14/04/11 - 14:40

Σαλευρής για τα πλαστά

Για όλους και όλα μίλησε ο ισχυρός άνδρας της Καλλιθέας για το θέμα που έχει προκύψει με τα πλαστά έγγραφα ομάδων της Φούτμπολ Λίγκας. 

Σαλευρής για τα πλαστά
37.921views 0shares

Ο κ. Σαλευρής μίλησε ανοιχτά κατά του Εθνικού και του Ιωνικού, την αντίδραση των Αρχών κ.λπ.

Αναλυτικά:

«Σας καλέσαμε για να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα γιατί πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο. Έχω μάθει να λειτουργώ με βάση τους κανόνες της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. Η ομάδα μας, η Καλλιθέα, καλύπτει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους φορείς με βαρύ αντίτιμο. Αποδείξαμε με στοιχεία την επιχείρηση πλαστογράφησης του πρωταθλήματος και δεχτήκαμε επιθέσεις γιατί τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια».

Για την κοινή γνώμη: «Ωστόσο η κοινή γνώμη έχει ταχθεί στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι μας λένε «προχωρήστε». Στις απειλές αυτές απαντάμε με τη συμπαράσταση που έχουμε από τους φίλους και την κοινωνία της Καλλιθέας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ανατροπή της ισονομίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Πριν 20 χρόνια χάσαμε άνοδο στη Β εθνική γιατί χρησιμοποιήσαμε ένα Ελληνόπουλο που ήρθε τον Δεκέμβρη από την Αφρική και αφού πανηγυρίσαμε την άνοδο ήρθε η ΕΠΟ και μας αφαίρεσε 12 βαθμούς. Από ένα λάθος στο δελτίο που είχε εκδώσει η ΕΠΟ».

Για τα πλαστά έγγραφα: «Ομάδες που δεν έπρεπε να κάνουν μεταγραφές αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στις μεταγραφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν κληθεί ακόμη να δώσουν εξηγήσεις. Την ίδια μέρα ενημέρωσα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης ότι υπάρχουν 3-4 ομάδες που έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία για να αποκτήσουν παίκτες τον Ιανουάριο. Έτυχα της συμπαράστασης όλων των ομάδων με εξαίρεση 2-3 και από κει και μετά κάναμε αυτή την καταγγελία. Ότι ο Εθνικός χρησιμοποίησε παράνομα 10 παίκτες, ο Ιωνικός το ίδιο. Πέρασε μια εβδομάδα και την περασμένη Παρασκευή αφού συνεδρίασε μια επιτροπή της ΕΠΟ με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο κύριο Κουρίδη αποφάσισε να αποσυρθούν τα δελτία 10 παικτών του Εθνικού και 24 του Ιωνικού».

Για την αντίδραση Εθνικού και Ιωνικού: «Αντί αυτοί οι κύριοι να εξαφανιστούν έβγαλε μια θλιβερή ανακοίνωση ο Ιωνικός, ένα εμετικό, κατάπτυστο, βάρβαρο και συκοφαντικό κείμενο που δείχνει το ήθος τους. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το παραλήρημα. Πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Πρώτον ότι παίρνουμε χορηγίες για να φτιάξουμε το γήπεδο. Η ΠΑΕ Καλλιθέα δεν είναι συνιδιοκτήτης του γηπέδου. Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο. Ότι εγώ έκανα εκπαίδευση τους υπαλλήλους της ΕΠΑΕ. Δεν με πλήρωσε η Ένωση. Πληρώθηκε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Επίσης και άλλες ανακρίβειες που δεν αξίζουν κρίσεως. Για την ταμπακιέρα τίποτα. Δεν απάντησαν γι’ αυτό που τους κατηγορήσαμε. Η κατηγορία είναι βαριά. Πήραν μια φορολογική ενημερότητα του 2009, η τελευταία ενημερότητα που είχε ο Ιωνικός ήταν στις 29-5-2009 και έληγε 29-6-2009. Πλαστογράφησαν την ημερομηνία αλλά άφησαν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Το ίδιο έκαναν και στο ΙΚΑ. Ενημερότητα από τις 26-8-2009 με αριθμό 9929 την παραποίησαν και την έκαναν 17-1-2011. Όμως το 9929 υπήρχε».

Για το ματς του Εθνικού με την Καλλιθέα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών: «Στα μέσα Φλεβάρη αφού είχε προηγηθεί επιστολή στην ένωση Β και Γ εθνικής για τον αγώνα Εθνικός-Καλλθέα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ενημέρωσα το ΔΣ της ΕΠΑΕ πως είναι δυνατόν όταν μια ομάδα δεν σφραγίζει εισιτήρια, να πωλούνται εισιτήρια και να υπάρχουν 600 φίλαθλοι. Εμείς να εξαναγκαζόμαστε να αγοράσουμε εισιτήρια για να μπει στο γήπεδο ακόμη και η ομάδα Νέων».

Για την αντίδραση των Αρχών: «Περιμένουμε από την πειθαρχική επιτροπή να επιβάλλει τις κυρώσεις από τη μέρα που με δόλια μέσα αποκτήθηκαν οι παίκτες με πλαστά έγγραφα. Υπάρχει μια ένσταση για μας. Αφού γνωρίζατε ότι οι ενημερότητες ήταν πλαστές και για την μεταγραφική περίοδο του Αυγούστου του 2010 γιατί δεν αποσύρετε και αυτά τα δελτία; Εμείς λοιπόν δεν βάζουμε σε δεύτερη φάση το αγωνιστικό. Μας ενδιαφέρει επιτέλους να γίνει το πρώτο βήμα για την κάθαρση σε αυτό δημοφιλές άθλημα. Ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε με τα τόσα οικονομικά προβλήματα δεν μπορεί ομάδες να δαπανούν 35.000 ευρώ το μήνα για τις υποχρεώσεις τους σε ΙΚΑ, ΦΠΑ κτλ.

Κληρονομήσαμε πριν 2 χρόνια ένα ποσό 270.000 ευρώ και πληρώνουμε τώρα 12.000 ευρώ το μήνα. Αυτό δεν καταστρατηγεί τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων; Εμείς έχουμε αναδείξει αυτό το θέμα. Περιμένουμε τη δικαίωση. Έχουμε προσφύγει στον αθλητικό εισαγγελέα και στις αρμόδιες αρχές για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Δεν πρέπει το πρωτάθλημα να είναι πλαστό. Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής εμείς έχουμε ζητήσει να αποσυρθούν τα δελτία του Αυγούστου έχουμε κάνει ένσταση. Θεωρώ ότι η αλήθεια θα λάμψει και οι Αρχές θα επιβάλλουν τις κυρώσεις. Οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται επί ίσοις όροις».

Για την αντίδραση της Ένωσης Β’ και Γ’ εθνικής: «Χτες απουσίαζε ο πρώτος αντιπρόεδρος για πρώτη φορά από το ΔΣ της ΕΠΑΕ. Ο κύριος Καλογιάννης συμπαρίσταται στην προσπάθειά μας. Η ανακοίνωση της Ένωσης είναι λίγο υποτονική. Περίμενα να γίνει νωρίτερα. Δεν ευθύνεται ο κύριος Καλογιάννης για τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΑΕ. Ο κύριος Πηρούνιας και ο κύριος Κανελλάκης επέλεξαν να απουσιάσουν. Θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Γιατί τα 2 τελευταία χρόνια με πλαστά μέσα απέκτησαν 45 παίκτες. Αυτό που περίμενα εγώ από τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο κύριο Πηρούνια ήταν να υποβάλλει την παραίτησή του γιατί δεν μετέχει νόμιμα στο ΔΣ αυτής της λίγκας. Επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο πρωτάθλημα, στο τέλος της χρονιάς μιας και ολοκληρώνω τη θητεία μου μετά από 30 στο χώρο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε αλήθειες».

Για τη διαδικασία αδειοδότησης: «Δυστυχώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον τελευταία καιρό ήταν σε αδράνεια. Εμείς, στα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουμε για την αδειοδότηση υποχρεούμαστε να υποβάλλουμε φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και τα ποινικά μητρώα των μελών του ΔΣ. Η εκτίμησή μου είναι ότι ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου.

Ο ΓΓΑ έχει παραπέμψει το φάκελο στον εισαγγελέα από τον οποίο θα κληθούμε όλοι τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, το ΙΚΑ έχει αποστείλει τις περιπτώσεις στον εισαγγελέα. Είναι ευκαιρία να γίνει το πρώτο βήμα για να αρχίσει η κάθαρση σε αυτό το άθλημα. Φτάσαμε στο πάτωμα. Ποτέ δεν είναι αργά».