Facebook Pixel Η Λίβερπουλ τίμησε τους 96 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-16 09:57:00

Η Λίβερπουλ τίμησε τους 96 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λίβερπουλ τίμησε τους 96 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ακόμα μία χρονιά η οικογένεια της Λίβερπουλ τίμησε όπως πρέπει τη μνήμη των θυμάτων του «Χίλσμπορο».

Πάνω από 30.000 φίλοι των Κόκκινων συγκεντρώθηκαν στο μνημόσυνο που έγινε στον «Ανφιλντ» για τις 96 χαμένες ψυχές του 1989. Τα δύο λεπτά σιγής, τα δάκρυα του Μπενίτεθ και απαίτηση για να γίνει Σερ ο Νταλγκλίς.

Η τελετή ξεκίνησε στις 14:45 ώρα Αγγλίας, με την ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων, το χτύπημα μίας καμπάνας και ένα κερί να ανάβει για καθένα εκ των 96 θυμάτων. Την ίδια στιγμή στο γήπεδο επικρατούσε απόλυτη σιγή. Στις 15:06, την ώρα που διακόπηκε ο προ 22ετίας αγώνας με τη Νότιγχαμ, κρατήθηκαν δύο λεπτά σιγής.

«You'll Never Walk Alone»

Λεωφορεία, τρένα, πλοία, σταμάτησαν εκείνο ακριβώς το λεπτό στο Λίβερπουλ. Καταστήματα, γραφεία και επιχειρήσεις σε όλη την πόλη σταμάτησαν την εργασία. Μετά τα δύο λεπτά, υπήρξε παρατεταμένο χειροκρότημα και στη συνέχεια ακούστηκε ο ύμνος της ομάδας, το περίφημο «You'll Never Walk Alone». Την ίδια στιγμή η καμπάνα στη μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης χτύπησε 96 φορές.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Κένι Νταλκλίς, η Μάργκαρετ Ασπίναλ (αντιπρόεδρος της οργάνωσης για την υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων και μητέρα ενός εκ των 96), ο Υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Αντι Μπούρναμ, ο σεναριογράφος Τζίμι ΜακΓκόβερν, ο βουλευτής Στιβ Ρόδεραμ, ο Τζέιμι Κάραγκερ και ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο «King Kenny» διάβασε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο, ενώ ζήτησε να μην ξεχαστούν ποτέ τα θύματα του 1989. Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα είχε δηλώσει πως σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 96 νεκρούς. Ο αρχηγός των Κόκκινων τόνισε πως «πολλά έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί», ενώ ο Ρόδεραμ αποκάλυψε ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ζητήσει να αιτηθεί την αναγνώριση του Νταλγκλίς σε Σερ.

Η στιγμή του Νταλγκλίς

Τα δάκρυα του Ράφα

Αυτός που αποθεώθηκε από το κοινό ήταν ο πρώην προπονητής της ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ, που τη στιγμή που άκουσε την Μάργκαρετ Ασπιναλ να τον ευχαριστεί, δάκρυσε, με τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του. Στο γήπεδο παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα της Λίβερπουλ.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τη μνήμη των 96 τίμησαν τόσο στο Νότιγχαμ, όσο και στο Σέφιλντ. Στην πρώτη κρατήθηκαν δύο λεπτά σιγής, ενώ στην πόλη που έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα του 1989, χιλιάδες κόσμου άφησε ένα λουλούδι στον τόπο της τραγωδίας στην κερκίδα «Leppings Lane end».

Πηγή: exedrasports

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags