Facebook Pixel «Φαίνεται να μένει με το ζόρι ο Βαλβέρδε!»
| 2011-04-15 17:00:00

«Φαίνεται να μένει με το ζόρι ο Βαλβέρδε!»

«Φαίνεται να μένει με το ζόρι ο Βαλβέρδε!»

Δεν βλέπει με καλό μάτι την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Τάκης Γκώνιας.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» έκανε δηλώσεις στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και παραδέχθηκε πως ο Βάσκος τεχνικός τα πήγε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, αλλά τόνισε πως θα περιμένει να δει την αντίδραση που θα έχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, επεσήμανε πως είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα, καθώς του απομένει να πάρει το τελευταίο του δίπλωμα (σ.σ.: UEFA pro).

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για το όνειρο της προπονητικής:

«Ελπίζω μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να έχω πάρει και το τελευταίο δίπλωμα (UEFA pro). Νιώθω έτοιμος να αναλάβω μια ομάδα Α’ ή Β΄ εθνικής. Έχω έτοιμο τιμ και γυμναστή- ο οποίος συνεργάζεται με ομάδα της Σούπερ Λίγκας και γι’ αυτό δεν θέλω να αποκαλύψω το όνομά του».

Για το ταξίδι του στη Βαλένθια:

«Είδα ένα καταπληκτικό παιχνίδι (Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 5-0), παίζανε για την τρίτη θέση, το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Συζήταγα με τον κ. Έμερι και μου είπε πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι τους. Ήθελα πολύ να έρθω εδώ. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήθελα δω πως κατευθύνει την ομάδα του. Είναι σημαντικό να παρατηρείς πως ένας προπονητής επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη λειτουργία των ποδοσφαιριστών. Ήταν σημαντικό για μένα να δω (στη διάρκεια μιας εβδομάδας) πως προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι που έρχεται. Λίγο τρέξιμο και στη συνέχεια οι περισσότερες ασκήσεις με μπάλα».

Για το επόμενο ταξίδι του:

«Θα πάω και πάλι στην Ισπανία αλλά θέλω να κλείσει πρώτα και μετά να αποκαλύψω σε ποια ομάδα».

Για τη νοοτροπία του:

«Μου αρέσει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο, η ταχύτητα, να διακρίνω αντίληψη στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, πράγματα που συνάντησα στην Ισπανία. Το θεαματικό ποδόσφαιρο. Αυτοί που θα πληρώνουν εισιτήριο να φεύγουν εκστασιασμένοι. Πιστεύω ακράδαντα πως όταν κάνεις περισσότερες τελικές -όπως η Μπαρτσελόνα- έχει περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη».

Για την παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό:

«Δεν φαίνεται να έχει 100% το μυαλό του στην ομάδα. Φαίνεται να μένει με το ζόρι, μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως είναι δύσκολο να χτίσεις ομάδα αλλάζοντας προπονητή το επόμενο καλοκαίρι. Φέτος πήρε ένα πεντακάθαρο πρωτάθλημα, παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα. Έδειξε προγραμματισμό. Μου άρεσε η αμυντική του λειτουργία. Φαινόταν πολύ δουλεμένη στην προπόνηση. Η μεγάλη πρόκληση είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί θα κριθεί καλύτερα και ο προπονητής και η ομάδα. Πιστεύω πως με τη σωστή καθοδήγηση και προετοιμασία μπορεί ένας παίκτης να φτάσει σε καλύτερο σημείο».

Για τα τέσσερα «κλάσικο» που ακολουθούν:

«Πραγματικά θα καθορίσουν πολλά πράγματα για φέτος. Το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο και προσωπικά δεν βγάζω έξω τη Ρεάλ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να προβλέψω τους νικητές των αναμετρήσεων. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι πως η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον θα έχει πόσο θα επηρεάσει ένας προπονητής (ο Μουρίνιο) την εξέλιξη των αγώνων κόντρα σε μια ομάδα (Μπαρτσελόνα) με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags