Facebook Pixel Για πάντα στις «κίτρινες» καρδιές (BINTEO)
| 2011-04-14 10:59:00

Για πάντα στις «κίτρινες» καρδιές (BINTEO)

Για πάντα στις «κίτρινες» καρδιές (BINTEO)

O Kόκε αποχαιρέτισε τον Άρη. Θυμηθείτε την καριέρα του Ισπανού στην Ελλάδα, τις θετικές αλλά και τις αρνητικές στιγμές του «κίτρινου» αρχηγού!

Καλοκαίρι του 2006. Ο Άρης έχει αφήσει πίσω του… ολοκληρωτικά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και έχει επιστρέψει εκεί που είναι η φυσική του θέση. Στη Σούπερ Λίγκα.

Λίγο πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, μέσω του Ισπανού ατζέντη Μανέλ Φερέρ ο Άρης φέρνει στην ομάδα τον 23χρονο Ισπανό φορ Σέρχιο Κόκε. Έναν παίκτη για τον οποίο η Ιστορία έγραψε με ανεξίτηλο μελάνι πως θα ταυτιστεί απόλυτα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και θα της δώσει σε μακροπρόθεσμο χρόνο αρκετά χρήματα από τη μεταγραφή του στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Η πορεία του

Ο Σέρχιο Κοντρέρας Πάρντο Κόκε, (το πλήρες όνομά του) άρχισε την καριέρα του από τη Μάλαγα, πόλη από την οποία κατάγεται. Μετέπειτα έφυγε για το εξωτερικό όταν μεταγράφηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Ολιμπίκ Μαρσέιγ το 2004. Στη Μασσαλία αγωνίστηκε τρία συνολικά χρόνια, μέχρι και το 2006, και σε 46 συνολικά παιχνίδια είχε συγκομιδή έξι γκολ.

Η συνέχεια για τον ίδιο είχε μετάβαση στην ιβηρική χερσόνησο και δη στη γειτονική Πορτογαλία και τη Σπόρτινγκ, ομάδα που αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό του πριν από τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί για λογαριασμό του Άρη.

Το αρχικό του συμβόλαιο με τους «κίτρινους» ήταν τριετούς διάρκειας. Η αρχή ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή για τον ίδιο με γκολ και καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, γεγονός που… ανάγκασε τον Άρη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο αλλά και να τον χρίσει αρχηγό.

Πρώτος σκόρερ

Για τον ίδιο ένα από τα στοιχεία κατατεθέντα είναι πως από το 2007 έως και το 2009 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10, 8 και 5 γκολ αντίστοιχα ανά χρονιά. Το πρώτο του τέρμα σημειώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2006 στην Ξάνθη, στο 1-1 του Άρη με την ακριτική ομάδα.

Η περσινή ωστόσο χρονιά ήταν η πρώτη στην οποία υπήρξαν τριγμοί. Η αγωνιστική εικόνα του Ίβηρα φορ δεν ήταν η ενδεδειγμένη και η αναμενόμενη από την τεχνική ηγεσία αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε τρία γκολ, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας παρουσίασε τον παλιό καλό του εαυτό και πέτυχε τέσσερα συνολικά τέρματα στα ματς με Ξάνθη και Καβάλα.

Ο Κόκε ως αρχηγός του Άρη αγωνίστηκε σε δύο τελικούς της διοργάνωσης απέναντι στους δυο «αιωνίους» του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. Ολυμπιακό και Παναθηναικό) σε Καυταντζόγλειο και ΟΑΚΑ αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να σηκώσει το τρόπαιο με την ομάδα.

Η πτώση και η… ιστορία

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Κόκε ζητά από τον Κούπερ πενθήμερη άδεια πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα.

Η εμπιστοσύνη του Κούπερ στο πρόσωπό του ήταν δεδομένη. Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη πίστευε στον Ισπανό στράικερ, με τον ίδιο να τον βγάζει… ασπροπρόσωπο και δη στο παιχνίδι της Μαδρίτης απέναντι στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Ατλέτικο. Δύο γκολ τα οποία… έσβησαν όλα τα κακώς κείμενα για τον Ισπανό και έκαναν τον κόσμο της ομάδας να ξεχάσει την ισχνή παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο για αρκετό διάστημα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Έκτορ Κούπερ αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Οι σχέσεις του Κόκε με τον Έλληνα τεχνικό δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές σε αντίθεση με τον Σάκη Τσιώλη, για τον οποίο ο 28χρονος επιθετικός μιλά με τα καλύτερα λόγια.

Επειδή όμως στη ζωή όλα τα ωραία έχουν πάντα ένα τέλος, άλλες φορές ωραίο και άλλες άσχημο, ο Κόκε θα συνεχίσει την καριέρα του στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Το όνομά του με τον Άρη θα είναι πάντα συνδεδεμένο για τον ίδιο, την ομάδα αλλά και τους οπαδούς του Άρη.

*Στις 27 Απριλίου κλείνει τα 28 του χρόνια.

*Συνολικά 177 συμμετοχές προσμέτρησε με τη φανέλα του Άρη, έχοντας πετύχει 39 γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα στην Ευρώπη.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags