Facebook Pixel "Η πιο κρίσιμη σεζόν τους"
| 2011-04-16 14:33:00

"Η πιο κρίσιμη σεζόν τους"

"Η πιο κρίσιμη σεζόν τους"

Στο γεγονός ότι ο Βαλβέρδε θα κοουτσάρει για πρώη φορά ομάδα που θα αγωνίζεται στo Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρεται στο σχόλιό του ο Κώστας Κουκουλάς.

Αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι (γιατί μπορεί να υπήρχαν και ορισμένοι που δεν ήθελαν) συνέβη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσαν τα χέρια. Τώρα ξεκινούν τα πιο δύσκολα και για τους δύο.

Πρώτα για τον προπονητή. Ο Ισπανός, που ναι μεν έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ -αήττητος μάλιστα- με την Εσπανιόλ, για πρώτη φορά στην καριέρα του καλείται να κοουτσάρει ομάδα σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σχέση, λοιπόν, με τη «χαλαρή» αγωνιστικά σεζόν, η επόμενη θα είναι ιδιαίτερα «καυτή» για τον ίδιον και τους παίκτες του. Πιο πολλά ματς, πολύ δύσκολα ματς, συνεπώς πιο ορθολογική χρήση του ρόστερ με περισσότερο ροτέισον, το οποίο μπορεί να έχει επιπτώσεις στο πρωτάθλημα. Το οποίο πρωτάθλημα σαφώς δεν περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού η πρωτιά και τα... χρήματα από την UEFA μοιάζουν με μονόδρομο.

Ο Ολυμπιακός όπως είναι αυτήν τη στιγμή στους ομίλους είναι καταδικασμένος. Πρέπει λοιπόν ο Βαλβέρδε, που μετά την προχθεσινή συμφωνία είναι το απόλυτο αφεντικό, να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική, τουλάχιστον για να σταθεί με αξιοπρέπεια στη πρώτη φάση κι αν της... κάτσει να κοιτάξει και ψηλότερα. Αυτός έχει τον πρώτο λόγο, αυτός και την... τελευταία ευθύνη. Σε μια ομάδα που όπως έχει διδάξει η ιστορία, δεν κοιτά τόσο το τι κάνει στην Ευρώπη, αλλά το τι κάνει εντός των συνόρων, με πιο τρανό παράδειγμα την απόλυση του Λεμονή, που ήταν ο πρώτος που επέστρεψε με νίκες και όχι απλά νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πρώτη του σεζόν ο Βαλβέρδε κατάφερε να ξεπεράσει τόσο τον σκόπελο του αποκλεισμού από την Ανόρθωση όσο και αυτόν από τη «σφαλιάρα» από τη Σεντ Ετιέν. Τώρα που σαφώς τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, ο Ισπανός ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση όχι μια και δυο, αλλά πολύ περισσότερες φορές και οφείλει να είναι προετοιμασμένος, αν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη δεν είναι στο πλευρό του. Γνωρίζει, άλλωστε, πολύ καλά ότι όσοι του άσκησαν έντονη κριτική για ήττες, όπως στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα, θα τον περιμένουν με πολύ πιο ισχυρά όπλα, αν η συνταγή στους ομίλους... κόψει.

Και εδώ μπαίνει στη μέση ο Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε φέτος πλάτη στον Ισπανό περισσότερες φορές απ' ό,τι στην πραγματικότητα χρειάστηκε. Το ότι τον εμπιστεύεται και τον «γουστάρει» είναι ξεκάθαρο. Ακόμα και στο πόκερ που παίχτηκε μεταξύ τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες στόχος του δεν ήταν να κερδίσει ο ίδιος, αλλά ο... Βαλβέρδε και ο Ολυμπιακός. Στη χρονιά που έρχεται η σχέση τους ενδέχεται να δοκιμαστεί περισσότερο, αφού τα καρπούζια που δεν θα πρέπει να σπάσουν, θα είναι δύο. Από τη στιγμή που σωστά του έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού, έτσι θα πρέπει να πορευτεί σε όλη τη διαδρομή και να μην επηρεαστεί ούτε από ένα ή δύο άτυχα αποτελέσματα στην Ευρώπη (καθώς η λογική θέλει να υπάρχουν και τέτοια) ούτε απ' όσα θα ακούσει να του λένε από δεξιά κι αριστερά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags