Facebook Pixel "Ξέρει να φυλάει Θερμοπύλες"
| 2011-04-14 15:55:00

"Ξέρει να φυλάει Θερμοπύλες"

"Ξέρει να φυλάει Θερμοπύλες"

Για τον µέγα σωτήρα, Ανδρέα Βγενόπουλο, που έγινε... Σπύρος Λούης, και τον Τζίγγερ που πρέπει να πληρώσει όλη τη λέζα µόνος του στον Παναθηναϊκό, γράφει στο σημερινό "Goal" ο Κώστας Καίσαρης.

σκοντάφτει. Οποιος δηλαδή παίρνει στα σοβαρά αυτά που γράφουνε οι εφηµερίδες. Οπως το ρεπορτάζ ότι η λύση στον Πανθρακικό έρχεται εξ Ανατολάς: Τούρκοι επιχειρηµατίες είναι έτοιµοι να καταθέσουν πρόταση για να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Μπορεί η είδηση να ήταν µουσαντένια, αλλά η αντίδραση του εθνικόφρονος βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη άµεση.

Μπορεί ο Ανατολάκης να εκλέγεται στον Πειραιά µε τις ψήφους των Ολυµπιακών, αλλά η πατρίδα και το έθνος είναι πάνω απ' όλα. Μπορεί να µην είναι σε θέση να µιλήσει όταν ανεβαίνει στο βήµα της Βουλής και να συλλαβίζει αυτά που του έχουνε γράψει, αλλά ξέρει να φυλάει Θερµοπύλες. Αυθηµερόν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά µε το ενδεχόµενο να περάσει η µεγαλύτερη οµάδα του νοµού Ροδόπης στα χέρια Τούρκων επιχειρηµατιών.

Αν ρωτήσει κάποιος τον Ανατολάκη µε ποιους νοµούς συνορεύει ο νοµός της Ροδόπης, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του κοινού. Αυτό, όµως, δεν σηµαίνει πως δεν αντιλαµβάνεται ότι «σε µια εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηµατικά για τον απώτερο σκοπό τους». Για όλα, σου λέει, είναι ικανοί οι Τουρκαλάδες. Μέχρι και το να αλλάξουνε το χρώµα της οµάδας από πράσινο σε κόκκινο. Και για σήµα αντί για τον πυρσό που υπάρχει σήµερα να βάλουνε την ηµισέληνο της τουρκικής σηµαίας. Και να στήσουν εγκάθετους στις εξέδρες να φωνάζουν «Τούρκοι, θεοί, πάρτε και την Κοµοτηνή».

Ουδείς µπορεί να αγνοήσει και πολύ περισσότερο να υποτιµήσει το δαιµόνιο της τουρκικής διπλωµατίας. Να ανοίξουν κερκόπορτα στην Ξάνθη µέσω του Πανθρακικού και του ποδοσφαίρου. Τελικά πολλή φασαρία για το τίποτα. Ο Πανθρακικός το διέψευσε ρητά και κατηγορηµατικά και ο Ανατολάκης έµεινε µε την επερώτηση στο χέρι. Κι εκεί είναι η γκίνια που έχουνε Αδωνις Γεωργιάδης και Πλεύρης. Οτι στο αδιέξοδο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό δεν έχουν εµφανιστεί επενδυτές από το Ισραήλ. Να έβαζαν κι αυτοί τις φωνές σαν βουλευτές Αθηνών: «Εξω οι Εβραίοι σιωνιστές από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα σχέδια της Μοσάντ δεν θα περάσουν».

Τέλος πάντων. Κατά τα άλλα, αν κράτησα κάτι από την προχθεσινή δραµατική συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν η πίκρα και το παράπονο του Αντώνη Αντωνιάδη: «Μα είναι δυνατόν να ψάχνετε για τεχνικούς διευθυντές Βρύζα και Ζήκο, όταν είµαστε εδώ εγώ και ο Δοµάζος;».

ΚΑΠΗ Κηφισιάς

ΤΣΑΜΠΑ, σου λέει, σπάσαµε τα πόδια µας και µατώσαµε τη φανέλα του Παναθηναϊκού; Για να µας παίρνουνε τη δουλειά ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτσήδες; Ντροπή. Αλλωστε και οι δύο βρίσκονται στην καλύτερη ηλικία για να προσφέρουν την πείρα τους και τις γνώσεις τους. Στα 70 περπατάει ο Μίµης Δοµάζος, στα 66 ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Αν κάνουν τριάδα µε τον Μανώλη Μαυροκουκουλάκη (φωτό... προπολεµική), που είναι ανάµεσα στα 80+ και στα -90, θα µιλάµε για το απαύγασµα της ποδοσφαιρικής σοφίας. Είναι κι αυτό ένα από τα κατάλοιπα της πολυµετοχικότητας στον Παναθηναϊκό. Ο κάθε παλαίµαχος να πιστεύει ότι µπορεί να γίνει τεχνικός διευθυντής κι ο κάθε Μαυροκουκουλάκης να µετατρέπει τις συνεδριάσεις του διοικητικού συµβουλίου σε καφενείο. Ή, καλύτερα, σε ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

Oποιος ακούσει το πρόσωπο που κατονόµασε ο Πηλαδάκης ότι τηλεφωνούσε στους διαιτητές, µπορεί να καταλάβει γιατί έπεσε η Λάρισα.
-Observer

Ποιος µπορεί να του το πάρει;

ΑΥΤΕΣ είναι ευκαιρίες. Για όποιον έχει λεφτά στην άκρη δηλαδή, να τα επενδύσει στα σίγουρα 100%. Με µηδενικό ρίσκο. Οχι σε µετοχές ή άλλες µαλακίες. Να τα βάλει απάνω στον Ολυµπιακό. Μόλις αρχίσουνε οι εταιρείες να παίρνουνε παιχνίδι για την κατάκτηση του επόµενου πρωταθλήµατος. Στην κατάσταση που βρίσκονται Παναθηναϊκός - ΑΕΚ η µέγιστη τιµή που θα µπορεί ν' ανοίξει ο Ολυµπιακός θα είναι το 1,80. Κι αµέσως θα αρχίσει να πέφτει.

Στο 1,70 και στο 1,60 όταν είναι ν' αρχίσει το πρωτάθληµα. Πώς µπορεί, όµως, να το χάσει; Αδύνατον είναι. Να µην το πάρει η Μπαρτσελόνα του χρόνου στην Ισπανία υπάρχουν κάποιες πιθανότητες. Ολόκληρη Ρεάλ είναι απέναντί της. Από τον Ολυµπιακό ποιος µπορεί να το πάρει; Τα φαντάσµατα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ;

Ακόµα µεγαλύτερη η µοναξιά

ΜΙΑ µόνο περίπτωση υπάρχει να το χάσει, χτύπα ξύλο: να πέσει κανένα αεροπλάνο. Οποιος έχει λεφτά λοιπόν και σπρώξει εκατό χιλιάρικα θα βγάλει εύκολα και ξεκούραστα ένα εξηνταπεντάρι. Παικτικά το επόµενο πρωτάθληµα δεν χάνεται µε τίποτα. Χωρίς, µάλιστα, ο Ολυµπιακός να κάνει ούτε µία µεταγραφή. Ποιος θα του λείψει, δηλαδή, απ' αυτούς που φεύγουνε; Ο Ντουντού ή ο Ραούλ Μπράβο; Πρόσφερε τίποτα φέτος ο Ντουντού; Κι αν δεν πάρει αριστερό µπακ, µε τον Χόλεµπας µια χαρά θα είναι. Και τον Ιµπαγάσα έστω και στα 36.

Πιο πολύ τρέχει από τον Κατσουράνη, που είναι τέσσερα χρόνια µικρότερός του. Θα πάρει πίσω τους Μήτρογλου και Νέµεθ, που έχει δώσει δανεικούς, και θα είναι κοµπλέ. Κι αν τύχει και ζοριστεί πουθενά, έχουνε γνώση οι φύλακες. Ο Βαγγέλης να είναι καλά. Αν µέχρι τώρα έπαιζε µπάλα σε Super League - ΕΠΟ µόνος του, του χρόνου η µοναξιά θα είναι ακόµα µεγαλύτερη.

Ολη τη λέζα µόνος του

ΝΑ µιλήσουµε, όµως, και σοβαρά. Το αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό είναι δεδοµένο. Τα έξι επτά εκατοµµύρια ευρώ που θα µαζευτούνε από την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω. Διαβάζοντας το χθεσινό αντικειµενικό Τύπο, διαπιστώνεις ότι οι ευθύνες επιµερίζονται σε ίσα µερίδια: κανείς δεν βάζει τα λεφτά που πρέπει, άρα φταίνε όλοι. Η ταπεινότητά µου, ωστόσο, θα διαφωνήσει. Δεν είναι ίσες κι όµοιες οι ευθύνες.

Ο Βαρδινογιάννης φταίει µέχρι και το 2008. Και πολύ µάλιστα. Οχι µόνο επειδή δεν πήρε τίτλους. Φταίει επειδή στα χέρια του ο Παναθηναϊκός µίκρυνε. Φταίει επειδή έφτασε να παίζει στη Λεωφόρο µε πέντε χιλιάδες κόσµο. Κι αν µιλάει τώρα για «διοικητική και επικοινωνιακή χούντα τη διετία '08-'10», επί των ηµερών του για να βρεις διαρκείας στις καλές θύρες της Λεωφόρου έπρεπε να περάσεις µε επιτυχία το τεστ Βαρδινογιαννικών φρονηµάτων. Για τον σηµερινό «Τιτανικό», όµως, που πλέει µε µαθηµατική ακρίβεια προς το παγόβουνο, φταίνε πράγµατι οι «περαστικοί» και οι «καιροσκόποι». Αυτοί που βγάλανε τον κόσµο στο δρόµο, αυτοί που τάξανε λαγούς µε πετραχήλια και την κοπανήσανε µε την πρόφαση ότι έγινε «ντου» στο µατς µε τον Ολυµπιακό Βόλου.

Και τον 30% που βάζει σήµερα ο Τζίγγερ πολύ είναι. Αν την κοπάνησε δηλαδή ο Βγενόπουλος (φωτό), ο Τζίγγερ τι έπρεπε να κάνει; Το συλλαλητήριο για να φύγει ή να κάτσει στην άκρη το ξεπερνάµε. Μια σπίθα ήθελε ο κόσµος για να ξεσπάσει. Τα περσινά, όµως, στην αρχή της σεζόν; Οταν τον βρίζανε στο ΟΑΚΑ από τα φιλικά; Ή µήπως τα πανό από το Ηράκλειο της Κρήτης µέχρι την Αυστρία και τον Καναδά ήταν αυθόρµητα; Στηµένα ήταν όλα και καθοδηγούµενα. Και τώρα που ο µέγας σωτήρας Ανδρέας Βγενόπουλος έγινε... Σπύρος Λούης, θα πρέπει ο Τζίγγερ να πληρώσει όλη τη λέζα µόνος του.

Αυτό θα συνέβαινε αν εξακολουθούσε να λειτουργεί σαν 51%. Και κερατάς και δαρµένος και ο µοναδικός που θα βάζει το χέρι στην τσέπη. Ποιος άλλος στη θέση του θα το έκανε; Κανένας. Και πάλι καλά που βάζει το 30%. Οσοι διαφωνούν και θέλουν τον Παναθηναϊκό µεγάλο και δυνατό, η διεύθυνση του Βγενόπουλου γνωστή είναι. Χαίρετε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags