο ανακοινώνει την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και ο Άρης τον στέλνει δανεικό(με την σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού) στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και χθες ο τρίτος και μονάκριβος παίκτης του Φερέρ, ο αξιότιμος κύριος Σέρχιο Κόκε έφερε πρόταση στον Άρη από την Χιούστον Ντυνάμο και αποχωρεί και αυτός.

Τελικά ο Φερέρ ήρθε ξανά στον ΄Άρη για να πάρει τους δικούς του παίκτες πίσω, αποδυναμώνοντας τον ΄Άρη ή ήρθε για να ενισχύσει τον Άρη; Ποια είναι η ουσία; Ότι ο Άρης αποδυναμώθηκε σε μια χρονική στιγμή που μάχεται να μπει στην διαδικασία των πλει οφ και να βγει ξανά στην Ευρώπη.

Όσο για τον αξιότιμο κύριο Κόκε; Σας υπενθυμίζω πως ήταν ο πιο πλούσια αμειβόμενος παίκτης του ΄Άρη και τα τελευταία δυο χρόνια η προσφορά του στον Άρη είναι σχεδόν μηδενική. Ο Σέρχιο Κόκε δεν ήταν απλά το αγαπημένο παιδί της διοίκησης και των οπαδών του ΄Άρη, αλλά τύχαινε ιδιαίτερης μεταχείρισης στα πολλά τερτίπια του.

Και αποδεικνύεται πως καθόλου τυχαία δεν πήρε θέση κατά του Σκόρδα, λέγοντας δημόσια πως εάν δεν φύγει αυτός (Ο Σκόρδας δηλαδή), δεν θα μπορούσε να μείνει και να συνεχίζει να παίζει στον Άρη. Όπως φαίνεται (δική μου εκτίμηση είναι αυτή)ο Κόκε το εκμεταλλεύθηκε αυτό, διότι ήξερε ότι δεν θα τον πείραζε κανείς ότι κι αν έκανε μετά από εκείνη τη στάση που τήρησε στο θέμα Σκόρδα. Δεν θα υποστηρίξω το γνωμικό `'Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος''. Αυτό είναι δουλειά και ίσως υποχρέωση της διοίκησης της ΠΑΕ ΄Άρης να το πράξει.

Ο Ισπανός απέδειξε όμως ότι δεν ήταν εντάξει κυρίως απέναντι στους οπαδούς του ΄Άρη που τον λάτρεψαν. Θα θυμίσω επίσης ότι εξαιτίας του φαγώθηκε και απομακρύνθηκε ο Γιάννης Μιχαλίτσος. Που μόνο και μόνο λόγω παθολογικής αγάπης του για τον Άρη(ενώ θα μπορούσε να κάνει τον Γερμανό)έθεσε εκτός ενδεκάδας τον Κόκε προκειμένου να βάλει φρένο στα τερτίπια του Ισπανού. Και η διοίκηση έκανε καλύτερο τον Κόκε από τον Μιχαλίτσο.Και έρχεται χθες ο Κόκε και λέει στην ψύχρα, στην διοίκηση του Άρη ότι θέλει να φύγει διότι ο κύκλος του στον Άρη θεωρεί ότι έκλεισε.

Οι εξελίξεις βέβαια είναι ευεργετικές για την διοίκηση του Άρη. Αφενός μεν διότι θα γλιτώσει το σκανδαλωδώς παχυλό συμβόλαιο του Κόκε(περιπου 850.000 ευρω ετησίως) που είχε μέχρι το 2013, το ποσό των 250.000 ευρώ που αποτελεί την επόμενη δόση του συμβολαίου του, αλλά και θα βάλει χρήματα στο ταμείο από την πώληση του. Το συμβόλαιο όμως του Ισπανού που τα τελευταία δυο χρόνια η προσφορά του ήταν μηδενική,δεν το συμφώνησαν και δεν το υπέγραψαν οι οπαδοί του ΄Άρη, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ.Και κόστισε στον Άρη περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Λες και ο Άρης έχει αυτή την οικονομική πολυτέλεια.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags