Facebook Pixel Δεν πρέπει να πωληθεί ο Βιεϊρίνια
| 2011-04-14 16:40:00

Δεν πρέπει να πωληθεί ο Βιεϊρίνια

Δεν πρέπει να πωληθεί ο Βιεϊρίνια

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πωληθεί.

Είναι γεγονός πως υπάρχει μία κινητικότητα στο θέμα Βιεϊρίνια. Υπάρχει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ο ατζέντης του να κουβαλιέται στην Ελλάδα για μπρίφινγκ με τον ΠΑΟΚ.

Ένας ατζέντης δεν έρχεται έτσι στα καλά καθούμενα. Έρχεται γιατί έχει κάνει μία προεργασία και θέλει να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Ο Γκαμπριέλ Γκασπάρ, είπε στον Παντελή Κωνσταντινίδη πως το καλοκαίρι θα φέρει πρόταση για πώληση του Βιεϊρίνια. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε όχι αν ερχόταν μία πρόταση κοντά στα έξι εκατ. ευρώ, όμως η αλήθεια είναι πως είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την συγκεκριμένη κίνηση.

Όταν μιλάμε για πωλήσεις ή μεταγραφές, πρώτα απ όλα θα πρέπει να συνειδητοποιούμε πως η ομάδα θα πρέπει να στηθεί έξυπνα.

Σε πρώτη φάση λοιπόν, δεν ψάχνεις να πουλήσεις τον παίκτη που σου κάνει τη διαφορά ακόμη και αν για ένα τρίμηνο είναι εξαφανισμένος, αλλά αυτούς που μουρμούρισαν, που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους όταν δεν έπαιξαν, που ισχυρίστηκαν πως θα φέρουν πρόταση να φύγουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει δύο από δαύτους και καλά θα κάνει στρατηγικά να ζητήσει από τους εκπροσώπους τους να φέρουν προτάσεις.
Χρήματα τρελά δεν θα φέρουν στην ομάδα, αλλά αν προστεθούν με τα συμβόλαιά τους τα όσα μπορούν να φέρουν μέσα από μία πρόταση, το άνοιγμα των τριών εκατ. ευρώ το πιάνουν. Το καλύπτουν. Και τότε, το μόνο που οφείλει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να εκμεταλλευτεί τα άλλα τρία εκατ. ευρώ που αδειάζουν από τον προϋπολογισμό που στήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Τρία εκατ. ευρώ, είναι τα συμβόλαια των Μπουσαϊντί, Ζουέλα, Κριστιάνο που μας άφησαν ήδη, των Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο που λήγουν τα συμβόλαιά τους και τριών ακόμη παικτών που ναι μεν έχουν συμβόλαια, αλλά η προσφορά τους είναι τέτοια που ο ΠΑΟΚ νομιμοποιείται να τους ζητήσει να αποχωρήσουν.

Από όλους αυτούς τους παίκτες, λειτουργικό ρόλο είχε μόνο ο Τσιρίλο, ο οποίος μπορεί να ανανεώσει αλλά με λιγότερα χρήματα από τα 400 χιλιάδες ευρώ – 350 συν μπόνους συμμετοχών – που λαμβάνει σήμερα. Οι υπόλοιποι εφόσον κουνήσουν μαντήλι, ουδείς θα κλάψει, κυρίως η ίδια η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αν ρίξει κοντά στα τρία εκατ. ευρώ στην αγορά, μπορεί το ένα να είναι για προπονητή εφόσον το αποφασίσει και τα άλλα δύο για τέσσερις με πέντε ποιοτικές προσθήκες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο στην ομάδα, έχοντας διατηρήσει και τον Βιεϊρίνια στο ρόστερ, δίνοντάς του κάτι παραπάνω μέσα από αυτά τα λεφτά που απελευθερώνονται.

Το θέμα είναι πως σήμερα, εγώ προσωπικά, νομίζω ούτε καν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, δεν γνωρίζω την πτώση που πρέπει να έχει το μπάτζετ. Αν αυτή αφορά μόνο τα τρία εκατ. ευρώ του ανοίγματος, καλύπτεται μέσα από τις δύο πωλήσεις των «ενοχλημένων» όποτε δεν παίζουν, με τα κενά τους να μην τρομάζουν κανέναν μας.

Αν είναι παραπάνω, τότε σφίξαμε για τα καλά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η πώληση του Βιεϊρίνια, δίνει λιγότερα από τα όσα παίρνει από τον ΠΑΟΚ. Είναι η ποιότητα της ομάδας, η ελπίδα του απροσδόκητου μέσα σε αυτή, το θέαμα, η φάτσα που αρέσει, ο παιδικός ήρωας των λιλιπούτειων οπαδών της ομάδας.

Αν ήταν να πουληθεί σε ένα καλό τάιμινγκ για την ευρωπαϊκή αγορά, ίσως και να μην εξέφραζα την αντίθεσή μου. Άλλωστε πολλές φορές κατηγορήθηκα ότι προετοίμαζα το έδαφος για κάποια πώληση, λες και ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει κάποτε να εισπράττει την υπεραξία που δίνει σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Λες και δε βοήθησαν οι πωλήσεις για να στηθεί η καλύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ της τελευταίας 25ετίας.


Όμως αυτό το τάιμινγκ δεν είναι το σωστό. Πόσο μάλλον όταν η Πόρτο αξιώνει το 35% των χρημάτων που θα βρει ο ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο.

Δεν ξέρω αν η ομάδα βρει προτάσεις για τους δύο που πιστεύω πως πρέπει να φύγουν για λόγους και αγωνιστικούς, αλλά και συμπεριφοράς, αλλά νομίζω πως όλο το βάρος πρέπει να πέσει εκεί. Και άσε τον Βιεϊρίνια με μία αύξηση αποδοχών και κανά χρόνο επιπλέον συμβολαίου, να σουλατσάρει στο χορτάρι της Τούμπας.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags