Facebook Pixel Ντουντού, στο κλαμπ των πρώην!
| 2011-04-15 09:45:00

Ντουντού, στο κλαμπ των πρώην!

Ντουντού, στο κλαμπ των πρώην!

Ο Ντουντού άφησε τις φραπεδιές στο Πασαλιμάνι και γύρισε στην πατρίδα για να ...ξαναπαίξει μπάλα και να επιστρέψει, όπως ο ίδιος είπε, στην εθνική Βραζιλίας. Με αυτό το πλευρό να κοιμάται...

Ο Βραζιλιάνος δεν επέλεξε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και στα 28 του χρόνια επαναπατρίστηκε υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Ήταν, λοιπόν, σοβαρή η επιλογή της ομάδας για τον ποδοσφαιριστή-blogger;

Κακά τα ψέματα. Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι μία μικρομεσαία ομάδα της Βραζιλίας που εδρεύει στο Μπέλο Οριζόντε. Μια πόλη που έχει νικήσει τα τελευταία χρόνια τη φτώχεια κι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού απολαμβάνει τη χλιδή, ζει σε πολυτελή κτίρια και κάνει πλούσια νυχτερινή ζωή.

Το Μπέλο Οριζόντε δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο κάποιον που του αρέσουν τα νυχτοπερπατήματα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο Βραζιλιανός έκλεισε το λογαριασμό του στο Twitter. Πού καιρός για ποσταρίσματα; 

Αλλά, ας πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Στους "πετεινούς" αγωνίζονται αρκετοί …πρώην ποδοσφαιριστές. Γεγονός που -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα έπρεπε να ανησυχεί τον Ντουντού.

Ποδοσφαιριστές που είχαν μεγάλες περγαμηνές στα ξεκινήματα της καριέρας τους, αλλά γύρισαν πίσω άπραγοι και με τη στάμπα του αποτυχημένου.

Στο ρόστερ της Ατλέτικο Μινέιρο, λοιπόν, συναντάμε τον διάσημο Ρικαρντίνιο. Πατημένα 35, πια, ο Βραζιλιανος μπαλαδόρος, με δύο συμμετοχές σε Μουντιάλ στην πλάτη του (2002,2006) και με μια μέτρια έως κακή καριέρα στην Ευρώπη, κολλάει ξεκούραστα τα τελευταία ένσημά του.

Ο Ντουντού θα βρει επίσης τον πρώην συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντάνιελ Καρβάλιο. Ακόμη ένας παίκτης με προδιαγραφές που μετά από μερικά χρόνια καλής μπάλας στη Ρωσία η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

Τον Ντιέγκο Σόουζα τον θυμάστε; Μιλάμε για τον πρώην άσο της Παλμέιρας που πέρυσι, καλοκαίρι και χειμώνα, ακουγόταν για τον Ολυμπιακό ως αντι-Μπελούτσι. Κι αυτός στην Ατλέτικο Μινέιρο απολάμβανε τον ήλιο του Μπέλο Οριζόντε μέχρι τον Γενάρη. Μετά τον φόρτωσαν δανεικό στη Βάσκο ντα Γκάμα γιατί τους είχε θαμπώσει με της επιδόσεις του…

Στο ρόστερ της Μινέιρο υπάρχουν κι άλλοι γυρολόγοι, όπως ο Μάγκνο Άλβες (35 ετών) και ο Ουέσλεϊ (29 ετών) που έχουν κάνει το αγροτικό τους στην Ιαπωνία, όπως και ο Ντουντού. Πρόσφατα έφτασε στην ομάδα και ο Ρικαρλίσον (28 ετών). Άλλο ένα "αιώνιο ταλέντο" με σύντομο πέρασμα στον Ατλαντικό (δανεικός στην Σάλτσμπουργκ) και άμεση επιστροφή στην πατρίδα.

Η Ατλετικο Μινέιρο θεωρείται από τις καλές ακαδημίες στη Βραζιλία, αλλά ο τελευταίος καλός νέος που πούλησε σε ευρωπαϊκή ομάδα ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πριν από 10 χρόνια…

Παρένθεση: ο Ζιλμπέρτο θα κάνει παρέα στον καλό του φίλο Ντουντού από τον Ιούλιο.

Η πολιτική και η νοοτροπία αυτής της ομάδας δείχνουν, λοιπόν, ότι δύσκολα ο Ντουντού θα βοηθηθεί στην εξέλιξη της καριέρας του, όπως ο ίδιος θέλει να πιστεύει.

Όταν γίνεσαι μέλος σε έναν σύλλογο που μαζεύει τα πεφταστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τότε θεωρείς και τον εαυτό σου ένα απ’ αυτά. Έτσι δεν είναι Ντουντού;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags