Facebook Pixel "Πρώτος μάγκας ο Μαρινάκης!"
| 2011-04-15 11:50:00

"Πρώτος μάγκας ο Μαρινάκης!"

"Πρώτος μάγκας ο Μαρινάκης!"

O Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για τις σωστές κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει στο μυαλό του έναν μεγάλο Ολυμπιακό.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Είναι λογικό στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό να έχει κάνει λάθη. Σε έναν νέο χώρο, δύσκολο όπως αυτός του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μπήκε με τα...μπούνια και πέτυχε με το καλημέρα! Έκανε λάθη και τα αναγνώρισε δημόσια και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό.

Οι σωστές κινήσεις όμως και το πλάνο που έχει στο μυαλό του για έναν μεγάλο Ολυμπιακό κυριαρχούν! Σκεπάζουν και τα λάθη που έκανε, άνθρωπινα και αναμενόμενα σε κάποια σημεία λόγω της απειρίας του στον χώρο. Στο τέλος όμως βγαίνει νικητής. Και πρώτος μάγκας όπως στην υπόθεση του Βαλβέρδε.

Ο Μαρινάκης κέρδισε πολλά με τον χειρισμό του στο θέμα του Βαλβέρδε. “Έχετε μου εμπιστοσύνη, ο Βαλβέρδε θα μείνει” έλεγε ο Μαρινάκης λίγη ώρα κιόλας μετά τις δηλώσεις του Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Καβάλα στο Καραισκάκη όταν άπαντες ερμήνευναν τον αινιγματικο Ισπανό ως... φευγάτο.

Δεν προσπάθησε να περάσει στην επίθεση, δεν θέλησε να ανεβάσει το θέμα. Έδωσε τον χρόνο του στον Βαλβέρδε και παράλληλα έκανε αυτό που ήταν απαραίτητο. Προετοίμασε την επόμενη ημέρα χωρίς τον Βαλβέρδε... για να έχει τον Βαλβέρδε! Δεν ήταν τυχαίο πως στην συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο τραπέζι των χορηγών ο Βαλβέρδε του έλεγε του Μαρινάκη πως διαβάζει διάφορα αλλά αυτός θέλει να μείνει.

Ο Μαρινάκης χειρίστηκε άψογα μια πολύ δύσκολη υπόθεση και απέδειξε πως έχει “καθαρό μυαλό” και είναι ηγετική φυσιογνωμία στα δύσκολα. Και αυτή ήταν η πιο μεγάλος θρίαμβος του Μαρινάκη. Γιατί το να φέρεις στην Ελλάδα τον Βαλβέρδε, τον Αύγουστο που δεν είχε δουλειά και με πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πει το “ναι” είναι επιτυχία. Να τον κρατήσεις όμως και δεύτερη χρονιά, όχι με το ζορί αλλά γιατί “γουστάρει” και αυτός και νοιώθει την απόλυτη στήριξη του προέδρου του, είναι μαγκιά.

Δεν είπε τυχαία ο Βαλβέρδε στον Μαρινάκη πως “είχα καλύτερη πρόταση απο την Μπιλμπάο αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό”. Όπως και δεν είπε τυχαία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι έχει στην ομάδα όλα όσα χρειάζεται για να μπορέσει να την πάει ακόμη πιο μπροστά.

Ο Μαρινάκης έδωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα κλεδιά του Ρέντη στον Βαλβέρδε και αυτός πλέον ετοιμάζει το “χτίσιμο” του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακου΄θα είναι δίπλα του σε όλα. Και ο Μασία που έρχεται την Παρασκευή θα έχει και αυτός τον ρόλο του, κάτω όμως απο τον Βαλβέρδε. Ο Μασία θα προτείνει, θα χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις του και ο Ισπανός προπονητής θα λέει την τελευταία κουβέντα.

Ο Ολυμπιακός που δημιουργήθηκε απο τις “στάχτες” του το περασμένο καλοκαίρι και θριάμβευσε στο πρωτάθλημα με την παραμονή του Βαλβέρδε δεν “πετάει στα σκουπίδια” μια χρονιά. Συνεχίζει πάνω σε αυτή και έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ακόμη καλύτερος.

Υ.Γ. Αν έρθει ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να φύγει κάποιος “μεγάλος” απο τον Ολυμπιακό;

Υ.Γ. 2: Μαροκινός, Αλγερινός και άλλος Αλγερινός; Πάλι δύο θα μείνουν όμως οι εκπρόσωποι της Βόρειας Αφρικής. Η μήπως ένας;

Υ.Γ. 3: Είναι στην Αθήνα ο Τζαβέλλας... Ωραια...

Υ.Γ. 4: Το αυτοκίνητο “κάρφωσε” τον Τοροσίδη το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του Μαρινάκη. Σε καλό βγήκε “Τόρο”...

Υ.Γ.5: Πόσο άραγε να πιάνει στην αγορά ο Ρόμενταλ;

Υ.Γ. 6: Επιστρέφει μέχρι να φύγει ή μήπως έβαλε μυαλό; Πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα για να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα... Ίδωμεν...

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags