Facebook Pixel "Ποια διάλυση; Θα πάρουμε δάνειο"!
| 2011-04-15 08:15:00

"Ποια διάλυση; Θα πάρουμε δάνειο"!

"Ποια διάλυση; Θα πάρουμε δάνειο"!

Τέλος στην "καταστροφολογία" των τελευταίων εβδομάδων θέλουν να βάλουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι αν δεν καλυφθεί η ΑΜΚ από τους ίδιους, η κάλυψη θα γίνει μέσω δανείου.

Το άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τα σημερινά δεδομένα, είναι περίπου 26 εκ. ευρώ. Για να βγει επομένως η επόμενη σεζόν χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές, κάποιες αναγκαίες πωλήσεις παικτών, αλλά και στην αύξηση ΜΚ ύψους 15 εκ. ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν και οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού για την ενίσχυση της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που οι μέτοχοι δεν καλύψουν με δικά τους κεφάλαια τα 15 εκ. ευρώ της ΑΜΚ, τότε αυτό θα γίνει μέσω δανείου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρωστά πουθενά – το δάνειο που είχε πάρει το προηγούμενο καλοκαίρι έχει καλυφθεί – και επομένως δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει ένα δάνειο, ούτε να το αποπληρώσει, καθώς σε τέτοιες ενέργειες έχουν αναγκαστεί να προβούν αρκετοί σημαντικοί Ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ με αντίστοιχα μικρό ποσοστό, όπως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που προτίθεται να συμμετάσχει με το 30% και όχι με το 54%. Σε μία τέτοια περίπτωση, το ποσό που θα συγκεντρώσουν θα είναι περίπου 4-5 εκ. ευρώ και θα αναζητήσουν ένα δάνειο 10-12 εκ. ευρώ περίπου ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του συλλόγου για την επόμενη σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags