Facebook Pixel Πίσω για ανασύνταξη... (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2011-04-16 12:02:00

Πίσω για ανασύνταξη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πίσω για ανασύνταξη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο πρόωρα από το αναμενόμενο, ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στην Ελβετία για ανασύνταξη δυνάμεων προκειμένου να εμφανισθεί ακόμα πιο δυνατός στη συνέχεια της χωμάτινης σεζόν. Η απρόσμενη ήττα απ' τον Γιούργκεν Μέλτζερ στο Μόντε Κάρλο αναγκάζει τον Ελβετό να προπονηθεί ακόμη περισσότερο στο χώμα ενόψει του Mutua Madrilena.

Λίγοι ήταν αυτοί που θα πόνταραν εναντίον του Ρότζερ Φέντερερ, στον προημιτελικό απέναντι στον ανέλπιστα καλό Γιούργκεν Μέλτζερ, ειδικά μετά τις δύο επιβλητικές νίκες του Ελβετού νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, ο Φέντερερ βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα και δεν μπόρεσε να συνηθίσει τον δυνατό αέρα, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-4 απ’ τον πολύ πιο focus και επιθετικό Μέλτζερ.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και τρεις φορές φιναλίστ στο Μόντε Κάρλο, επιστρέφει άπραγος αλλά και πιο πεισμωμένος στην πατρίδα του προκειμένου να συνεχίσει σε πιο δυνατούς ρυθμούς την προετοιμασία του στο χώμα, ενόψει των δύο Masters που ακολουθούν σε Μαδρίτη (01/05) και Ρώμη (08/05) πριν το πολυαναμενόμενο Roland Garros (22/05).

«Θα επιστρέψω στην Ελβετία για να προπονηθώ στο χώμα. Ελπίζω ο καιρός να είναι καλός και να έχω τη δυνατότητα να παίξω σε outdoors. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ λίγο μετά τον αποκλεισμό του στους «8» του Μονακό.

Ο Φέντερερ ο οποίος σε περίπτωση που κατακτούσε τον τίτλο θα επέστρεφε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, γνώρισε την πέμπτη του ήττα στη σεζόν (24-5).

«Πάντα είναι απογοητευτικό όταν χάνεις, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Θα ήθελα να συνέχιζα στο τουρνουά όμως είμαι χαρούμενος που έπαιξα τρία παιχνίδια. Δεν πιστεύω ότι έπαιξα απαίσια. Είναι η πρώτη εβδομάδα στο χώμα οπότε δεν έχω απαίτηση από τον εαυτό μου να παίζω το καλύτερό μου τένις», πρόσθεσε ο Ελβετός ο οποίος τον Αύγουστο θα κλείσε τα 30 του χρόνια.

Από την πλευρά του, ο θριαμβευτής Γιούργκεν Μέλτζερ που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Φέντερερ, δήλωσε για τον κάτοχο των 16 Grand Slam τίτλων: «Πρέπει να σεβόμαστε τον Ρότζερ. Είναι σπουδαίος τενίστας και έχει καταφέρει τόσα πολλά στο παρελθόν. Για μένα είναι ο καλύτερος που έχει γνωρίσει το άθλημα».

Πηγή: tennis24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags