16/04/11 - 12:15

«Επικίνδυνο να είσαι υπερβολικά αισιόδοξος»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραμένει προσγειωμένος, αν και αμέσως μετά την κατάκτηση της τρίτης του σερί pole position εμφανίσθηκε πιο σίγουρος για την ανταγωνιστικότητα της Red Bull σε σχέση με τους άλλους αντιπάλους.

«Επικίνδυνο να είσαι υπερβολικά αισιόδοξος»
29.822views 0shares
TAGS

Η διαφορά του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν εντυπωσιακή, αφού κινήθηκε κατά επτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον δεύτερο, Τζένσον Μπάτον.

«Τα καταφέραμε και πάλι, αν και κάθε φορά είναι δύσκολη. Σήμερα τα πράγματα δεν κύλησαν όσο ομαλά είχαμε προγραμματίσει, ειδικά στο Q2. Έκανα ένα μικρό λάθος στον γύρο μου εκεί. Στο Q3 είχα αυτοπεποίθηση πως θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε σημαντικά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Προφανώς σήμερα κάναμε καλή δουλειά αλλά η pole, μας δίνει απλά προβάδισμα 8 μέτρων στην αυριανή εκκίνηση. Θα είναι ένας μακρύς αγώνας αλλά είμαι ικανοποιημένος από το μονοθέσιο. Κάναμε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων την Παρασκευή και έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε. Είναι όμως κι επικίνδυνο να είσαι υπερβολικά αισιόδοξος. Πρέπει λοιπόν να προσέξω να μη συμβεί κάτι τέτοιο».

Βίοι αντίθετοι με τον Μαρκ Γουέμπερ, που καλείται να πραγματοποιήσει επική αντεπίθεση στον αγώνα, καθώς εκκινεί από τη 18η θέση: «Είναι μία απογοητευτική ημέρα. Δεν είχα καλό Q1 και στο τέλος πληρώσαμε το τίμημα. Πιστεύαμε πως είχαμε αρκετό προβάδισμα για να προκριθούμε χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα ελαστικών. Έχουμε την ταχύτητα αλλά δεν μπορούσα να φέρω τα ελαστικά μου στη κατάλληλη θερμοκρασία στη δεύτερη προσπάθειά μου. Θα δούμε τι μπορούμε να σκεφτούμε απόψε αλλά υπάρχει χώρος μόνο για βελτίωση. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν εκτός από το Q1. Πάει πάρα πολύς καιρός, είναι λοιπόν μία κακή ημέρα για εμάς».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε: «Η τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Φέτελ, που δεν χρειάστηκε ούτε να ολοκληρώσει τη δεύτερη προσπάθεια του στο Q3! Έτσι προφύλαξε και τα ελαστικά του ενόψει του αγώνα. Μετά από μία επική προσπάθεια να επιδιορθωθεί το μονοθέσιο του Μαρκ εγκαίρως για το Q1, ήταν απογοητευτικό τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα, το γεγονός πως δεν κατάφερε να προκριθεί. Επιλέξαμε τη σκληρή γόμα για τον δεύτερο γύρο του, θεωρώντας πως θα αρκούσε αλλά δυστυχώς τα ελαστικά του δεν ήρθαν στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Προφανώς, εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη μαλακή γόμα αλλά νιώθαμε πως αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Συμβαίνουν αυτά. Είναι η πρώτη φορά εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο που δεν έχουμε και τα δύο μονοθέσια μας στο Q3».