Facebook Pixel Γιατί ο Βαλβέρδε «έκοψε» τον Μπλάνκο
| 2011-04-15 15:37:00

Γιατί ο Βαλβέρδε «έκοψε» τον Μπλάνκο

Γιατί ο Βαλβέρδε «έκοψε» τον Μπλάνκο

Ελεύθερος, προσιτός οικονομικά και σκόρερ... Δεν είναι εύκολο για μία ομάδα που αναζητά επιθετικό να προσπεράσει αψήφιστα το όνομα του Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ψαχτεί για την περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε τελικά στις σκέψεις για το ενδεχόμενο κρούσης.

Γιατί δεν μπήκε καν στη διαδικασία να προσεγγίσει αναγνωριστικά τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (του οποίου άλλωστε το συμβόλαιο με την Ενωση εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι); Επειδή υπήρχε η εκπεφρασμένη άποψη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός προπονητής κατατάσσει τον Μπλάνκο στην κατηγορία των στατικών σέντερ φορ, που δεν διακρίνονται για τη διαρκή κίνηση και τη διεισδυτικότητά τους και αυτό το στυλ δεν του αρέσει. Αναγνωρίζει ότι τέτοιοι παίκτες έχουν ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ και πως μπορούν εύκολα με μία επαφή να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όμως προτιμά επιθετικούς τύπου Μιραλάς και Τζιμπούρ που «ανακατεύουν» τις αντίπαλες άμυνες εκτός από την έφεσή τους στο σκοράρισμα.

Γι' αυτό άλλωστε και πριν από την έλευση του Αλγερινού ο Βαλβέρδε είχε καθιερώσει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης (όπου έβγαλε... μάτια σε ορισμένα παιχνίδια και ήταν αναντίρρητα από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος), παρότι επί Λίνεν ο Βέλγος έπαιζε ως αριστερό χαφ.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η γνώμη του Βαλβέρδε για τον Μπλάνκο δεν απέχει πολύ από την αντίστοιχη για τον Κώστα Μήτρογλου, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό. Γι' αυτό άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός είχε συναινέσει μετά χαράς στο δανεισμό του διεθνή Ελληνα σέντερ φορ τον περασμένο Γενάρη στον Πανιώνιο.

Απ' ό,τι φαίνεται μάλιστα δεν ενθουσιάζεται καθόλου μπροστά στην προοπτική επιστροφής του Μήτρογλου στους "ερυθρόλευκους" εν όψει της νέας σεζόν. Εστω κι αν ο 23χρονος επιθετικός πέτυχε 8 γκολ σε 10 ματς με τη φανέλα του Πανιώνιου στο δεύτερο γύρο της Super League. Ούτε η στατιστική δεν του αλλάζει γνώμη...

Πηγή: goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags